Da ukratko opišem tijek situacije, pa će možda biti jasnije otkriti u čemu je problem. Imam 36 godina, a od ove nove godine (dakle, novogodišnja odluka) je bila da izbacim u potpunosti kruh, slatko, masnije meso te ubacim zdrave prehrambene navike te također izbacim alkohol i zašećerene sokove (pijem običnu vodu, limunadu, mineralnu vodu, čaj, ponekad kavu, ponekad Divku/Kneipp) i posvetim se više aktivnostima i sportu (s obzirom na to da mi je rad većinom za računalom). Imao sam i prije tih faza, pogotovo tako iza nove godine ili pak bi me to ulovilo tijekom godine, ali nikad nije trajalo duže od recimo dva i pol mjeseca, pa bih se onda ponovno vratio nekim starim navikama, ali i dalje uz nešto sporta (dosta manje), alkohola prigodno (nekad i više), i slično - rekao bih normalan život u tim godinama, niša posebno. Ne pušim cigarete niti travu niti išta slično.
Međutim, kao što sam napisao, sada sam od nove 2023. krenuo restriktivnije, te čak znam imati i po dvije rekreacije na dan (recimo, ujutro imam trening od 1h utezima, a navečer mali nogomet od 1h). Uključujem i košarku, trčanje, vožnju biciklom (vani, unutra) te nešto duže šetnje - sve koliko stignem, ali svakako jedna aktivnost na dan (minimalno na dan u prosjeku dakle 1h, svaki dan).
Primijetio sam u zadnja dva ili tri tjedna (možda i duže) da su mi tijekom noći i ujutro dosta suha usta. Baš ono, kao da sam prošli dan pio puno alkoholaMislim da kroz dan pijem dovoljno tekućine.
Što bi mogao biti uzrok tome?