Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Par pitanja o dojenju u javnosti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Par pitanja o dojenju u javnosti

Dakle kako je L sve veca,a i ljeto dolazi,sve cesce hocemo negdje ici-u duge setnje,sopinge,kod rodbine,prijatelja,budemo pozvani na rostilj i sl.
    Vec sam osijedila u ova cetiri zida
    No s izlascima moram racunati i na dojenje u javnosti.

Problem mi predstavlja jaki let down. Kad L dva-tri puta povuce mlijeko jako potece,pa se L zagrcne i ispusti ciku,a mlijeko strca negdje pola metra-metar u dalj.
    Vecinom u dva-tri mlaza.Laura bude pritom sva pospricana i dosta toga okolo.Prizor je tragikomican. A i druga cica ne miruje,pa cesto unatoc svacemu sto uguram u grudnjak,probije i ostavi fleke na majici. Zbog toga mi je neugodno dojiti pred nekim.
    Neznam jel to imaju sve mame dojilice i ako da,kako ste izlazile s tim na kraj,imate li kakav savjet,trik?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja imam grozan let down i rjesavam ga tako da imam uvijek ispod L. usta tetra pelenu i kad ona pusti, ja bradavicu stisnem pelenom. uz to taj "stisak" uspori tj. ko da prekine let down. u opreznijoj varijanti preko ramena i L. glave imam jos jednu tetra pelenu tako da ona kampira ispod a ne prskam po ostalima. vec sam se ispraksirala toliko da sam juce u onoj guzvi u jednom jedinom kaficu s krovom na bundeku dojila L. dok je bio ogromni pljusak koji je potjerao sve setace bas u taj kafic

vjezbaj

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prugasta pamučna marama oko vrata služila kao mlijekobran. Ponekad. Uglavnom sam štrcala. Neki dan skoro do prijateljice. Za susjednim stolom skupina adolescenata. Bilo je zabezeknutih. Poanta, nauči okolinu da je to hrana za tvoje dijete. Ako se po čitavoj Hrvatskoj janjci mogu vrtjeti, može i mlijeko iz sise letjeti. Stvarno to mislim.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovca i janje :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Prugasta pamučna marama oko vrata služila kao mlijekobran. Ponekad. Uglavnom sam štrcala. Neki dan skoro do prijateljice. Za susjednim stolom skupina adolescenata. Bilo je zabezeknutih. Poanta, nauči okolinu da je to hrana za tvoje dijete. Ako se po čitavoj Hrvatskoj janjci mogu vrtjeti, može i mlijeko iz sise letjeti. Stvarno to mislim.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je sve lakše i lakše..ali u početku mi se događalo točno to što opisuješ,mlijeko je štrcalo na sve strane u mlazovima(čak smo jednom i uspjeli fotkat za uspomenu )! Sad samo kaplje u mlazovima. Moj savjet ti je također uvijek pri ruci imati neku gazicu i nekako pokušati to s tim zaustavit. Sto se tice dojenja u javnosti,ja sam otkrila sling i u njemu uspijevam dojit u svim mogucim polozajima tako da se to zapravo uopce ne kuži,tako da mi je sada puno lakše. Ali i ako neko neš skuži il mi vidi cicu i mlijeko kak kaplje,a ja vičem:"Cika curi,cika curi!!!",uopće se oko toga ne uzrujavam,meni je super gledat izbezumljene face prolaznika.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja ovo špricanje mlijeka rješavam tetra pelenom. Ponekad šprica na sve strane jer zaboravim uzeti pelenu za sobom, ali uopće me to ne sekira.
    To ti je kao kad otvoriš pivu koja se malo promućkala...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ni ja se nisam uzrujavala ali nisam ni imala bas abnormalno jaki let down... lagani pritisak na bradavicu gazom i to je to...

jednom u nekoj minijaturnoj cekaonici prije uzv kukica je bilo nezgodno jer sam pospricala zenu do sebe... ali smo to izvrnule na salu...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovca_i_j.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovo je i mene mučilo, zato šta sam šlampava i nikad se ne spremim, da sve uzmem od kuće( ubaci dijete u maramu i jurni van-moj moto)pa kad A. zaplače je odmah cicu, a ko bi se još sjetio i tetra pelene. pa sam ja to prstom zaustavljala, a znala je bit sva oblivena, ali onako medeno-ko sa rosom sva u biserima od mlijeka. Znalo mi je bit neugodno, al pregrmiš nekako. Sling nam je isto super novo otkriće, , malo ga otpustim da mi dijete dođe do cike i hodam i dojim. Neki dan bile mi forumašice na kavi na bundeku dok još nije bila navala, i ja sam tako dojila hodajući i kad smo sjeli u kafić ja izvadim A. iz slinga i pričam s curama i uopće ne kužim 5 min da mi se cika lufta jer sam ju zaboravila pospremit . Ni za stolom niko nije skužio, valjda samo oni naokolo

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad curi iz druge dojke, možeš rukom utisnuti bradavicu i držati tako dok ne prestane let-down. Tako ti mlijeko neće probijati i ostavljati fleke na majici.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja to ne mogu. Meni je ideja da si stisnem bradaicu prstima da bi mlijeko prestalo curiti takva da se najezim od same pomisli.
    Ne znam zasto. Znam da je funkcionalno, al imam osjecaj da bi lakse prezivjela da mi netko cacka prstom po npr. slezeni nego to.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma joj, samo prislonis gazu na bradavicu i stisnes (lagano), i ovako podmetnem gazu/pelenu da ne sprica i curi okolo (najvise me muci sto zalijem Leinu robicu pa ju treba presvlaciti a taman se uspava, za ostalo me nije briga), pa jos i da stisnem/prislonim...ne vidim razlike.
    stisni onda dlanom. mislim da si krivo skuzila, ne radi se o gnjecenju, stipanju....to ni ja ne bi mogla, vise je to prisloniti. ko kad vadis krv iz prsta pa stavis vaticu da zaustavi krvarenje, nista jace od toga, dapace, blaze je

