Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Vrtoglavica

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno Vrtoglavica

Pozdrav. Evo malo neobicno pitanje i situacija al mozda se koja mama nade ?
    Iza sebe imam 2 poroda...
    Prije trudnoca bila sam aktivna, vjezbanje, trcanje.. sada ima vec 3 godine kako za to navedeno nemam vremena.
    Prije par dana bili smo na bazenu i ludovala sam sa vecim i kako sam se naglo zavrtjela tako mi nije postalo dobro u glavi i nastavilo mi se vrtjet.Sljedeci dan htjela sam skakati na trampolinu par put sam skocila nakog toga opet slabost u glavi i vrtoglavica.
    Tako sam si jadna i troma i nezadovoljna.
    Nisam naviknuta da se tako lose osjecam.
    Da li je koja mama imala takve vrtoglavice?
    Sad sam 9 mj posle poroda.
    Do sad sve bez problema...
    Ovo me bas uplasilo i sve sam blize da se malo pokrenem van iz ove tromosti

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Provjeri željezo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Provjeri Fe, uzimaj redovito Mg, bebu u kolica i u žustre šetnje,kasnije ubacit neku tjelovježbu kad se tijelo ufura. Sretno!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.08.2022. at 13:32

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Roimeda, ja ne bih ništa napamet uzimala, mislim da je najbolje da se javiš svom LOM, opišeš simptome i da te pošalje na par pretraga koje smatra potrebnim i da vidite točno što ti fali.
    NIsam shvatila, da li imaš vrtoglavice samo kad radiš te neke aktivnosti koje su vezane sa ravnotežom (vrćenje, skakanje), ili ti je slabo i kod drugih aktivnosti (tipa žustrija šetnja)?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koliko sam ja shvatila samo kod vrćenja, naglih pokreta i skakanja na trampolinu.

Mg može uzimat maltene svaka žena jer je odličan za umor i iscrpljenost te nesanicu (od čega obično pate mame male dječice), probavu, bolne menstruacije...i još puno toga.

Meni je jako žao što me nitko nije u tom razdoblju s dvoje male djece uputio na sve dobrobiti Mg. Toliko sam si mogla olakšati,al eto nisam.

Krvne pretrage svakako treba napraviti, pa vidjeti za dalje.

I od niskog tlaka znaju biti vrtoglavice, slabost i nemoć.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.08.2022. at 14:34

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Nemoj ništa napamet, ja sam to radila pa sam napravila i veći problem.

Isto dva poroda iza mene (u 13 mjeseci), nedugo nakon drugog su mi počele i vrtoglavice i neki drugi simptomi. Pa sam mislila dobro će doći malo magnezija, a i nizak mi je tlak oduvijek valjda pa je i do toga. Osim toga, dva poroda u 13 mjeseci, pa kao nemoguće da nemam posljedice. Na kraju je ispalo da imam problem s nadbubrežnim žlijezdama, sad sam na terapijama i pretragama stalno, a mogla sam početi dok problem nije bio toliko veliki, ali ne, ja sam pila magnezij pametnica.

Ne kažem to da te uplašim, moguće je i da ti je samo nizak tlak, moguće da stvarno trebaš magnezij, željezo, nešto, ali provjeri. Liječnici sigurno znaju puno bolje i zašto bi trošila uopće vrijeme na isprobavanje bilo kakve samopomoći, kad ti netko stručan jednostavno može reći šta ti je. Promjena životnog stila koji ti ne čini dobro je uvijek pozitivna promjena, ali za svaki slučaj odi i na pregled jer čim sama kažeš da si troma i nezadovoljna, tijelo te na nešto upozorava. Sretno

Datum pristupanja
    Apr 2019

Početno

Hvala ženice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala vrtoglavice nakon trećeg poroda (dijete je imalo cca 2 godine). Pojavile se samo tako. Sjedila sam i osjetila kako mi se vrti.
    Prestalo je nakon cca godine dana i mnogih pretraga. I onda 10 godina ništa. Na vrtuljke i trampoline ne idem jer mi je oduvijek to smetalo.
    Ovo ljeto mi se vratilo i to od gledanja cca pola sata u jako uzburkano more (u kafiću sjedila i meditirala).

Nalaz je bio - vertigo. Nema lijeka. Rješenje: sjedi i čekaj da se odvrti.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja isto cekam da se odvrti vec 5 mjeseci.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam imala vrtoglavice nakon trećeg poroda (dijete je imalo cca 2 godine). Pojavile se samo tako. Sjedila sam i osjetila kako mi se vrti.
    Prestalo je nakon cca godine dana i mnogih pretraga. I onda 10 godina ništa. Na vrtuljke i trampoline ne idem jer mi je oduvijek to smetalo.
    Ovo ljeto mi se vratilo i to od gledanja cca pola sata u jako uzburkano more (u kafiću sjedila i meditirala).

Nalaz je bio - vertigo. Nema lijeka. Rješenje: sjedi i čekaj da se odvrti.
    Moja je prijateljica išla na "namještanje kristala u uhu", čini mi se u SUVAG. To joj je prvi put jako pomoglo, drugi put nešto manje, ali sad je već duže ok.
    To je sve što znam o tome, ali mogu je pitati detalje, ako nekog zanima.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ih namjestam sama, ima brdo YouTube tutoriala. Da nisam skuzila sama, otisla bih bilo kojem doktoru ovdje, svi znaju manevar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •