Pokazuje rezultate 1 do 50 od 412

Tema: Uvođenje cjelodnevne nastave

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoja učiteljica ima još i 1 sat razredništva, 1 sat informacija, dopunsku iz mat i hrv, možda i neku dodatnu.

Ako sam dobro zapamtila, po novome, učiteljica RN imala bi 25 sati rada s učenicim tjedno plus 105 min. dnevnog čuvanja tijekom doručka, ručka i par odmora. Plus sat informacija za roditelje (i naravno aktive, sjednice itd.)
    Brojala sam dopunsku. U nasem razredu max troje djece ide na dopunsku. Ne znam sto je sat razrednistva, ali ako se radi o satu u rasporedu SR, taj sam greskom preskocila, nesto je križano. Informacije su svaki drugi tjedan, izmjenjuju se iz boravka i iz nastave. Onda je ipak sa satom razrednika njezino nastavno opterecenje 4 školska, a ne solarna sata 3 dana i 3 sata 2 dana, plus svaki drugi tjedan informacije. Ali to ima 175 dana godisnje, sto znaci da u 4 mjeseca ima 25 radnih dana kada nema nastavu (6,25 mjesecno).

Kako god, 17 ili 18, nitko normalan se ne bi odlucio za 400-500 kn mijenjati takve uvjete za povecanje nastavne norme od 2,3,4... sata nastave (ako je istina sto je Fuchs danas govorio da se norma dize na 20-22 sata) i rad do 15 ili 15.30. I ja bih se grcevito borila protiv toga.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 07.04.2023. at 21:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •