Pa zato sto ih se ne uci razmisljati, nego memorirati. Zapamte kako izgleda neki dijagram jer su ga 5x precrtali bez da razumiju sto on predstavlja.
Humanisticke znanosti su jako bitne. Problem je kako se provodi nastava iz njih. Za rad s ljudima izrazito je vazno znati komunicirati. Ja se ne sjecam nicega iz svojih sociologije, psihologije i logike. Da se radilo nekako grupno kroz rasprave, to bi imalo puno vise smisla. Gledala sam moderne ucionice gdje nastavnik stoji za "mix pultom", a djeca okolo rade, on ih usmjerava. Iz takvog nacina obrazovanja je lakse prijeci u online nastavu u slucaju nuzde (nedajboze). Samo cu ponoviti da je ova promjena trebala krenuti s obrazovanjem nastavnika, ovako to nema smisla. Mozes ti mijenjati plan i program, on ce raditi onako kako je naucio. Sama cinjenica o produzenom vremenu u skoli mi je manji problem. Nedovoljno obrazovan nastavni kadar je problem, a na koji nacin ce se pristupiti djeci s posebnim potrebama stvarno ne znam. Oni trebaju podrsku izvan skole i pitanje je u koje su to vrijeme predvidjeli.
Također problem ljudi koji pružaju tu podršku, a ne samo njih, nego i muzičkih skola, kada ce oni raditi? Govori se o nastavnicima da i oni imaju svoju djecu, ali njihova djeca bi trebala u to vrijeme biti u vrticu i skoli, gdje ce biti djeca ucitelja/uciteljice klavira i solfeggia, logopeda, dječjeg psihologa, u njihovo radno vrijeme?