Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    "Carter je, nakon što se pridružila lokalnom sindikalnom ogranku TWU-a 1996. kao zaposlenica Southwest-a, povukla svoje članstvo 2013. kada je postala svjesna da se njezina sindikalna članarina koristi za financiranje skupina i ideologija koje se kose s njezinim kršćanskim uvjerenjima.
    ...unatoč povlačenju članstva i dalje morala plaćati članarinu sindikatu “kao uvjet za zaposlenje”. 2017. Carter je postala svjesna da je predsjednik lokalnog sindikata dao dio sindikalne članarine zaposlenika ”Maršu žena u Washingtonu”, koji je djelomično sponzorirao Planned Parenthood, lanac klinika za vršenje pobačaja."

Krasan primjer jedne pasivno-agresivne prisile.
    U HR svi zaposleni građani financiraju Crkvu, iako se mnogi ne slažu sa stavovima i djelovanjem Crkve po pitanju zabrane pobačaja, kontracepcije, spolnog odgoja u školama, MPO, prava LGBT osoba. Piše li dotični izvor i o tome?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    U HR svi zaposleni građani financiraju Crkvu, iako se mnogi ne slažu sa stavovima i djelovanjem Crkve po pitanju zabrane pobačaja, kontracepcije, spolnog odgoja u školama, MPO, prava LGBT osoba. Piše li dotični izvor i o tome?
    i ne zaboravi da financiramo svoje gradove i županije koje isto tako raspoređuju novac gdje oni žele , a ne pitaju tebe, mene, ili bilo koga drugog. U tome i je problem jer smo na većinu stvari samo sa odmahom ruke i šta ja mogu tu napravit.

Moram se dotaknuti i crkve,
    Za mene osobno crkva i vjera nisu isto. Crkva mi je institucija i administracija, ali vjera je nešto drugo i za to mi ne treba građevina nego samo otvoreno srce
    Nije crkva(institucija) samo u Hrvatskoj ispolitizirana, takva je u cijelom svijetu (bez obzira o kojoj vjeri se radi) pogledaj kroz povijest uvijek su svećenici bili uz vlast i usko surađivali.
    Posljednje uređivanje od ella : 21.07.2022. at 10:08

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Nije crkva(institucija) samo u Hrvatskoj ispolitizirana, takva je u cijelom svijetu (bez obzira o kojoj vjeri se radi) pogledaj kroz povijest uvijek su svećenici bili uz vlast i usko surađivali.
    Ima ipak razlika, evo Freya je spomenula primjer Italije.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da ne bi kojim slučajem ispalo da Crkva u Italiji usko ne surađuje s vlasti (samo zbog ovog primjera s porezom). Iz dotične državice usred Rima svakakva nam nova svjetonazorska čuda stižu u Europu. Tamo je crkva definitivno najispolitiziranija.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i sad crkva ima jako veliku ulogu u politici u Italiji. Samo su možda malo diskretniji nego kod nas.
    Nekad je bilo u njemačkoj neznam za sad podatke, ako si se izjasnio kao katolik plaćao si porez crkvi od svojih primanja,
    Ako nisi bio katolik na papiru onda nisi plaćao ali nisi mogao niti sakramente obaviti .
    Netko tko živi tako sada sigurno bolje zna podatke moji su stari koje desetljeće

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad je bilo u njemačkoj neznam za sad podatke, ako si se izjasnio kao katolik plaćao si porez crkvi od svojih primanja,
    Ako nisi bio katolik na papiru onda nisi plaćao ali nisi mogao niti sakramente obaviti .
    Netko tko živi tako sada sigurno bolje zna podatke moji su stari koje desetljeće
    Tako je i sad, od A do Ž.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •