Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam kako mi uopce mozemp raspravljat o nekoj statistici u rh u zdravstvu opcenito, a za pobacaje posebno.
    A ja ne znam otkud takva skepticnost i zasto ne bismo mogli. Ok, mozda za pobacaje mozemo reci da su na razini slovenskih/srpskih, ako smo sigurni da se u njih bolje evidentiraju.

Al evo, ja se bavim jednom granom znanosti koja ukljucuje mjerenja, i pogledala sam gomilu mjerenja istog tipa iz gomile zemalja diljem svijeta. I podaci mjereni u Hrvatskoj su medju najkvalitetnijima s kojima sam radila. Jedni od rijetkih na koje ne treba potrositi n mjeseci za uklanjanje nedostataka. Tako da ne mogu nikako shvatiti taj skepticitam prema svemu sto dolazi iz hr. Zasto Hrvati ne bi bili u stanju voditi statistiku?

Al, dobro, ako ne znaju koristit kontracepciju, onda valjda ne znaju ni vodit statistiku.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto Hrvati ne bi bili u stanju voditi statistiku?

Al, dobro, ako ne znaju koristit kontracepciju, onda valjda ne znaju ni vodit statistiku.
    Pa nije problem u vodjenju statistike same po sebi. Nitko ne kaze da nisu u stanju, a i da nisu najbolji. No znaju li definirati parametre? Odnosno, zele li? Pricamo o pobacaju, ne o, stajaznam, kolicini padalina na 100m2 na Dinari, gdje mozda ne postoje zaracene moralne strane i stvarno je svima bitno znati koliko kise padne na odredjeni kvadratni centimetar tla.

Meni se cini da, na kraju krajeva, u Hrvatskoj uopce nema problema. Kad god se o necemu krene raspravljati, na kraju krajeva, sve ispadne odlicno, najbolje.... i bolje u to ne dirati. Tko zna zbog cega ljudi odlaze iz tog raja na zemlji.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Najbolji - ne. Bez problema - ne. Al da je kontracepcija dogma - to isto ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Najbolji - ne. Bez problema - ne. Al da je kontracepcija dogma - to isto ne.
    Kontracepcija je dogma, koji je to novi looping u razmisljanju?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kontracepcija je dogma, koji je to novi looping u razmisljanju?
    Ja sam tako napisala, kao sto je vec spomenuto. Nije nuzna iskljuciva asocijacija na vjeru, ali sto da ne, sigurno ima neke veze, s obzirom na to koliko se vjera (istinska ili pro forme) provlaci kroz hrvastko drustvo.

Sasvim mi je jasno da dio korisnica ovog foruma koristi kontracepciju (iz bilo kojeg razloga, zapravo), puno ih cak znam i osobno. Ali sigurno Rodin forum nije presjek hrvatskog drustva.

Koliko zena pocinje s kontracepcijom nakon prvog postpartum pregleda, negdje oko 6. tjedna (a da nije coitus interruptus ili kondom koji moze, a i ne mora biti pri ruci te, izmedju ostalog, ovisi i o dobroj volji vlasnika spolovila na koji se stavlja)? Neovisno o odabiru, predlaze li im ginekolog da uzmu neku od opcija?

Koliko srednjoskolki uzima kontracepciju u svrhu sprjecavanja trudnoce ili kao terapiju za neredovite ili bolne (ili kakve god) cikluse?

Koliko zena uzima kontracepciju u perimenopauzi, opet iz bilo kojeg razloga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •