Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
(-i to sve gledano u svjetlu podataka da većinu abortusa naprave zdrave žene u najboljim godinama za trudnoću: 20-40) Jer život je takav, ne ide uvijek sve po špagi i često nas iznenadi. A naš takav odgovoran i požrtvovan pristup donijeti će nam sigurno unutarnji mir i božji blagoslov. I to je vjerojatno ono što je taj poljski ginekolog htio naglasiti, da ne treba patnju izbjegavati pod svaku cijenu, jer se ona u životu niti ne može izbjeći, naročito ne neke prognoze sa malom vjerojatnosti da će se dogoditi. Kao da je išta u životu 100% sigurno.
Prema ovom tvom rasponu sam u "najboljim godinama za trudnocu", iako na samoj gornjoj granici. Imam kronicni Morbus Basedow, sto mislis, moram li roditi i riskirati pogorsanje?
Ta bolest se tretira tireostaticima i drzi pod kontrolom, nisam zivotno ugrozena, ali bi mi prijetila operacija prilikom pogorsanja.

Znaci, spremnost na trudnocu je kronoloska dob i trenutno zdravstveno stanje?
Izvini, ali meni to djeluje kao procjena za uzgoj junica.
Sto bi to bila "zdrava zena"? Ona bez ikakvih tegoba, sa sitnim tegobama, s kronicnim bolestima pod kontrolom?
Da ne duljim, svaka trudnoca moze kod sasvim zdrave zene, sa sasvim zdravim plodom "sama po sebi" proizvesti po zivot i zdravlje opasna stanja sa vecom ili manjom mogucnoscu medicinske sanacije tih stanja.
S obzirom na to da svoj zivot ni u kojem trenutku ne moras izloziti da bi spasila drugi, ne vidim niti jedan argument da se zenu prisili da protiv svoje volje 9 mjeseci nosi glavu u torbi.
Ukoliko,pak, nesto od toga za sebe odlucis i odaberes, imas svako pravo na to, i nekako ne vidim da te od toga bilo tko pokusava odgovoriti.