Ne da mi se ponavljati, pa samo dižem linkove na dva stara topica:
http://forum.roda.hr/threads/43083-j...-podgrijavanje
http://forum.roda.hr/threads/34886-%...ka-spiza/page3
Primjeri iz prakse:
Evo, kod nas u nedjelju sarma u 7 litrenom ekspres loncu. Uz to pire (krumpir se kuhao u 5 litrenom ekspres loncu).
Ostalo:
Filana paprika ili ćufte
Gulaš iz lonca + prilog (riža ili tjestenina ili žemljača od starog kruha, to pečem u pećnici kad trebam veću količinu jer mi je spretnije nego kuhati Semmelknödel (lovačke okruglice). Palenta je isto odličan prilog koji podnosi stajanje do idućeg dana (narežeš na ploške i frk u mikrovalnu).
Sekeli gulaš
Paprikaš
Pašticada - prava ili lažna
Juneća/goveđa/teleća juha od hrge mesa, pa uz to kuhano meso napraviš sos (od kopra, hrena, paradajza, luka....) i pire ili rižu. Riža bolje podnosi stajanje do idućeg dana.
Grah varivo sa suhim mesom (vrijede i druge mahunarke - leća, slanutak...)
Ječmena kaša (ričet) sa suhim mesom
Pečenje je klasika kad treba nahraniti veći broj ljudi uz minimum posla - imam veliku kaserolu od gusa u koju stane 3-4 kg mesa (svinjska lopatica ili cijela purica ili pristojan komad odojka). Nareže se toga za veliki broj ljudi. Moja mama obično uz pečenje stavlja i krumpir (pred kraj) ali ja nisam ljubitelj toga.
U kaseroli (manjoj) pečem pečenice 3-4 para, jer je ta količina dovoljna za nas četvoro.
U običnom plehu bez poklopca za veći broj ljudi radim lasagne, francuski krumpir, musake vrsta raznih (krumpir+mljeveno meso; riža-kelj-mljeveno meso; kombinacije s povrćem tipa tikvice ili patlidžani...) Sve navedeno podnosi podgrijavanje u mikrovalnoj pećnici.
Ribe - već je mitovski spomenula ribu iz papirnate vrećice, to je super za u pećnicu, ali nije dobro idući dan.
Jela s tave (imam veliku tavu s kamenim premazom, da mi u nju stane cijela hrpa mesa:
Faširanci (uglavnom ih radim od puretine jer su brzo gotovi, ali i od svih ostalih vrsta mesa) ili pljeskavice, ćevapčići, šiš i slično
Pileće ili pureće bijelo meso pohano
Ovdje ne spominjem bijelo meso na naglo, jer to ne podnosi stajanje za razliku od faširanaca i pohanaca, koji su dobri i idući dan.
Riba - fileti oslića ili soma u pivskom tijestu
Ima još hrpa toga, teško mi je to ugurati u jedan post. Nadam se da će ti pomoći ona dva linka sa starim postovima, gore ima hrpa starinskih recepata s uputama za pripremanje na novi način.

Odgovori s citatom