Citiraj leabb prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav,
cijelu trudnoću vodim kod privatnika. Uskoro planiram iskoristiti ostatak godišnjeg nakon kojeg bi počela koristiti porodiljni (45 dana prije termina). E sad, zanima me da li mi socijalni ginekolog može otvoriti porodiljni s datumom koji kažem/moram li imati potvrdu od privatnika te koliko unaprijed mi socijalni ginekolog može izdati doznake za porodiljni? Da li to mora biti neposredno prije otvaranja porodiljnog ili mogu već sad dobiti potvrdu za početak porodiljnog koji bi bio 28.12.?

Hvala
Pa sigurno imaš karton kod nekog ginekologa u privatnoj zdravstvenoj zaštiti. Naime, bez toga ne možeš dobiti ni uputnicu za bolnicu ni bilo što slično. Privatnici to ne rade. Moraš imati karton, isto kao što moraš imati karton i kod obiteljskog liječnika i zubnog liječnika, bez obzira plaćaš li nešto privatno.

Ako slučajno nemaš karton kod ginekologa, reci to svom privatniku i pitaj kome u primarnoj se možeš obratiti, možda te može nekome preporučiti. Ako ne znaš kod koga si, preko e-građani se moglo dobiti uvid ili nazovi HZZO i pitaj gdje ti je karton.