Citiraj Doris82 prvotno napisa Vidi poruku
A najviše mi je u glavi taj MR mozga na koji idemo. Neznam jel su ju poslali zato jer je uzv pokazao krvarenje otprije. Nitko mi nezna objasniti nalaz. Hiperehogeni odjeci u oba talamusa. Pretraga je učinjena na starom aparatu, nalaz je orijentacijski obzirom na kvalitetu sonde ?!?!
Falks je medijalno, bez pomaka mozgovine, koja se doima uredne giracije i ehogenosti. Rogovi lateralnih klijetki su uski, simetrični, uredno posloženi. U oba talamusa mrljasti odjeci koji se ne boje collor dopplerom.
Corpus callosum se prikazuje u cjelosti. Uredan je protok kroz 3. i 4. komoru. Pleksusi bez znakova krvarenja. Nema dilatacije klijetki.
Mali mozak se ne uspijeva adekvatno prikazati??!!
Uredni su protoci kroz ACA, RI ACA 0.72

Ima li tko da mi ovo pojasni laički?
Onako laički, nalaz je, koliko ga ja razumem (a ja sam ipak samo biolog), potpuno uredan osim eventualno tih mrljastih odjeka, a koliko sam na brzinu preletela malo stručne literature, i oni su kod mnoge dece totalno bez ikakvog uticaja na dalji neurološki razvoj. Plus je očigledno aparat slabog kvaliteta pa se pretpostavljam zato ne vidi mali mozak, čim niko oko toga ne pravi problem.
Opet se ograđujem da ja nisam lekar, ali ako uskoro idete na kontrolu, zapiši sva pitanja i pitaj ih, pa to je tvoje dete i imaš prava da dobiješ odgovore zašto i kako.