Pokazuje rezultate 1 do 50 od 189

Tema: TSH i antitjela stitnjace!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cure,
    I meni je TSH bio malo povišen (4,29) kada sam ga radila mjesec dana nakon stimulacije. Kad sam zvala u vezi toga mog dr. na VV-u, pitala sam ga da li može biti uzrok tome činjenica da sam ga radila brzo nakon simulacije, on mi je odgovorio da je baš on osobno to pratio kod svojih pacijentica i došao do zaključka da stimulacije NE utječu na TSH. Također mi je predložio da ponovim TSH i kad sam ga ponovila 3 tjedna kasnije, novi TSH mi je bio 2,16... E sad, ne znam koji je razlog točno bio ovog povišenja pa pada, ali ja sam bila sretna što se vratio u normalu... Dr. kaže da TSH može varirati, a poslije sam nešto načula od drugih forumašica da, kao, TSH varira i od godišnjeg doba te je najniži u jesen...

Još jedna info oko koje vjerojatno dosta cura razbija glavu, kao što sam i ja... Na starim nalazima od prije 2 godine, TSH mi je bio 3,03. Potaknuta pričama da u MPO TSH ne bi trebao biti veći od 2, mene je to naravno mučilo. Gnjavila sam o tome 3 MPO dr.-a s kojima sam u tom periodu bila kontaktu (dr.A. VV, Reš, dr.V. Mb) i sva trojca su me uvjeravali da je taj TSH ok za MPO. Dakle, niti jedan od njih nije pobornik TSH do 2 i neće vam odgađat postupke sve dok je TSH u granici referentnih vrijednosti...

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa Vidi poruku
    Još jedna info oko koje vjerojatno dosta cura razbija glavu, kao što sam i ja... Na starim nalazima od prije 2 godine, TSH mi je bio 3,03. Potaknuta pričama da u MPO TSH ne bi trebao biti veći od 2, mene je to naravno mučilo. Gnjavila sam o tome 3 MPO dr.-a s kojima sam u tom periodu bila kontaktu (dr.A. VV, Reš, dr.V. Mb) i sva trojca su me uvjeravali da je taj TSH ok za MPO. Dakle, niti jedan od njih nije pobornik TSH do 2 i neće vam odgađat postupke sve dok je TSH u granici referentnih vrijednosti...
    kod mene baš suprotno , moja dr. spec nuklearne medicine meni održava tsh do 2
    tj. ona tvrdi da mi za uspješan postupak tsh treba biti max do 2
    neznam da li to ima veze (a moja soc gin tvrdi da ima) odkad mi je tsh do 2
    meni su se normalizirali ciklusi (skratili jer sam imala i do 46 dana) i pojavile se opet
    ovulacije
    kod mene nije problem samo tsh nego i anti tpo i anti tgn su mi znatno iznad gornje vrijednosti
    Miki 76, ti si na nekoj terapiji ?
    možda za cure koje nemaju bolesnu štitnjaču je ok kad je tsh u granicama
    a za one koje imaju dijagnozu i na terapiji su treba biti manje od 2 ?

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa Vidi poruku
    možda za cure koje nemaju bolesnu štitnjaču je ok kad je tsh u granicama
    a za one koje imaju dijagnozu i na terapiji su treba biti manje od 2 ?
    Meni je endokrinolog rekao da je za ljude pod terapijom euthyroxom pozeljno odrzavati TSH do 1 vrednosti, kada je jedan ili veca treba povecati dozu euthyroxa. Ne znam da li je u pravu. Ja sam drugu trudnocu iznela uz euthyrox 75mg i uspela da zatrudnim tek kada mi je doza prilagodjena sa 50mg na 75mg. Samo je bitno cesto kontrolisati, jer ne bi valjalo preci u hipertireozu.

Prve dve trudnoce sam verovatno imala hipotireozu, samo mi je nisu dijagnostikovali, svi simptomi su bili tu. Prvu trudnocu sam izgubila, drugu iznela zato sto je S. bio neverovatno uporan i resio da mi dodje, dakle sve je moguce.

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da li znate jel mogu vaditi TSH, T3, T4, TPO i TG za vrijeme uzimanja kontracepcije?

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj karla 1980 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li znate jel mogu vaditi TSH, T3, T4, TPO i TG za vrijeme uzimanja kontracepcije?
    ja neznam...nadam se da će ti odgovoriti cure koje znaju ..

ja sam bila danas kod svoje dr.spec. nuk. medicine
    rekla je da uzrok povećanju mog tsh i antitjela = estrogen
    ja sam u postupku uzimala ogromne količine estrofema radi tankog endometrija

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja neznam...nadam se da će ti odgovoriti cure koje znaju ..

ja sam bila danas kod svoje dr.spec. nuk. medicine
    rekla je da uzrok povećanju mog tsh i antitjela = estrogen
    ja sam u postupku uzimala ogromne količine estrofema radi tankog endometrija
    Hvala nina, nadam se da će se već netko javiti.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Karla,odgovor je da...možeš!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •