-
Yasmin i probojno krvarenje
Cure, lijepi pozdrav!
Imam 22 godine i koristim prvu kutiju Yasmin kontraceptiva. Sve je bilo u redu sto se nuspojava tice (osim slabije mucnine u jutarnjim satima), a nakon tjedan i pol dana, doslo je do laganog tockastog krvarenja na koje se nisam obazirala jer pise u uputama da do njega moze doci. No, 14. i 15. dan (danas) poceli su me boljeti jajnici (ne neizdrzivo, ali kao pri pocetku prave menstruacije) i pocelo je jace krvarenje. Je li neka od vas imala slicna iskustva? Vjerujem da ce mi ginekologinja, kad ju nazovem, reci da mi se tijelo prilagodjava, ali to me bas nece smiriti. Zanima me i jesam li zasticena sad kad mi se javljaju ova krvarenja? Malo me panika hvata, molim vas, pomagajte.
Hvala!
pisces
*Ispricavam se ako je vec netko postao topic s ovom temom, nije mi se dalo previse browsati po forumu.
-
Imala sam probojna krvarenja kad sam koristila Cileste, ali prošlo je za par dana. Sa Yasmin-om nisam imala takvih ni ikakvih nuspojava. Bilo bi najbolje da nazoveš svoju doktoricu i pitaš.
-
Savjetovala sam se s doktoricom - sve sto se dogadjalo normalno je, kaze da je to uobicajena nuspojava i da je sve u redu sa mnom, tako da se nadam da cu s drugom kutijom Yasmina bolje proci. Prekjucer sam popila zadnju za ovaj mjesec, vec je pocelo novo krvarenje - we'll see.
-
Ne znam kako se ovo sve može smatarti pod normalno i kako žene ne toleriraju kad ih žuljaju cipele pa ih ne kupe, a na kemiju koja im utječe na tijelo i psihu pokušaju se dobrodušno naviknuti uz ovakve žrtve.
Ta ista doktorica ziherica ne bi bila te tablete, ali tebi ih nudi jer smatra da ti za neku drugu vrstu kontracepcije nisi sposobna. Raspitaj se malo o prirodnim metodama i njeguj svoje hormone jer oni te utječu ne samo na tijelo nego i na psihu.
-
Svatko preuzima odgovornost za sebe - pa tako i ja. Nisam se raspitala samo kod svoje ginekologinje, vec sam konzultirala, osim nje - jos tri ginekologa (u koje imam povjerenja). Plus dezurnog ginekologa u Petrovoj. Plus brojna iskustva mojih poznanica za koje znam da koriste kontracepciju (i koje takodjer imaju iskustva s probojnim krvarenjem, i to upravo najvise s Yasminom). I'we done my homework. Uostalom, svaki, ali svaki ginekolog preporuca koristenje nekog kontraceptiva barem prva tri mjeseca dok se tjelo navikne na promjenu. Koliko god se nekim ljudima cinilo da ginekolozi djele pilule kao bombone, sumnjam da bi mi doktorica (koja mi je neizmjerno pomogla kod brojnih ginekoloskih problema) dala nesto (pregledavski krvnu sliku) sto mi ne odgovara ili sto ne bi sama koristila da joj je potrebno. Mislim da svoju hormonsku kartu (koja je, uzgred receno, dobra) necu narusiti koristeci ovakvu kontracepciju, a u prirodne metode se ne zelim pouzdati (jer mogucnost trudnoce ne dolazi u obzir, ali ni pobacaj kad bi do nje doslo, tako da smatram da treba provesti sve sigurnosne mjere da ne snosim posljedice vlastitog nemara).
-
Onda samo naprijed...
Međutim, ja ti kažem da ti to nije normalno...
-
U svakom slucaju, vidim da je dobronamjeran savjet pa ti zahvaljujem na tome.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma