Hello svima. Nova sam, nedavno saznala da sam trudna a nisam jos bila na pregledu ali svakako planiram uskoro... ali citala sam malo o trudnoci, i nisam cak planirala pisati dok nisam naisla na ovu temu.
Draga pink avocado, toliko mi je zao sto si u takvoj situaciji sa muzem...morala sam ti pisati...
Moja mama je bila udana za covjeka, mog tatu, koji je bio dobra srca, svima voljan pomoci, ali je svu obiteljsku odgovornost cjeli zivot prebacivao na mamu, a mama je na neki nacin prihvacala to , jer kao drugacije se nije moglo... znaci tata skoro jedino sto je radio je zaradivao, i jest radio nekad puno (na građevini), ali radila je i mama (trgovkinja), a sve financijske brige, brige oko kucanskih poslova, sve su pale na mamu... tata je bio ovako blag, draga osoba, ali dosta neodgovoran nazalost, i sestra i ja ga uopce kao djeca nismo mogle postivati... a nismo bas ni mamu kasnije kao tinejđeri, iako nje bi se vise plasile jer ona je mogla oduzeti neke stvari, nekupiti i slicno...
Ali ukratko posto njih dvoje nisu suradivali u odgoju, jako im je bilo tesko, ja ih uglavnom pamtim kao nesretne ljude... mama bi gurala dok ide, onda bi "pukla" i izbila bi scena u kojoj bi ona napala tatu sa svime neodgovornim sto je dotad trpila, jer hej i ona je covjek, nije robot pobogu... onda bi tata bio ljut jer prigovaranje ga je smetalo.... sestra i ja bi slusale sve njihove svade... ja sam ponekad dosta bila ljuta na mamu tada jer nisam razumjela kako joj je, meni je izgledalo kao da ona sve preuzima na sebe a poslje prigovara... znala sam biti ljuta i na tatu, ali danas bolje vidim koliko je mozda tesko njoj sa njime bilo...
Problem je bio sto moja mama kao da je htjela nekad da sve o njoj ovisi, a tata je sve prebacivao... znaci imali su odnos u kojem ona stalno pokusava sve nas spasavati, a mi to iskoristavamo... jer i mi djeca smo pomalo odrastale tako razmazene... mama je sve skoro radila, a za neke stvari da nas poduci nije imala strpljenja ni zivaca jer je sve bilo na njoj... od toga sto ce tata obuci, sto cemo mi obuci, sto ce se kome kupiti, sto se nece kupiti ako nismo imali novaca...

Uglavnom skraceno, nikome to nebih htjela , ni sebi, zato ja svome dragom a nismo jako dugo skupa pa cemo vidjeti kako ce stvari ici, ali zato ja njemu govorim da ako oboje radimo na poslu, da moramo raditi oboje i doma...

Zelim ti stvarno svu pomoc ovog svijeta da ti se to razrijesi na dobro, nisam strucnjak al bi ti rekla nemoj se odmah obeshrabriti ma koliko se on tvrd cini, pokusaj sto bolje procjeniti situaciju nemoj mu samo popustati jer je kao jadan, nije jadan, mora odrasti - svi moramo.... slobodno mu daj do znanja da ako zeli spremacicu i kucanicu neka zaradi toliko da ju i uzdrzava... jer nije fer da oboje doprinose financijski u kucu a samo jedan ima duple poslove i odgovornosti...

A ocu ti i reci, nije samo moja mama bila nesretna, bio je i tata, tako da ako tvoj muz nece htjeti suradivati i brinuti za svoju djecu ne ceka ga nista dobro...

Ja sam primijetila da moj tata kako je nenamjerno iskoristavao mamu,tako su cesto njega iskoristavali na poslu npr... kao da mu se vratilo... i zao mi ga je da je tako...ali ..

Moja sestra je kad njen muz nije htio prati sude, ona ga je samo pocela ostavljati i kad se skupilo kad je pitao sto je to, rekla je "to je sve sto si za sobom ostavljao" i nije htjela prati za njime... ne kazem da je to lako za napraviti ali....