-
Mi smo bili prošle godine u ovo doba. Samo Sarajevo.
Apsolutno smo odusevljeni gradom i mi i klinci, super nam je bilo. Lijep, zanimljiv i dinamičan grad. Ljubaznost necu ni spominjati, super iskustvo gdje god smo isli...
Bili smo 2,5 dana, uspjeli smo prešetati centar uzduž i poprijeko, obišli Sarajevsku vijećnicu, Gazi Husrev-Begovu đamiju, katedralu, šetali uz Miljacku, prošli uličice iznad čaršije a onda u drugi svijet (austro-ugarski dio), bili u Ratnom muzeju, otisli zicarom na Trebevic i gore setali do Brusa (cca 30-40 min ugodne setnje), jako lijepo za djecu, svjeze, predivna panorama grada... Bili i na Ilidzi do vrela rijeke Bosne (voznja fijakerom)...
Probali smo burek, sirnice, cevape, urmašice i baklave, kafu... Cevape su jeli u Petici Ferhatovic, i unatoc mojim predrasudama da sve što je razvikano nije baš i fino, cevapi su bili IZVRSNI! Ne samo meni, već i cijeloj obitelji.
Probali smo i kod Želje, također su bili jako ukusni ali svima su se više svidjeli ovi prvi.
Burek i pite smo jeli u Saču, prefini su bili!
I jedno i drugo je na Baščaršiji.
Na Ilidži do vrela Bosne, ručali smo u restoranu Brajlović, kojeg su nam preporučili ljudi s ceste koje sam pitala usput (nisam stigla ranije istražiti) - isto jako, jako fina klopa. Doduše, ovdje se nešto duže čekalo jelo ali isplatilo se.
(Ispada da smo samo jeli, ali nije daleko od istine
))
Uglavnom, sve preporuke!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma