Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
On želi da on ima skrbništvo, djeca žive s njim, a ja ih viđam vikendom, i plaćam skrb. Obratno od onog kako je sada.
Mislila sam zatražiti promjenu tima, ali prvo šaljem ovo pravobraniteljici. Frendica je pročitala i kaže da je mlako sve jer se na moju želju njega nije odmah privelo. Naivno sam očekivala da će ga razgovorom natjerati da prestane potezati klince za ruku, ali umjesto toga on je otišao tamo i mene optužio ponovo za opijate. Ponovi laž sto puta i postat će istina.
Nisam snimala jer je protuzakonito u privatnom prostoru išta snimati. Ne vidim kako bi mi pomoglo. Ali sam dobila od frendice savjet da snimam interakcije s njim, ako ih bude, jer obično se ne kontrolira da me ne opsuje i pred djecom.
Znači većina toga se vrti oko para, i verovatno kontrole, ali taj deo sam pretpostavljala.
Ja ne znam kako je zakon predvideo da on kao osoba osuđivana za kućno nasilje uopšte može doći u obzir za primarnog staratelja, ali nije ni kod nas bolje.
Ne znam vaše zakone o snimanju, ali ja sam zamišljala da ti ideš u czzs na razgovore, i da je to kao javni prostor, kao što je recimo škola (kad bolje razmislim ne znam ja ni naše zakone o tome, pa bolje da ćutim).
Dobar ti je savet dala prijateljica, još je bolje ako ispolji slično ponašanje ka deci.
Stvarno se nadam da je i tvoj bivši pod nekakvim pojačanim nadzorom, samo se tebi ne daju sve informacije.
I generalno mi je neverovatno da obučeni stručnjaci, od psihologa pa do svih ostalih, ne mogu da uoče kakve su interakcije oca sa decom.
Ono, gledaš nekog tatu na ulici sa decom, pa u deset minuta imaš neko mišljenje, makar bilo i totalno pogrešno. Pa kad gledaš bilo koju osobu kako rešava neke sitne konflikte, tipa nesporazum na kasi, neko se ubacuje preko reda, ili mu je uleteo na parking mesto- vidiš način reakcije, ima li agresije, kakve, koji je nivo emocija, to se zapaža i kad nećeš, a još ako si kao obučavan za to...
Ima li neke nade da se uzima u obzir i mišljenje dece kod koga bi išli, kad budu malo stariji?