Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Tjedni jelovnici u vrijeme poskupljenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da radiš, ne bi tako razmišljala.Ja kad god skuham, kuham odmah više toga da par porcija mogu smrznuti djeci za one dane kad sam na knap s kuhanjem.
    Hranu ne bacamo.
    Nekad ako ostane, ponese muž na posao ili jede navečer. Ja nikako ne volim jesti istu hranu dva dana zaredom, a kamoli ručak i večeru isto. Njemu je to ok.

I sin ako ima svoj obožavani bolonjez ili neki mesni umak, može jest 2x u istom danu.
    Pa da, ovo moje se odnosi na upravo to, one koji su doma i mogu nakuhavati cijeli dan, a ledenica mi je mala i friđ mi ne valja pa mi više odgovara svaki dan uzeti drugu stvar.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne pravim tjedne jelovnike, a idem samo jednom u veći šoping i skoro ništa ne bacamo. Nemam ni ništa protiv mesa i ribe u samoposlugama. Na tržnicu ne mogu nikako jer naša tržnica radi ograničeno vrijeme. Mogla bih subotom, ali mi se ne da. Također mislim da na tržnici potrošim više novaca nego u dućanu.

U kući uvijek imam glavicu kupusa i smrznuti špinat i grašak od povrća, i osnovne namirnice tipa luka, češnjaka, mrkve, celera, peršina, krumpira. Kako čega nestane, odmah zapišem u bilješku u mobitelu, a to rade i ukućani ako njima nestane ili je pri kraju nešto što koriste.

O ručku počnem misliti negdje oko 11 sati i onda najčešće zovem muža i zavapim da mi pomogne smisliti što ćemo. Onda on, ako radi od kuće, pogleda što imamo od smrznutih proteina i tako smislimo što ćemo taj dan. Kad imam svježeg povrća, a to je u većini slučajeva, onda smišljanje ručka kreće od povrća.

Za onaj tjedan kad je sin popodne u školi, imam zamrznute individualne porcije jela koje on onda podgrije i skuha si prilog. To su npr. chilli con carne, piletina u umaku od senfa i vrhnja, varivo s graškom, bolognese, svinjski paprikaš. Ne sviđa mi se često jesti umake i pirjanu hranu, ali ona se najbolje zamrzava.

Imam malenu ledenicu i spremišni prostor općenito pa nemam nekih zaliha i onda kupujem po onom popisu gdje je zapisano čega je nestalo, samo zamjenjujem stalne namirnice. Za razliku od ljudi koji kupuju više nego što im treba (ne mogu se zadržati na popisu), ja imam suprotni problem - nema šanse da se sjetim nečega što mi treba, a nije na popisu jer mi je kupnja tlaka i jedva čekam da pokupim sve s popisa i izletim iz dućana.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 20.01.2023. at 12:13

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •