Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Osećanja su uzajamna dok zamišljam kroz šta bi ti provela jedno jadno namučeno dete da bi po bilo koju cenu stvorilo još jedno jadno dete. Gađenje mi je nemerljivo.

A to da embrion parazitira na majci je isto samo obična činjenica.

Možeš slatko reći da "embrion prima hranu isključivo preko trofoblasta i majčinog endometrijuma", ali organizam kojeg hrani isključivo tkivo drugog organizma je po definiciji parazit. Čak i kad je u pitanju ista vrsta. Imaš ribe kod kojih mužjaci parazitiraju na ženkama, i upravo se korsti termin parazitizam.

Pošto je u tvom pogledu na svet čovek nešto drugo a ne životinja, ni ne očekujem da me razumeš.

A pošto ti je život bilo kojeg embriona važniji od života već postojećeg deteta, ni tu se ne možemo razumeti.
    Zapravo, rekla bih da tebi dete prestaje da bude dete onog časa kad dobije prvu ovulaciju.
    Onda postaje žena, a žene su potrošne.
    Kako tvoja ogromna ljubav ka bebama kratko traje . Kako tužno i kratko detinjstvo ti nudiš svojim pogledom na svet. I još tužnije odrastanje .
    Posljednje uređivanje od pulinka : 12.07.2022. at 23:36

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pošto je u tvom pogledu na svet čovek nešto drugo a ne životinja, ni ne očekujem da me razumeš.
    Kad bolje razmislim, nisam u pravu.
    Muškarac za tebe nije životinja (čak ni kad siluje maloletnu rođaku).
    Ni embrion nije životinja ni kad je rezultat silovanja i incesta.
    Ali ženska osoba nakon prve ovulacije, ona jeste za tebe samo ženka.
    Osemenjena na bilo koji način kao bilo koja ženka i dužna da doživi sudbinu bilo koje ženke.
    Znači ipak razumeš šta to znači da je osoba ljudskog roda životinja. To je žena u tvom sistemu vrednosti.

A pošto ja o muškarcima i embrionima zapravo pišem kao da su isti kao žene, tebi je zapravo taj deo uvredljiv.
    Jer mi ne dopuštaš da o muškarcima i embrionima pišem na istom nivou na kom ti razmišljaš o ženama.
    Trebalo mi je par minuta da shvatim suštinu.
    Ali to je i dalje samo tvoj problem, nije moj.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 12.07.2022. at 23:59

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kad bolje razmislim, nisam u pravu.
    Muškarac za tebe nije životinja (čak ni kad siluje maloletnu rođaku).
    Osemenjena na bilo koji način kao bilo koja ženka i dužna da doživi sudbinu bilo koje ženke.
    Znači ipak razumeš šta to znači da je osoba ljudskog roda životinja. To je žena u tvom sistemu vrednosti.

A pošto ja o muškarcima i embrionima zapravo pišem kao da su isti kao žene, tebi je zapravo taj deo uvredljiv.
    Jer mi ne dopuštaš da o muškarcima i embrionima pišem na istom nivou na kom ti razmišljaš o ženama.
    Trebalo mi je par minuta da shvatim suštinu.
    Ali to je i dalje samo tvoj problem, nije moj.
    Pulinka, ti si jedna sirova žena. "Vješta" u izvrtanju ama baš svake činjenice. Tvoji zaključci su bolesni. Proizvod su jednog vrlo frustriranog uma.

"A to da embrion parazitira na majci je isto samo obična činjenica."

"A pošto ti je život bilo kojeg embriona važniji od života već postojećeg deteta, ni tu se ne možemo razumeti.
    Zapravo, rekla bih da tebi dete prestaje da bude dete onog časa kad dobije prvu ovulaciju."
    Onda postaje žena, a žene su potrošne."

"Muškarac za tebe nije životinja (čak ni kad siluje maloletnu rođaku).
    Osemenjena na bilo koji način kao bilo koja ženka i dužna da doživi sudbinu bilo koje ženke."

Ovo je orgijanje riječima. Iživljavanje, bijes nad nečim nad čim nemaš kontrolu jer ne razumiješ.
    Mene koja bih sa svojim djetetom o svemu razgovarala i ništa mu ne bih nametnula osuđuješ, a sebe, koja tvrdiš da je embrij/fetus/dijete rastući parazit, opravdavaš i još to nazivaš činjenicom. Ja se stvarno pitam kakvi su tebe osjećaji prožimali dok si bila trudna. Barem prvih nekoliko tjedana ili mjeseci dok taj rastući parazit nije postao nešto korisno i prestao parazitirati?
    Sva su pitanja retorička. Doista me nimalo ne zanima kojom ćeš me uvredom još počastiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •