Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
39,1 komad vatrenog oružja na 100 stanovnika, samo ću to reći. I to ono s dozvolom, što se zna. Ovaj grad u dva dana već dva puta puni naslovnice zbog oružja.
Riri, nema više sigurnog mjesta pod kapom nebeskom. To ne postoji. Nije utješno to što je drugdje gore (Ukrajina, brojne zemlje ex SSSR, Jemen, Sudan, Etiopija, Kongo....na dalekom istoku Tajvan, pa onda Sjeverna i Južna Koreja, ne znam bez guglanja kakva je situacija između Indije i Pakistana, pa Afganistan, Iran.... nema tome kraja). Srednja i Južna Amerika imaju problema s narko kartelima. Kad kriminal dođe na vlast (a to nije tako rijetko koliko bi čovjek očekivao) napravi se vrzino kolo i nema tu laganih rješenja.

Mene još dodatno muči nešto drugo - trudila sam se odgojiti djecu da se pridržavaju pravila, a vidim (i oni isto) da zbog toga često ispadaju budale, jer ih prešišaju oni koji se tih pravila ne drže. Od banalnih stvari npr. običnog pozdravljanja ljudi u okolini, kulture u prometu (uključivanje žmigavaca, puštanje pješaka na zebri), preko načina zapošljavanja - sve se nekako pokvarilo. Pitam se je li problem u meni (starim, jelte, pa tako i zvučim) ili je objektivno u tijeku baš nekakvo grozno razdoblje. Nije prvo - bilo je toga i prije i uvijek, ali mlađe generacije isto nisu toga pošteđene. Preslobodan protok informacija (društvene mreže) koji nije pod gotovo nikakvom kontrolom također dodaje ulje na vatru. Nažalost, nemam nikakav savjet. Svi smo žabe u istoj bari.