Prije nisam na njih obraćala pažnju, ali sad se pitam koliko bi mogli biti opasni za djecu? Kako se zaštititi od njih, ima li nešto što ih odbija al na prirodnoj bazi??? Idem na more za koji dan pa mi padaju na pamet ovakva pitanja...
Prije nisam na njih obraćala pažnju, ali sad se pitam koliko bi mogli biti opasni za djecu? Kako se zaštititi od njih, ima li nešto što ih odbija al na prirodnoj bazi??? Idem na more za koji dan pa mi padaju na pamet ovakva pitanja...
Prevrni posteljinu prije spavanja i obuću prije obuvanja.
Smiješno ili ne žena je u pravu...Mi svake godine ...točnije ja sama...obavezno sve pregledavam...pogotovo sad kad imam dijete...nema mi goreg od paukova,guštera,škorpiona...uh.....
sva sam se naježila...
Možda da kupiš sprej protiv štetoćina ali ipak tu su djeca...
sad si mi dala razmišljat...![]()
onda bi mi uz more trebali stalno živjeti u strahu od tih beštija...to je toliko rijetko da će ti ući u mjesto gdje živiš da se zaista ne trebaš zabrinjavati...jedino ako imaš neku trošnu brvnaru u kamenjaru...očekuj sve i svašta
Ma kakvi, uvlače se i u lijepe nove kuće.brane prvotno napisa
Brane, ti živiš u velikom gradu pa je logično da ih nema (ili barem da ih nema u tolikoj mjeri), ali u slabije naseljenim mjestima imaš škorpiona kao u priči, vidjela sam ih ne jednom.
Ja se ježim škorpiona, i na nepoznatom terenu uvijek pogledam ispod madraca i oko i ispod kreveta. U našem apartmanu smo se zaštitili na način da smo sve moguće pukotine dobro zakitali sa silikonskim kitom, na prozore smo stavili mreže. Kad smo ove godine napravili prvo detaljno čišćenje apartmana nije bilo niti pauka, a kamoli škorpiona.
Trivija: škorpioni fluoresciraju na ultraljubičastom svjetlu.
Još malo trivije: bez ikakve hrane i vode prežive do pola godine.
Mirta30, hoće li i Vid njegovim stopama?![]()
Pa koliko su opasni?