Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Da... ali jednokratno. Ostalo vreme igraš ruski rulet sa trudnoćom. Pa to valjda izgleda isplativo.

To ti je taj momenat "svjetonazora", bar mi se čini.

Jednostavno neki ljudi sebi procene rizik/dobit na taj način da im abortus tri puta godišnje deluje kao manji trošak, iako nije.

Na isti način kako su mnogi procenili rizik od vakcina kao veći nego rizik od korone.

I tu uopšte nije stvar do neodgovornosti same po sebi ( a nekad nije ni do nedostatka novca, što jes jes), nego što ti ljudi zaista tako sagledavaju kontracepciju.

Hoću reći, ljudi nikad kroz istoriju nisu i nikad neće odustati od seksa samo zbog straha od trudnoće, a iz iskustva sa koronom, slaba je šansa nekakvog savetovališta da ti promeni pogled na svet jednom kad si već pred abortusom.
Ma ne, ne bih se ja zalagala za nikakva obavezna savjetovališta za nijednu skupinu ljudi, to mi je nepotrebno. Mogućnost svakako, ali baš da bih slala ljude tako po obavezi, ne, pa sve su to odrasle osobe.

Slažem se da neće ljudi odustati zbog straha od trudnoće, naravno, samo mi baš takva procjena rizika i koristi ne štima.. ne tvoja nego od tih potencijalnih ljudi o kojima pričamo. Ali bože moj, široko im polje..