Jelena prvotno napisa
Sto se tice odlucivanja roditelja o obrazovnom programu, nisam sigurna da je tu demokracija bas pozeljna. To bi negiralo struku.
Jadro je napisala da nastavnik ne moze to odraditi. S tim se u potpunosti slažem, ako bi to predviđalo toliko značajno povećanje NASTAVNOG opterećenja. Ali ako sam dobro shvatila, uvode se nastavnici tjelesnog. Učiteljima to ne paše. Kod nas kad je lijepo vrijeme djeca su na dvorištu i ne radi se ništa s njima. Učitelji sjede na klupi. Nemam ja nista protiv toga da su djeca vani, ali to nije tjelesni. Također vjeronauk, engleski, informatiku, to ne rade učiteljice. Ostane im hrv, mat, pid, glazbeni i likovni. Nekad su razredi imali preko 30 ucenika, sad ih kod nas ima 20. I broj djece i testova za ispraviti se smanjio. Jedino sto sam shvatila je da ima sve vise problematicne djece, s poremecajem paznje. To me stvarno zanima kako ce rijesiti s produzenom nastavom. Hoce li to omoguciti dodatni rad s takvom djecom, ne znam. Trenutno je gradivo prvog razreda sramotno malo. Kod nas 3/4 djece rijesi 100% test. Je malo nabrijan razred, ali bu za tu djecu produzetak nastave u smislu ponavljanja gradiva stvarno bio veliki gubitak vremena. Tako da ako zadrze gradivo koje treba savladati, to je lose i za pametnu djecu bez poteskoca, i za dobar dio djece s poteskocama.