Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kaštelanke i Splićanke

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kaštelanke i Splićanke

A mogu i druge koje znaju..

Dakle, kroz koji dan idemo prvi put u Kaštel Lukšić i namjeravamo jedan dan na izlet do Splita, do centra.
    Svakako bi htjeli lokalnim busom, e sad: koliko cesto idu busevi za Split, koliko traje voznja, je li mozda pametnije ipak autom..nemam pojma..htjela bih ici neopterecena trazenjem parkinga.

Mozda neki link na busne linije?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo linka:

https://www.promet-split.hr/

Ides na linije urbanog podrucja. Nisam nikad isla busom u Kastela tako da o ostalim pitanjima ne znam nista.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    A mogu i druge koje znaju..

Dakle, kroz koji dan idemo prvi put u Kaštel Lukšić i namjeravamo jedan dan na izlet do Splita, do centra.
    Svakako bi htjeli lokalnim busom, e sad: koliko cesto idu busevi za Split, koliko traje voznja, je li mozda pametnije ipak autom..nemam pojma..htjela bih ici neopterecena trazenjem parkinga.

Mozda neki link na busne linije?

Autobus za Split ti je broj 37, i ide svako 20 minuta: https://www.promet-split.hr/vozni-re...linijaid/33590
    On ide starom Kaštelanskom, odnosno cestom dr. Franje Tuđmana, a na ovom linku koji je stavila Jadranka možeš vidjet kad polazi iz Trogira, računaj da mu treba 20ak minuta do Lukšića. Karta je 17kn, dječja je pola tog iznosa. Prema Splitu ti je stanica s južne strane.
    Problem sa trisedmom je što ona ne ide baš do centra, odnosno ide do Sukoišanske stanice, od koje možete presjesti na neki bus još dvije stanice, ili malo prošetat (10 minuta). Možete slobodno pitat i vozača, on će bit presretan što vam može objasnit na hrvatskom (iako neće tako zvučati, ali to je dio autentičnog doživljaja). Istim busom na drugu stranu možete i do Trogira na izlet, stane vam odmah kod centra. Svakako mislim da vrijedi izbjeći problem s parkingom, a i uber i slični su sad u sezoni pozamašni iznosi.
    Inače Lukšić je predivan, dvorac Vitturi i cijela ta šetnica uz more, na jednu stranu vam je Kaštel Stari, isto prekrasan dio uz more, s lijepim kamenim ulicama i veliko Brce. I vrijedi vidjet Kaštel Gomilicu, odnosno Kaštilac, gdje se snimao i Game of thrones, i ima taj karakteristični izgled: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%...A1tel_Gomilici

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo linka:

https://www.promet-split.hr/

Ides na linije urbanog podrucja. Nisam nikad isla busom u Kastela tako da o ostalim pitanjima ne znam nista.
    Hvala ti!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Autobus za Split ti je broj 37, i ide svako 20 minuta: https://www.promet-split.hr/vozni-re...linijaid/33590
    On ide starom Kaštelanskom, odnosno cestom dr. Franje Tuđmana, a na ovom linku koji je stavila Jadranka možeš vidjet kad polazi iz Trogira, računaj da mu treba 20ak minuta do Lukšića. Karta je 17kn, dječja je pola tog iznosa. Prema Splitu ti je stanica s južne strane.
    Problem sa trisedmom je što ona ne ide baš do centra, odnosno ide do Sukoišanske stanice, od koje možete presjesti na neki bus još dvije stanice, ili malo prošetat (10 minuta). Možete slobodno pitat i vozača, on će bit presretan što vam može objasnit na hrvatskom (iako neće tako zvučati, ali to je dio autentičnog doživljaja). Istim busom na drugu stranu možete i do Trogira na izlet, stane vam odmah kod centra. Svakako mislim da vrijedi izbjeći problem s parkingom, a i uber i slični su sad u sezoni pozamašni iznosi.
    Inače Lukšić je predivan, dvorac Vitturi i cijela ta šetnica uz more, na jednu stranu vam je Kaštel Stari, isto prekrasan dio uz more, s lijepim kamenim ulicama i veliko Brce. I vrijedi vidjet Kaštel Gomilicu, odnosno Kaštilac, gdje se snimao i Game of thrones, i ima taj karakteristični izgled: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ka%C5%...A1tel_Gomilici
    Ajme, puno ti hvala, dobila sam i informacija i vise nego sam se nadala.
    Ovo da mu iz Trogira treba 20min mi je super info!
    I da, svakako cemo đirat posvuda, nepoznat nam je taj dio skroz, davno sam bila jedan dan u Splitu i jedan u Trogiru, prije 20 godina, bas se veselim cijelom tom kraju.
    Kupanje nas ne zanima pretjerano, al vjerujem da cemo se brcnut koji put. Mi smo smjesteni u novogradnji, stambena zgrada malo uvucena od ceste Franje Tuđmana, ima do busa navodno 300m sto je super i do plaze cca 15min.

Ovo da 37 ne ide drito do centra nema veze..budemo se setali.
    Hvala puno jos jednom!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma imaš tamo odličnih mjesta za kupanje, čak i ako vas ne zanima nešto posebno. Bus vozi svakih nekoliko minuta i ima dosta stanica. Nama je svaki put bilo odlično i svakako ću otići opet na tu stranu, ali ove ne planiram ove godine.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Voznja tim busom je bas dozivljaj. Bar je meni bio. Isla sam iz ST u Trogir.
    Meni je Trogir predivan. Ali na zalost sad u sezoni mi je prevelika guzva.
    No rosa uzivajte. Bit ce vam predivno.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Splićanke, često sam u Splitu,ali se nikad nisam kupala baš tu. Sljedeći tjedan,sam u Splitu opet, imam djevojčicu od 11g. Želi se okupati ,pa mi odgovara baš grad i neka gradska plaža,koju preporučite na dva tri sata. Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvoncac, kod bazena Jadran ili Bene na sjevernoj strani Marjana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bačvice u Splitu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008