Kanga prvotno napisa
pulinka, sjajni postovi. Dobro je da si detaljno pojasnila medicinske aspekte predtinejđerske trudnoće, za one koji možda nisu znali i nisu o tome nikad razmišljali. Mislim da je sada zaista sve rečeno o tome. Tko je shvatio, shvatio je, tko nije, nije.
Budući da sam ja prije nekoliko stranica stavila link na taj slučaj, imam potrebu dodati pojašnjenje. Iako se ovdje pretpostavljalo da se taj slučaj koristi za obranu pro-choice perspektive, meni to nije bila intencija. Osobno mi je glavni razlog na kojem temeljim pro-choice stav ženino pravo da odlučuje o svome tijelu. Svjesna sam da nekome tko plod u prvom trimestru trudnoće doživljava kao osobu, ta perspektiva nikako ne može biti prihvatljiva. Također sam svjesna da netko tko ima izgrađen stav o tome je li embrij skupina stanica s potencijalom da postane čovjekom ili je isto što i čovjek, teško će promijeniti uvjerenje. Osobno nemam ni potrebu da utječem na nečije mišljenje o tome. Mogu podijeliti svoju perspektivu i to je to.
Ono čemu se jesam nadala i priželjkivala da će se dogoditi je da će dvije suprostavljene strane u pogledu prava na pobačaj prepoznati neke zajedničke potrebe i da će o njima moći konstruktivno raspravljatii. Npr., jedna sigurna zajednička potreba svih nas je da ima manje pobačaja. Također, vjerujem da još jedna potreba koju velika većina nas dijeli je da manje trudnih žena umire ili ima doživotne zdravstvene posljedice. Kako se možemo približiti tim zajedničkim ciljevima? Koji su mogući kompromisi u tom pogledu? O tome bih voljela čuti mišljenja.