Ja sam moju stariju u prvih 6 nedelja samo tako i hranila, umotanu u pelenu kao paketić, jer se isto ponašala kao tvoja. Ali moja je imala refluks i najbolje je jela u poluuzdignutom položaju, kad leži horizontalno se dugo zagrcavala, izvijala i bljuckala- i moja, kunem se, nikad nije spavala osim sa sisom u ustima ili prilepljena za nekoga, u prva tri meseca. Jedino što je moja kao uvek bila gladna i spremna za jelo- i onda zaspi na sisi za pet minuta, pa se budi, pa opet zaspi po sat vremena...Ali moja nikad nije imala dudu...
Meni je to baš loš znak, ako se doktorica vređa kad pristojno pitaš da čuješ još nečije mišljenje. Pa ona bi trebala da radi u interesu pacijenta, šta to ima da joj smeta?
OK, možda bi ti njen nadređeni ponovio isto što i ona, da ne zna uzrok, ali to nije razlog za takav stav. Niko od nas nije dužan da ima isto znanje kao doktor, jer nam onda doktor ne bi ni trebao, a svako zaslužuje da njegova beba dobije najbolje što je dostupno.
Da sam ja provela par nedelja u bolnici sa novorođenčetom itekako bi me ljutio nadmeni stav. A pravo da ti kažem, mislim da ti je beba puno i napredovala u bolnici - uopšte nije lako dojiti niti hraniti bebu tamo, bučno je i noću i danju, moraš paziti na bebinu braunilu, ako je ima, obroci se prekidaju za svaku vizitu, pregled, čišćenje sobe i slično, svetla gore nemilosrdno, aparati pište i zuje, hrana za mame je očajna i količinski nije ni za dete - bar je kod nas tako bilo...Treba sebi zapravo da čestitaš na uspehu.
Sa druge strane, ako doktori ne znaju uzrok i nemaju više da ti ponude nikakvu dijagnostiku niti terapiju, ja ne vidim zašto bi imali želju da vas zadrže na hospitalizaciji? Mislim da od toga ne treba da strahuješ.
Beba napreduje svojim tempom, kako je Jadranka i rekla, to umeš da koristiš sondu, sa svakim danom beba se razvija i sazreva i ima šanse da promeni svoje ponašanje što bude starija.
Odlično je što si našla i vremena za sebe, još malo nadoknađenog sna i jela sigurno može biti samo svima na korist, ne samo tebi

.