spooky, bok

prije odgovora, zanima me koliko ti je bebi ima mjeseci?

o cajeku moze vidjeti na
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=186

dr grguric je jedne prilike govorio o caju i njegovo objasnjenje mi je super, a rekao je ovako: kad dijete sise majcino mlijeko, ono mu oblaze sluznicu crijeva, kao da crijeva namazes marmeladom, i stiti crijeva od infekcija a kad djeteteu date caj, onda taj caj ispere tu zastitnu "marmeladu" s crijevne stijenke i napravi djetetu gore....

nije dokazano da caj od komoraca ili bilo koji drugi pomaze djetetu za grceve....dapace, zbog gore navedenog moze skoditi...osim toga, vidim da i sama znas kako se djetetu moze stvoriti konfuzija baradavica, i neke bebe ako pocnu piti na bocicu , odbijaju sisanje dojke....

osim toga, sto vise beba popije caja, to ce manje popiti majcinog mlijeka a sastav caja i majcinog mlijeka se ne moze ni uposrediti, ni u kalorijama , ni u sve ukupnoj vrijednosti....

ako dijete zadovolji svoju potrebu za sisanje na boci caja, moze cak preskociti slijedeci podoj, ili podojiti manje, tvoje dojek mogu tvom mozgu prenijeiti infomaciju da bebi treba manje mliejka i proizvodnja mlijeka moze se smanjiti....

kad vidis sve razloge za i protiv, meni se cini da prevladavaju razlozi protiv caja....a najbolje bi bilo, kako je vec jedna mama na forumu dobro rekla, da ti popijes cajic i dijete ce onda preko tvog mlijeka dobiti ga ....

ono sto pomaze kod grceva jest mazenje, nosenje, lagano nunanje, masaza trbuhica u smjeru kazaljke na satu, topli oblozi i puno strpljenja...

drzite se, proci ce....