-
Evo razmišljala sam cijelu noć
, i ne mogu ja to. Ajde još da je to nekakva čvrsta četvrtka iz važnih predmeta, ali sve mi se čini da bi to bilo 5 iz glazbenog i likovnog, a 3 iz hrvatskog i matematike. (S tim da nije lako imati ni 5 iz glazbenog i likovnog i to su predmeti koje s vremena na vrijeme uče, na zadnjem testu iz glazbenog je trećina razreda dobila 3).
Jer vidim ja kako on uči kad ga ispitujem… kuži sve u načelu, ali ne zanima ga memorirati ključne riječi nekog opisa ili definicije. Npr. Što je natalitet / mortalitet? To je kad se ljudi rađaju / umiru.
Ne nego broj rođenih i broj umrlih.
Što je prirodni pad? To je kad ljudi umiru. Ne, nego kad je broj umrlih veći od broja rođenih.
I u tom smislu. Eto baš sam ga tu lekciju ispitala uzduž i poprijeko i bila sam zadovoljna. Na usmenom dobije 4. Što nisi znao? (Nema veze što je 4 nego me zanima cijeli proces).
Nisam se mogao sjetiti jedne riječi.
Moš si misliti da je zbog toga dobio 4. I eto, što bi bilo da ga nisam ispitivala. Možda isto 4, ali iskustvo mi je pokazalo da bude i 3.
Ili ova manja, 3. razred. Uvijek prođem s njom prirodu prije ispita, ispitam ju, riješava worldwall zadatke. Od 6 ispita ove godine, tri puta je dobila 4, tri puta 5. Što bi bilo da nisam to radila s njom? Nemam pojma. Ali uvijek mislim “radili smo, kužila je sve, dobila 4”. Na prirodi je nisam testirala, al na matematici jesam. Nisam vježbala s njom i dobila je 1.
I sad kad netko čita sve ovo misli si “Ova je luda”.
A ja si mislim “Šta toliko očekuju od te djece”
. I čekam da bude kao u američkom školskom sustavu
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma