Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Emsina mala prvotno napisa Vidi poruku
    O da, to je sigurno dio problema. Uzrok tome je nedostatak lijecnickog kadra koji omogucava tu vrstu trgovine s drzavom. Drugi dio problema je zakonske naravi- pobacaji se mogu odvijati jedino u odredenom tipu ustanova, dakle ne u ordinacijama. Kad bih nesto po tom pitanju mijenjala, uhvatila bih se upravo tog detalja. U mom selu je moguce otici na pobacaj u ginekolosku praksu, osobito kad je u pitanju medikamentozni pobacaj koji se odvija kod kuce i olaksava pacijentici dostupnost usluge. U takvim uvjetima bi se efikasno iskljucio monopol bolnica, a i otkrio ponesto o osjecajima savjesti kod pojedinaca u smislu njihove varijabilnosti, ovisno o vremenu i mjestu radnje .
    ...
    inače ovo i ja mislim da je jedino rješenje da se riješimo problema s operativnom dostupnošću. Ako ti svaki privatni ili državni ginekolog može propisati tablete na zahtjev ovo ucjenjivanje žena po državnim bolnicama bi se brzo privelo kraju... Recept za tablete i čisti trošak tableta pa nek se doktori po bolnicama suoče s tim da više nisu nužni i nemaju moć ucjene pacjentica (a koliko sam čula i često prilike za malo privatne zarade na tom istom poslu van radnog vremena kad ih savjest ne muči baš toliko...)

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    inače ovo i ja mislim da je jedino rješenje da se riješimo problema s operativnom dostupnošću. Ako ti svaki privatni ili državni ginekolog može propisati tablete na zahtjev ovo ucjenjivanje žena po državnim bolnicama bi se brzo privelo kraju... Recept za tablete i čisti trošak tableta pa nek se doktori po bolnicama suoče s tim da više nisu nužni i nemaju moć ucjene pacjentica (a koliko sam čula i često prilike za malo privatne zarade na tom istom poslu van radnog vremena kad ih savjest ne muči baš toliko...)
    Da, upravo tako. Danas ne postoji ta vrsta problema medicinske sigurnosti obavljanja pobacaja kao u vrijeme kad je donesen taj zakon, upravo zbog pojave medikamenata, mogucnosti vakuumske aspiracije i modernijih anestezioloskih postupaka koji iskljucuju kiretazu kao znatno invazivniji postupak za koji je ipak potrebna operacijska sala.
    Uvjerena sam da bi nedostupnost netragom nestala kad bi se lijecnicima omogucilo legalno obavljanje svog posla, ukljucujuci i legalnu naplatu. Nekako mi se cini i da bi cijene pale pod teretom konkurencije, ali ipsk samo nagadam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •