Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
Zaista cudna fiksacija na Hrabre sestre, a osobito je bizarno ovo mjerenje tko duze pomaze zeni i tko si onda smije pridodati epitet "hrabar"
Napraviti pobacaj u Hrvatskoj nije nimalo lako. Ne znam kako to u fantazijama pro-birthera izgleda, ali svakako se ne radi o tome da se useta u bolnicu i naruci pobacaj kao da se radi o manikuri. Pobacaj je izuzetno nedostupna medicinska usluga, cak i kad je indiciran a kamoli kada je elektivan.
Mnogim zenama je nedostupan iz logistickih razloga i meni je bas lijepo vidjeti da postoji udruga koja se bavi takvom podrskom.
Lijepo je i vidjeti da postoje udruge koje pomazu zenema koje zele zadrzati trudnocu, ali je smijesno nezadovoljstvo zbog duljine obveze pracenja korisnika. Pa to je sustina tog izbora, zar ne? To je sustinska razlika između pobacaja i zadrzavanja trudnoce - koliko dugo ce se zena morati oslanjati na tuđu pomoc - par tjedana ili godinama.
Znaš kad ste se ono zgražale. Tako i meni ova udruga izaziva jezu. Pa ne mogu ja na to utjecati, možete li vi? Znaš ono, osnovane smo da bismo nekome pomogle u pobačaju... Što da ja napravim ako me prati taj osjećaj (jeze)? I ako ne mislim da su hrabre, već nešto posve drugo?
I jedna tvoja rečenica mi je smiješna - danas mi je valjda takav dan. Tebi je "smijesno nezadovoljstvo zbog duljine obveze pracenja korisnika." Je, da, baš im to zamjeram. To sam samo konstatirala, kao činjenično stanje. Da imaju daleko manje obveza. Ali neka nama samo što više takvih obveza.
I da, mislila sam da se na pobačaj ide kao na manikuru. Ili kao k zubaru.