Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    jedino kaj je sigurno da na ovoj temi veliki broj nas iščita samo ono kaj želi ...

a kaj se tice mnogoclanih obitelji, moram reci da ne znam ni za jedan slucaj romske obitelji u kojoj su sva djeca zavrsila srednju skolu..
    molim da me netko opovrgne, jer to bi mi bas razveselilo dan
    Znam ih nekoliko. Znam Rome mojih godina koji su završili fakultete i njihova braća i sestre također. I imaju normalne poslove, žive sasvim normalan život. Ali ja vjerojatno imam potpuno drugačiju perspektivu s obzirom na to da je samo u Beogradu oko 40.000 Roma, puno više nego u cijeloj Hrvatskoj.

Moj muž ima romske krvi, dakle imaju je i moja djeca i naravno da će ići u školu kao i sva druga djeca. Ako ne završe fakultete to definitivno neće biti do romskog porijekla nego do njih, zato mi je i smiješno da se spominje da je netko eto majka odgajateljica jer ima puno djece i jer je Romkinja i ne znam što sve ne pročitah. Ali kažem, izgleda da ja imam potpuno drugačiju perspektivu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ih nekoliko. Znam Rome mojih godina koji su završili fakultete i njihova braća i sestre također. I imaju normalne poslove, žive sasvim normalan život. Ali ja vjerojatno imam potpuno drugačiju perspektivu s obzirom na to da je samo u Beogradu oko 40.000 Roma, puno više nego u cijeloj Hrvatskoj.

Moj muž ima romske krvi, dakle imaju je i moja djeca i naravno da će ići u školu kao i sva druga djeca. Ako ne završe fakultete to definitivno neće biti do romskog porijekla nego do njih, zato mi je i smiješno da se spominje da je netko eto majka odgajateljica jer ima puno djece i jer je Romkinja i ne znam što sve ne pročitah. Ali kažem, izgleda da ja imam potpuno drugačiju perspektivu.
    Kao što si sama napisala: imaš drukčiju perspektivu. Ne živiš u Zagrebu. Pretpostavljam da ne znaš gdje je Kozari bok ili Petruševac ili Plinarsko naselje...
    Ja ne poznajem, nažalost, niti jednog Roma koji je završio fakultet. Rijetko koji ima i srednju školu. Nažalost.
    Preživljavaju od raznih naknada i snalaženja na razne načine. (prošnje, prodaje sekundarnih sirovina...)
    Sve ovo nema apsolutno nikakve veze s tvojom djecom ili mužem i uistinu nema potrebe da se osjećaš prozvanom.
    Može ti biti smiješno da se spominje majka odgajateljica, Romkinja s puno djece, ali, vjeruj mi da uopće nije smiješno.
    Žalosno je to i tragično jer mnoga djeca iz gore nabrojanih kvartova niti u osnovnu školu ne idu redovito pa ih iz CZSS tu i tamo, ali svakako nedovoljno, naganjaju da šalju djecu u osnovnu školu jer je osnovna škola u RH obavezna.
    Srednja nije i zato nikoga nije ni briga hoće li ta djeca išta dalje od osmoljetke završiti.
    I ja volim djecu. Obožavam ih i voljela bih da imam veliku obitelj, ali nemam jer si nisam to mogla priuštiti.
    Najlakše je roditi, a što dalje?
    Kontracepcija, planiranje obitelji, edukacija...sve to je važno za stabilnu obitelj, a ne rađanje pod svaku cijenu jer se, eto, dogodilo ili se drugačije nije moglo ili znalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •