Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: muz na porodu - dubrovnik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno muz na porodu - dubrovnik

Koliko znam MM ne moze biti na porodu u Dubrovackoj bolnici. Ne znam zasto to tako zadrto zabranjuju i u cemu je problem s tim? Mislim, kome on smeta???? :? :?
    Od kada znam za sebe zelim da mi je MM na porodu i da vidi i osjeti velicanstven izlazak 10 mjeseci ocekivanog bebaca.
    Uostalom, mislim da je to prva i najvaznija dodirna tocka jer tako vise cijeni zivot tog djeteta (ne vise, ali mislim da je povezaniji s djetetom)nego kada ga vidi iza nekog stakla zamotanog u neke krpe nakon poroda.

Sto da radim???Kako da promijenim njihove uvjete??Moze li se pisati neki zahtjev???

(Mislim da je Zrinka iz DBK-a pa neka kaze nesto iz prve ruke...plizzzz)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: muz na porodu - dubrovnik

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Ne znam zasto to tako zadrto zabranjuju i u cemu je problem s tim? Mislim, kome on smeta???? :? :?
    Nije stvar u tome da zadrto zabranjuju, nego je stvar u paravanu. A paravan je izgleda nepremostiv problem

Na prvom porodu mi je bilo obećano da će MM biti sa mnom ukoliko budem sama u rađaoni i ta me ideja oduševljavala. Od 12,30 sam bila sama, ali do tad sam se već predomislila.

Na drugom porodu sam željela da bude prisutan bar u trenutku izgona, ali taj put nas je rodilo 6 u istom danu, a ja i jedna cura smo čak rađale u istom trenutku.

Mislim da se sve može dogovoriti s ginekolozima, ali opet bitno je da si sama u rađaoni.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mom bratu su prošle godine dozvolili da poviri ženu kad nije bilo nikoga (čitaj-nije bilo šefa) u rađaoni, vidio ju je na 5 min. Mislim da su paravan i nedostatak interesa samo izgovori. Ljudi pitaju je li dozvoljeno muževima biti na porodu, odgovor je ne i onda se svi prepuštamo struji (uključujući i mene). Ne znam bih li htjela da je MM bio sa mnom, ali bih voljela da je imao izbor.
    A da pokrenemo kakvu peticiju?

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Može! :D Gdje i kad?
    Ajde, na drugom topicu nam nude i "malu školu dojenja", amo se malo organizirat!

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isto za.... :D

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A kako krenuti? Ja sam poprilično inertna osoba, treba mi dok se pokrenem! Dubrovkinje trebaju pomoć! Brzo, savjete na sunce! Kako su to ostvarile Splićanke npr.?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

1. Čini mi se da je sulud sustav "ako nema šefa". Ne samo na porodu nego i poslije kad se ljudi prešetavaju kroz odjel s tek rođenom djecom.
    Treba točno definirati pravila gdje, kad i tko smije boraviti na pojedinim mjestima u rodilištu.
    2. Ako su meni u rađaonicu ulazili meštri za plafon i čistačica, ne vidim ni najmanji razlog zašto nekome ne bi mogao muž (moj je nažalost bio u to vrijeme jako daleko).
    3. Trebala bi akcija...

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Definitivno treba akcija, ali inicirana od strane trudnica, to su nam i same voditeljice Sabina i Sandra na tecaju rekle, jer one su se vec popele na glavu svom sefu sa molbama, ali naravno njihov glas + nas glas ce napraviti puno vise, (primjer Splitskog rodilista).
    Koliko sam shvatila, navodno i porodjajni odjel uskoro ocekuje rekonstrukcija, te bi se famozni boxovi uskoro mogli odijeliti tako da i ocevi budu prisutni na porodu. Za sada to ovisi o dobroj volji lijecnika i trenutku u kojem nema ni jedne druge rodilje osim tebe u radjaoni.
    Moj dojam s tecaja je da nisu tako zadrti, da uvazavaju sve sugestije i zelje za prirodnim porodom, ali da na kraju ipak sve ovisi o trenutku, dezurnom lijecniku i guzvi na odjelu.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tinkili prvotno napisa
    Koliko sam shvatila, navodno i porodjajni odjel uskoro ocekuje rekonstrukcija, te bi se famozni boxovi uskoro mogli odijeliti tako da i ocevi budu prisutni na porodu.
    iste riječi, trudnički tečaj ljeto 2004. Znakovito!
    Mislim da je vrijeme za dizanje bune!

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro a sta je to rooming-inn :?
    Pojima nemam To, kazu, ima u DBK-u....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To je kad beba može biti s tobom 24h.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Dobro a sta je to rooming-inn :?
    Pojima nemam To, kazu, ima u DBK-u....
    Pogledaj malo niže temu o roomingu! Kao što Arijana kaže, bebica je s tobom doslovno 24 sata, u malom krevetiću na kotačiće uz tvoj krevet (izgleda kao mali kavezić ali nema veze)! Samo ti pitaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •