Nisam te dosad htjela ispravljati oko ovoga, ali s obzirom na to da pazim što ću i kako napisati (jer se svaka moja riječ ovdje napisana secira), dodat ću da ja nisam napisala da dijete mora roditi, tvoje je pitanje bilo bih li mu ja rekla da rodi, točno je tako bilo postavljeno. Da sad i ja ne budem ona koja cijepa dlaku napola, nisam te ispravljala - ali pod svojim potvrdnim odgovorom sam mislila da bih ja rekla djetetu što bih ja napravila (a znate što bih), ali i sve ono ostalo o čemu sam već pisala. Od mene nikad ne bi čulo rečenicu da mora roditi, da će biti kažnjeno ako..., da će ići u pakao...i sl. Općenito ne prijetim, ne ucjenjujem i sl. (osim kad su cajke u pitanju

).
I ne mora roditi. I ne mora ništa. I dobit će oprost, uvijek. I gluposti su sve ono što ste napisali o "prisili". Ali da će se s njim razgovarati o svemu, hoće, uvijek. I moram napisati kako se pomalo čudim tome što ste sve napisale o desetogodišnjem djetetu, kao da nije u stanju baš ništa pojmiti i shvatiti. A toliko su mudri i toliko razumiju...