Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    što ti to znači?
    To što sam napisala. Nije napraviti pobačaj kao izvaditi zub. Treba razmisliti, pa opet razmisliti. Pa još jednom. Razmisliti.
    Sagledati sa svih strana.
    Pa tek onda odlučiti.
    Ne može se doći s ceste i reći: ja bih pobačaj. Nije to moralno. Ne smije biti. Treba dobro razmisliti.
    Ili sam to već napisala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    To što sam napisala. Nije napraviti pobačaj kao izvaditi zub. Treba razmisliti, pa opet razmisliti. Pa još jednom. Razmisliti.
    Sagledati sa svih strana.
    Pa tek onda odlučiti.
    Ne može se doći s ceste i reći: ja bih pobačaj. Nije to moralno. Ne smije biti. Treba dobro razmisliti.
    Ili sam to već napisala.
    a odakle će doći, s marsa?

tko to i gdje pravi pobačaj iz hira? onako, između dvije kave?

i koliko to žena minuta/dana mora razmisliti da bi ostala moralna u očima ljudi poput tebe?

i zašto žena ne bi mogla napraviti test, vidjeti da je pozitivan, znati u tom trenu (pa i u trenutku kad je posumnjala da je trudna, pa je zato i išla kupovati test) da ne želi roditi (jer eto, iz subjektivnih razloga, ne želi) i isti dan nazvati bolnicu za termin?

što treba na koljenima klečati? bičevati se, pokorno? ostatak života imati grižnju savjest? žderati se? treba patiti, zar ne? u tome je cijela poanta. to je moralno - zahtijevati da žena pati, da se namuči. ako se već seksala (ili nije pazila da ju se ne siluje), onda treba patiti. nećemo joj olakšati situaciju, nikako. je li bi u suprotnom sve žene pohrlile na pobačaj. kao ono, ljetna rasprodaja, ko muhe bez glave, onako hirovito i nepromišljeno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije jedino iz medicinskog razloga, a svakako ne moralnih. u državi u kakvoj živimo, sa svim onim što čini (i ne čini) za žene, pobačaj bi trebao biti dostupan i besplatan. bez stigme, bez osude i patroniziranja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    pobačaj ne bi trebao biti metoda kontracepcije jedino iz medicinskog razloga, a svakako ne moralnih. u državi u kakvoj živimo, sa svim onim što čini (i ne čini) za žene, pobačaj bi trebao biti dostupan i besplatan. bez stigme, bez osude i patroniziranja.
    Super rečeno, svaka čast.

Slažem se.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pred nama uplakanima je bez problema iznijela svoj stav vis a vis svog abortusa. Njoj je to bila metoda kontracepcije.Strasno.
    nije ona kriva što ne zna bolje (pa se i bahati, onako djetinjasto, pred starijima, a možda joj je i bilo neugodno? pa je prikrivala svoju nelagodu? jeste li na to pomislile?). krivi smo mi. društvo. nemamo se mi što čuditi niti grditi tu mladu ženu. i dok je tako, pustimo se moraliziranja. to želim reći.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a vecinu pobacaja rade udane zene koje vec imaju odredjeni broj djece.
    ne znam je li većinu pobačaja rade udane žene (tj. ajmo reći, već majke, nebitno jesu li udane ili ne :D), ali da...
    i to jest sasvim ok argument i zašto udane žene ne bi smjele ići na pobačaj? ako itko zna što znači odgojiti i podići dijete i koliko za to treba mentalne i fizičke snage, to su majke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •