Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Ma jesi, Riri, jasna si ti i prvi put bila, i ja mislim da bi udruženja mogla da funkcionišu tako kako si opisala, u nekoj boljoj stvarnosti, samo je realnost turobna, bar meni.

Zapravo bih radije neko savetodavno telo sastavljeno od ljudi stručnih za tu ulogu, koji bi mogli da ostave sebe i svoje poglede na svet dalje od ljudi koje savetuju.
Da, stručno savjetodavno tijelo bi bila baš idealna situacija. Doduše, mislim da ljudima nekad mogu pomoći i "obični" ljudi, zato jako podržavam i pomoć raznih udruga. Bitno samo da im je djelovanje bez ikakve vrste nasilja, naravno.

Nemam ovakva iskustva kao što rekoh, ali evo primjer iz mog života: muž i ja smo potražili pomoć u jednoj udruzi koja pomaže gluhoj i nagluhoj djeci i njihovim roditeljima. Ne dobiješ naravno nikakav novac i slično, nismo po to ni došli, ali nama je puno pomogla razmjena iskustava, upute kojim stručnjacima i centrima se obratiti itd. Ma znači ti samo to što imaš s kim popričati dok si jadan jer sva djeca te dobi u okruženju već imaju svoje prve riječi, a ti za svoje ne znaš hoće li ih i imati. Ono, razgovor sa ljudima "iz života", dok naravno ideš i kod stručnjaka koji pružaju medicinsku pomoć.

Nije usporediv primjer s tog aspekta, jer nitko ne lomi stavove oko toga jel se treba pomoći gluhim bebama ili ne, normalno da su oko toga svi puni empatije, ali takvu vrstu pomoći iz udruga stvarno jaaako jako podržavam i zbog vlastite situacije, pa komentiram.

Nekad ti treba samo ta ljubazna riječ koju smo spominjale. Pomoć stručnjaka prvenstveno, ali i ovo.