Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Nisi nikoga opteretila .
Ako ti je uskoro kontrola, onda je to vreme i mesto za postavljanje niza pitanja doktorima: sve ovo što si pisala nama zapiši i njima podnesi na pregledu. Ti si glavna i odgovorna za zdravlje svog deteta i dužnost ti je da budeš informisana- kao što je njihova dužnost da informacije pruže.
Recimo, šta oni misle, šta je uzrok da dete ne jede samo?
Zašto je hipotona?
Treba li to dalje istražiti?
Kada procenjuju da će jesti samostalno bez sonde?
I najvažnije, šta TI treba da uradiš da bi se detetu maksimalno pomoglo?
Kakve terapije osim sonde su moguće u njenom uzrastu?
Mogu li te uputiti još kod nekog specijaliste?
Nravno da je sasvim u redu da dete koristi sondu ako joj je potrebna- ali je isto tako očekivano da se angažuješ u traženju odgovora o daljem toku hranjenja tvog deteta, osim što se lomiš i gubiš živce od kontrole do kontrole. Na kraju krajeva, ako doktori zaista nemaju odgovor niti ideju kako pomoći- onda bi pošteno bilo da se to tako i kaže. Možda postoji specijalista na koga mogu da te upute.

Ono što ja nikako ne razumem je zašto je u redu da dete stalno ima dudu u ustima ali nije u redu da stalno ima flašicu ili dojku. Nekako bih očekivala da se ta volja za sisanjem dude (a kažeš da to ima) što pre prebaci na sisanje makar bočice, i da saveti doktora idu u tom smeru- iskoristiti svaki trenutak za ubacivanje hrane detetu preko usta umesto preko sonde?

To što ti je dete bezvoljno i uspavano može biti i znak viroze, ako već kažeš da brat ima temperaturu. Naravno da ćeš u tom slučaju ići na sigurno i vratiti sondu, jer deca inače u virozi imaju slabiji apetit.
I dalje mislim da sve radiš dobro, osim što ne razumem zašto je dobro za dete koje inače ne jede da ima tako ogromne razmake između obroka i ogromne obroke, i zašto treba da se u međuvremenu iscrpljuje dudom ono malo volje i snage što bi imalo da sisa...
Uzrok što ne jede su rekli da ne znaju. Kad smo bili na Rebru.
ostala pitanja bum pitala, al ova doktorica je jako čudna i nepristupačna....a još gora je bila kad sam rekla da bi popričala sa starijom službom, to joj je užasno zasmetalo. Mislim da nije niš pokupila od brata, evo on više nema temp.
Ona ti se počne derat i ja joj dam cicu, pa se počne ljutiti naprezati, boriti, odjednom nema hipotonusa. Al dobro. Kad joj dajem bočicu počne se ljutiti, bacati s glavom unazad diže se na noge, maše rukama, nekoliko puta mi je bočicu izbila iz ruke. Znala sam ju sa pelenom zavezati ko štrucu i tak hraniti. Jednom je uspjelo i pojela je 75 ml u 20 min. Ali jednom.
Kada sam odlazila s Rebra doktorici sam rekla da planiram uvesti češće hranjenje, na što mi je ona rekla da nije pametno i da ću ju zbuniti :-\

Znaš kak je meni zapravo, kad se ona sama javi, kao gladna je, ja joj dam cicu a ona kao nešto cica a niš ne povuče, i umara se, i onda si mislim ma idem odmah bočicu napraviti jer će mi se skroz umoriti. I naravno dok ja napravim bočicu ona spava. Kako može zaspati gladna? To i mene zanima jako.