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ja to ne mogu. Meni je ideja da si stisnem bradaicu prstima da bi mlijeko prestalo curiti takva da se najezim od same pomisli.
    Ne znam zasto. Znam da je funkcionalno, al imam osjecaj da bi lakse prezivjela da mi netko cacka prstom po npr. slezeni nego to.
    Ja nikad nisam stiskala prstima, nego baš utisnem cijelu bradavicu s areolom, donjim dijelom dlana ili čak nadlakticom, onako, kao da mi je zima pa se sva stišćem.

Početno

Ja sam imala jaki let-down, stoga sam uvijek imala jastučiće za dojenje da ne pošpricam sebe i okolinu ko vatrogasna kola. Jednom mi se na svadbi pomaknuo jastučić. Tijekom večeri par puta sam pomislila kako je vrijeme za dojenje i stvar je počela teći ko luda...natopljen potfutrani grudnjak, sve po trbuhu do hlača...rekli su mi u kemijskoj da su posivili pri čišćenju hlača jer nikako nisu mogli shvatiti kako sam se natopila mlijekom

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Ja nikad nisam stiskala prstima, nego baš utisnem cijelu bradavicu s areolom, donjim dijelom dlana ili čak nadlakticom, onako, kao da mi je zima pa se sva stišćem.
    upravo to!

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Poanta, nauči okolinu da je to hrana za tvoje dijete. Ako se po čitavoj Hrvatskoj janjci mogu vrtjeti, može i mlijeko iz sise letjeti. Stvarno to mislim.
    Nemam riječi!! Svaka čast! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovco i janje, uljepšala si mi dan :D
    (i na ovom potforumu gdje sam prvi put svratila)
    svaka čast!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    Neki dan bile mi forumašice na kavi na bundeku dok još nije bila navala, i ja sam tako dojila hodajući i kad smo sjeli u kafić ja izvadim A. iz slinga i pričam s curama i uopće ne kužim 5 min da mi se cika lufta jer sam ju zaboravila pospremit . Ni za stolom niko nije skužio, valjda samo oni naokolo

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A sad, mozda cu biti iskritizirana, ali . . .
    Mi se doma uvijek dojimo lezecki i uopce mi nije spretno hraniti ju na rukama, a i meni se uredno dogadja da ona papa na jednoj, a iz druge curi,pa ponekad ni jastucic ne pomogne :/ . . . Stoga, imam zalihu izdojenog mlijeka u skrinji i kad se negdje ide otopim i imam bocu u termo torbici kad pozeli papati. A kad se vratimo doma ja izdojim i pospremim novu "dozu".
    Ovo je mucenje i za mene i za bebu, vidim da ni njoj ne pase tako. . . a i koma bi mi bilo da ju svu zalijem pa da mi bude u mokrom, a i ja isto.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pina, i ja sam s prvim djetetom imala zalihu izdojenog i nosila u šetnje jer dok je bio mali mali (negdje do 3 mjeseca otprilike) jednostavno nisam znala dojiti sjedeći na klupi npr., nisam znala kako bi ga držala, bio mi je premali i premekan, bilo me strah da mi ne ispadne... itd. itd.
    Kad je postao malo veći i čvršći ti problemi su nestali, a sad s bebaćicom nema uopće problema, imam osjećaj da mi je cica češće vani kad smo vani nego kad smo doma. Praksa čuda čini.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"...a i koma bi mi bilo da ju svu zalijem pa da mi bude u mokrom, a i ja isto"

...je, je, mogle biste se prehladiti ovih dana... .

S vremenom se načini dojenja fantastično proširuju - ležećki, stojećki, čučećki, na turski, na zahodu, u kadi, pipkajući drugu cicu (ja moram prsto pokazivati; to je cica). Sad čekam naglavačke, samo ne znam tko će biti naglavce, možda obje.

Meni se samo čini šteta mlijeka jer ja volim svježe stvari .

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I meni uljepšan dan kad sam pročitala komentar O i J. I nama šprica na sve strane, ne baš svaki put. Uvijek sa sobom nosim krpicu veličine četvrtine pelene i njom brišem poplave. Zbog ovih vrućina zadnjih dana češće dojim vani nego doma, a mm me već optužuje da volim pokazivati cice okolo .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S vremenom se načini dojenja fantastično proširuju - ležećki, stojećki, čučećki, na turski, na zahodu, u kadi, pipkajući drugu cicu (ja moram prsto pokazivati; to je cica). Sad čekam naglavačke, samo ne znam tko će biti naglavce, možda obje.
    Ovca i janje,sad si me podsjetila-jucer smo se moja djevojcica i ja skupa kupale i bas smo uzivale. Ali zamirisala joj valjda odjednom cica i lijepo se dijete posluzilo Pa si je malo potegnula i nastavile smo jos par minuta kupanac.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

"...a i koma bi mi bilo da ju svu zalijem pa da mi bude u mokrom, a i ja isto"

...je, je, mogle biste se prehladiti ovih dana... .

Tko je spominjao prehladu :? :? :? :? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •