Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 215 od 215

Tema: Koje viroze sada vladaju? Koji virusi napadaju?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ušla sam u treći tjedan ove boleščuge još ispuhujem na maks, slušam ljude po gradu užasno kašlju
    a sad su u najavi već po medijima vidim peta bolest, pa straše i nekim majmunskim boginjama
    znaju virusi da kod mene imaju topli dom i čekam ih raširenih ruku...
    Umjesto da ih čekaš raširenih ruku, poradi na imunitetu - voće, povrće, sezonska hrana, puno kretanja, dodaci prehrani prema potrebi. Ključno je kretanje i boravak na zraku. I pozitiiva u životu nije na odmet. A boravak na zraku ne podrazumijeva (iako ne isključuje) odlazak od doma do dućana. To jednostavno nije dovoljno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa Vidi poruku
    Umjesto da ih čekaš raširenih ruku, poradi na imunitetu - voće, povrće, sezonska hrana, puno kretanja, dodaci prehrani prema potrebi. Ključno je kretanje i boravak na zraku. I pozitiiva u životu nije na odmet. A boravak na zraku ne podrazumijeva (iako ne isključuje) odlazak od doma do dućana. To jednostavno nije dovoljno.
    Tako je, TeFil je sve sažela
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.05.2025. at 15:22

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da možda ipak imam alergiju ko i klinka...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Onda otiđi do doktorice (fizički, ne javiti se e-mailom) da ti za početak napravi nalaz krvi, a onda prema potrebi pošalje dalje na testiranje. Pij kalcij to če ti i svakako olakšati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

išla sam prošle godine po doktorima i dvaput imunologinji zaključak je bio da mi nedostaje d vitamin, slika je bila uredna... ne znam jel bi sport šta popravio svako jutro 5 min vježbi, al bože sveti što mi se teško natjerat

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

išla sam prošle godine po doktorima i dvaput imunologinji zaključak je bio da mi nedostaje d vitamin, slika je bila uredna... ne znam jel bi sport šta popravio svako jutro 5 min vježbi, al bože sveti što mi se teško natjerat
    Previše si unutra. D vitamin je "sunčani" vitamin i oni kojima nedostaje obično nedovoljno borave vani. Pet min vježbi ne bi značilo puno, ali hodanje po vani (minimalno 10.000 koraka dnevno) svakako bi. Osim toga, ulje bakalara.

Evo malo tuđe pameti: https://www.vasezdravlje.com/hrana-i...dnevnom-zivotu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zuta, ako misliš da imaš alergiju, onda se time ne bavi imunolog, već alergolog. Ako sada napraviš nalaz krvi u dogovoru sa svojom liječnicom opće prakse (LOM), vidjet će se da li ima osnove za slati te dalje alergologu ili ne. Vrlo jednostavno je utvrditi ili otkloniti sumnju na alergiju. Ali kretanje po friškom zraku, svakako pomaže općem stanju organizma i uma. Za početak to pojačaj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Previše si unutra. D vitamin je "sunčani" vitamin i oni kojima nedostaje obično nedovoljno borave vani. Pet min vježbi ne bi značilo puno, ali hodanje po vani (minimalno 10.000 koraka dnevno) svakako bi. Osim toga, ulje bakalara.

Evo malo tuđe pameti: https://www.vasezdravlje.com/hrana-i...dnevnom-zivotu
    Tako je 5 min vježbi je ništa, nula, niente.

Ako nemaš pametni sat, mob u ruku i šetaj, nek ti broji korake. Ne smiješ imat dan ispod 10.000 koraka, pogotovo ako ti manjka vitamina D, dan je dugačak, sunce kasno zalazi. Sve obaveze odrađuj pješke i hodaj. Trebaš kilometre hodanja za to natuć, a automatski će ti se i poboljšat opće raspoloženje/stanje organizma i imunitet.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo djeca i ja opet prehlađeni počelo je kuhat pred tjedan dana kod mene. Tek sad "dozorilo".

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela sam konačno aqua marisovu posudicu za ispiranje nosa. Ne isplati mi se više sprejove. Bankrotirat ću. Četvrti dan još ne čujem na desno uho. Držite mi palce.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam pretjerano sretna kak je završilo. I tak ja jučer ispirem i u jednom trenutku osjetim kak je potjeralo šmrklje na drugu stranu koja mi je do tad bila više manje čista. U lijevom uhu osjetim kak je nešto ušlo unutra iz nutrašnje strane, iz nosa, po onom krckajućem zvuku. Do večeri počelo boljet uho. Morala sam drmnut ketonal. Idem sad doktoru.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam pretjerano sretna kak je završilo. I tak ja jučer ispirem i u jednom trenutku osjetim kak je potjeralo šmrklje na drugu stranu koja mi je do tad bila više manje čista. U lijevom uhu osjetim kak je nešto ušlo unutra iz nutrašnje strane, iz nosa, po onom krckajućem zvuku. Do večeri počelo boljet uho. Morala sam drmnut ketonal. Idem sad doktoru.
    Naruci se otorincu neka ti pogleda kamerom kroz nos. MM je imao polipe u nosu i nepresnano upale sinusa. Otorinac je dao kortikosteroide na usta 6 mj do operacije, i nakon toga je vec 10+godina ok. Ne znam da li sam to vec pisala na nekoj od tema, ali nije uobicajeno da odrasla osoba koja zna puhati nos ima stalno upale uha i sinusa, osim ako je podloga u necem drugom ( opstrukcija, alergija...) pa odi otorincu ako jos nisi. Ako jesi, a nije nista bolje potrazi drugo misljenje i na to imas pravo preko uputnice.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pa jesu. To sam obilazila cijele prošle g. Dali su kortiće. Rekli ne vide razloga za operaciju. Evo me u domu zdravlja trebalo je dežurstvo bit ne vidim nikog nigdje. Hmmm...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ah čini se da se vratio moj dr s godišnjeg al je zamjena svojoj zamjeni... i radi popodne.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ah u emailu je pisalo da mijenja do 31.7. al ne... pfff prestalo bolit za sad.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •