Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 170 od 170

Tema: Koje viroze sada vladaju? Koji virusi napadaju?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako nece obicne inhalacije (iako ja ga to ne bi ni pitala morao bi, ako nece lonac onda u kadi punoj vode) ne trosi pare na rinohorn i sl. To tek nece htjet, nije preugodno ni starijima,a kamoli njemu ako je tako zahtjevan po tom pitanju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

iiiii još jedna prehlada... sad da pređem str dvije unazad to je valjda deseta bolest ove zime

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

... i prešlo na najstariju, ili sa brata ili s oca jer su i tamo prehlađeni... i ja osjećam polako cijeli dan ko da mi je glava u obruču pa je nešto stišće...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo sin opet temperaturu, ... nema jedan tjedan da ne moram nekog kupit ranije, a danas ću morat 3x do škole i nazad, đizs

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod nas začepljene uši, nos, kašalj, oči krmeljave
    ima li tko još sa sličnim simptomima?
    razmišljam da nije alergija na cvjetanje

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod mog mlađeg neka gripa s temepraturom ne tako visokom, ali dugotrajnom (najviše išla do 38.4)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlično pitanje !

III. srednje - u školi zapravo nije bila od 28.1. - svaki tjedan temp. 38 ili 38.5 1 dan, sutradan tipa 37.5 ili ništa, par dana simpt još tipa boli glava, začepljen nos ili boli grlo, za vikend OK i onda u pon škola, pa od uto grlo ili nos, pa u čet i pet fibra. I tako mjesec i pol, minus tjedan školskih praznika kad smo namolili antib. iako dr. nije bila sig. da joj treba jer smo išli na skijanje (tamo je bila OK). Faza je da smo angažirali vozača za jutarnje gužve i kao da nosi FFP2 masku kod najgorih gužvi, sumnjam da nosi.

Trenutno resp. simptomi, zadnja obrada na Zaraznoj u prošli pet. Dr. sa Zarazne kaže ništa, samo reda viroze, obrisao na sve, ispao rinovirus i tad je jedino krvna slika bila ala viroza (prije vadili krv u dva navrata privat - da nije mono, da nije ovo-ono - krvna sve 5). Čak joj dajem da zoblje one neke glukane, što je izvan moje zone uvjerenja.

Protiv gripe cijepljena.

U tijeku je sa školom dogovor da odgovara po dogovoru, kao da je u bolnici bila.

Svake godine najteža veljača i prvi dio ožujka, ali ova godina caruje. 180 izostanaka iz škole zasad.

Pretpostavljam da će u čet imati temp....

Svaki put brisana, nijednom ništa nije ulovljeno. "Samo viroze". Da ima takve djece koja se na zaraznu vraćaju s gripom a, b, pa covidom, uvijek isti. Poruka: izdrži.

Ne tražim savjete, ali ih rado dajem (auotironično smijanje smajli).

Ranije u 11.-me ona neka atipična upala pluća. Koma je ova "sezona".

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas začepljene uši, nos, kašalj, oči krmeljave
    ima li tko još sa sličnim simptomima?
    razmišljam da nije alergija na cvjetanje
    Čula sam od svoje dr. da je počela breza, jesi li na to alergična inače? Pogledaj peludni kalendar.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ina, znam dosta ljudi (odraslih) koji su ovak sijecanj i veljacu prosli slicno - par dana temp; par dana ok; pa opet ispocetka; i tako tjednima. Sad su ok!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ovo što smo klinac i ja imali pon je bilo baš bizarno... on glavobolja i ja glavobolja... izmjerim mu s digitalnim prvo 35.7, pa odmah drugi put 36.1, zatim 36.2, onda sam i sebi pa 36.1, 36.4., ... ne pouzdam se puno u digitalni, ali opet... obično pokazuje varijaciju +-2 oko 36.8. Drugi dan sve normalno. Nije se ni pretvorilo u ne znam prehladu. Nismo imali ni trbušnu virozu. Jedino bitno što se promijenilo s vikenda na radni tjedan je što su se vani opet drastično promijenile temperature zraka. Ali mi se nismo nigdje nahladili da bi imali hipotermiju.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.03.2025. at 22:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ina, znam dosta ljudi (odraslih) koji su ovak sijecanj i veljacu prosli slicno - par dana temp; par dana ok; pa opet ispocetka; i tako tjednima. Sad su ok!
    Moja je danas OK! Breaking news! Dokad će, ne zna se. Već je bidna najavila da bi za vikend u SC (ala dvorana Gripe), nosit će FFP2. Mislim da će ipak preskočit, taman je razradila plan odgovaranja, a ima nešto bitno u istom grotlu virusa idući vikend. Trebate vidit naše face kad kaže da bi išla na koncert, to je kao situation room, mission control, code red, razvlače se karte, važni muški u odijelima 60 plus vijećaju što kod takve ugroze. Jedva čekam proljeće, ono, jedva, istraumatiziralo nas sve skupa (našu malu obitelj).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo ga. kći za vikend malaksalost, povraćanje, a sad večeras bol u grlu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ina 33, ovo ko da si opisala mojeg muza, ista stvar s njim... Od sijecnja nije spojio 3-4 zdrava dana... Upala uha, upala grla, upala pluca pa opet viroza... Svaki put vađenje krvi, testiranja... Sve virusno. Inace, rijetko bolestan al ove zime - komaaa...
    Razmisljam u cemu je razlika u odnosu na prijašnje sezone, jedino sta mi pada na pamet da je ovo prva godina da se na posao vozi vlakom koji je, naravski, ujutro i kad se vraća, ko šipak (promijenio lokaciju, do sada je uvijek isao autom).
    Antib. dobio kod upale pluca, ostalo lezanje i lekadoli... Osjeća se ko da ga je tenk izgazio, nikad nije bio ovakav.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ina 33, ovo ko da si opisala mojeg muza, ista stvar s njim... Od sijecnja nije spojio 3-4 zdrava dana... Upala uha, upala grla, upala pluca pa opet viroza... Svaki put vađenje krvi, testiranja... Sve virusno. Inace, rijetko bolestan al ove zime - komaaa...
    Razmisljam u cemu je razlika u odnosu na prijašnje sezone, jedino sta mi pada na pamet da je ovo prva godina da se na posao vozi vlakom koji je, naravski, ujutro i kad se vraća, ko šipak (promijenio lokaciju, do sada je uvijek isao autom).
    Antib. dobio kod upale pluca, ostalo lezanje i lekadoli... Osjeća se ko da ga je tenk izgazio, nikad nije bio ovakav.
    Ja ne mogu reći da je kod moje ovo presedan jer je svake godine bolesna i boželjivo je dijete, samo da je ova godina dosadašnja "kruna" virotične karijere. Prošla je zasad 4 dana škole zdrava! Ne može se čovjek baš ni na dobro naučit, lovim se da ne vjerujem toj "fazi".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne trebaš dalje tražiti... Nema zapravo velike razlike između djece i odraslih. Djeca koja kreću u vrtić prvu godinu provedu ovako. Djeca koja nisu išla u vrtić prvu školsku godinu provedu ovako. Sjećam se svog prvog posla (isto sam išla vlakom 100 km u jednom smjeru nekih 9 mjeseci) i isto mi je bilo. Nikad prije ni kasnije nisam bila toliko bolesna. Promjena okoline je izvor novih virusa, a bilo koji oblik javnog prijevoza dodatno komplicira stvari. Stresna situacija promjene posla dodatno komplicira stvari.

Dobre vijesti su to da se imunitet s vremenom izgradi, aliiii za to treba imati komad mira i odmora, što je teško izvedivo u uvjetima putovanja na posao vlakom. Nadam se da će tm uspjeti u nekom razumnom roku izgraditi imunitet. Sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

meni se i sinu upravo vratila šmrkavost kako je najstarijoj stalo grlo, i mene nekaj hvata, teško je reći je li ova sezona gora od prošle kad su imali i kozice i bolest šake stopala usta sa naizmjeničnim prehladama, a ja tešku upalu sinusa. nekako se nadam da će sve ovo stati sa sunčanim danima... mada se sjećam da je bila neka prehlada i pred ljeto

ne sjećam se da je tako bilo kad sam ja bila dijete

pitam se kako uopće raditi neki posao od 8-16, kako ostali uspijevaju
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.03.2025. at 08:29

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne trebaš dalje tražiti... Nema zapravo velike razlike između djece i odraslih. Djeca koja kreću u vrtić prvu godinu provedu ovako. Djeca koja nisu išla u vrtić prvu školsku godinu provedu ovako. Sjećam se svog prvog posla (isto sam išla vlakom 100 km u jednom smjeru nekih 9 mjeseci) i isto mi je bilo. Nikad prije ni kasnije nisam bila toliko bolesna. Promjena okoline je izvor novih virusa, a bilo koji oblik javnog prijevoza dodatno komplicira stvari. Stresna situacija promjene posla dodatno komplicira stvari.

Dobre vijesti su to da se imunitet s vremenom izgradi, aliiii za to treba imati komad mira i odmora, što je teško izvedivo u uvjetima putovanja na posao vlakom. Nadam se da će tm uspjeti u nekom razumnom roku izgraditi imunitet. Sretno!
    Da, rekla sam mu da je ko dijete koje je krenulo u vrtic... Taman su nam klinci odrasli, nemamo vise nikog po vrticima i eto sad njega s vlakom . Do sad je bio u izolaciji u svom autu pa sad sve navalilo na njega... Valjda ce iduca sezona biti bolja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

neka ide na sistematski ja manje pobirem viroze ili me blaže drže nego kad sam bila u nedostatku vitamina i minerala

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

najstarijoj se nastavilo i ovaj tjedan, manjak apetita, energije, kašalj, ... i sad najmanja. do večere bila ok. onda ju u minuti okrenulo... sad se previja... ja uopće više ne shvaćam kaj se dešava... kao nekakva beskonačna virusna bolest koja šalta iz respiratorne u želučanu i nazad, kao da su se dva virusa spojila u neki super virus

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam se preporodila otkad ne idem više javnim prijevozom. Kod mene ili bicikl ili auto. Nije to bila godina dana, to je bilo desetljeće valjda.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •