-
U principu, ako sam dobro shvatila, beba je bila rođena sa 5200, šesti dan je, osim što se izgleda razbolela od neke viroze, i pala na kilaži oko 500g- što je za njenu kilažu oko 10%. Nekad se to smatralo sasvim prihvatljivim padom kilaže u prvih par dana nakon porođaja, očigledno su se stvari jako promenile, kada se za takav pad u kilaži tako mrcvare i mama i beba.
OK, dobro je da ima savesnih doktora, koji će detaljno proveriti zdravlje novorođenčeta, ali ostaviti bebu toliko u bolnici samo zato što ne jede na taj način kako su doktori zamislili? I radije staviti detetu sondu nego pustiti mamu da je doji po sat vremena? Uvesti dohranu samo zato što se dete izbljucalo posle dojenja?
Onda je moja starija trebala da ostane prva tri meseca u bolnici po tim parametrima, i da ne bude dojena uopšte 
Sad je, ako sam dobro shvatila, jedini problem to što jednomesečna bebica od 5300g (što je dosta normalna težina za uzrast) ne unosi toliku količinu mleka koju su doktori zamislili da treba i ne napreduje u težini koliko su doktori zamislili da treba?
A da doktori ne očekuju tu količinu hrane, taj raspored hranjenja, i neki njihov zamišljeni prirast težine, kako bi ti hranila svoju bebicu?
Hoću reći, da li postoji neka prepreka u tome da je staviš na dojku svakih pola sata kad je budna, i da bude na dojci po 45 min- sat vremena? (Osim naravno doktora i toga što ne možeš da uzmeriš količinu posisanog mleka, a na bočici i sondi možeš)
A ako već nije na dojci, zašto ne bi trebalo da je hraniš češće pa po 30 ml? Pa to je beba, zašto bi trebalo da ima tolike razmake u hranjenju? Po 4 sata noću? Tri danju?
Zar nije logično da joj daješ češće po 30ml ako već želi da pojede samo toliko, nego da joj stalno pretovaruješ stomačić? Moja starija je pojela 120 ml odjednom sa nekih 16 meseci...
Meni izgleda da ti nemaš problem sa hranjenjem bebe nego sa držanjem nametnutih pravila o hranjenju. Odbaci pravila o satu i količini hrane po obroku, eventualno se drži količine hrane po danu, i pola problema rešeno.
Realno, šta će da se desi ako beba ne dobije toliko koliko su doktori zamislili? Hospitalizovaće je? Na osnovu čega? Ona još uvek ne zaostaje težinom od proseka, očigledno je sad zdrava, ti uvek možeš odbiti hospitalizaciju zdravog deteta normalne težine, i tražiti drugo mišljenje.
Većina prosečnih beba ima težinu od, koliko, 5-6 kg na kraju drugog meseca? Tvoja je već u tom opsegu. Pa ne mora svaka krupna beba ostati krupna cele prve godine života. Ja sam mislila da je sasvim u redu da deca majki sa dijabetesom ne napreduju na kilaži toliko kao prosečne bebe, baš zato što su već rođene krupnije? Kaae?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma