Sirius, slazem se s tobom.
U odnosu na ranije, rpada broj djece u skolama, a raste broj problematicne djece, a podrska uciteljima je mizerna. Dijete koje mora hitno na procjenu dobiva termin za prvi razgovor za 3 mjeseca. U medjuvremenu em sto uopce ne moze pratiti nastavu, em sto moze izbiti oko nekome u razredu.
Ali ja nisam shvatila da je naglasak na poboljsavanju uvjeta za rad s djecom iz razlicitih socijalnih miljea i s problemima u ponasanju, osiguravanju kvalitetne strucne sluzbe za svaku skolu i jasnih procedura i ROKOVA za rjesavanje takvih problema. Sve se nesto koncentriramo oko satnice ucitelja informatike (kojih navodno puno nedostaje jer nece ITevci u prosvjetu pa ne razumijem u cemu je problem, nisam insider, kao sto smo zakljucili), oko radnih mjesta uciteljica iz boravka, oko toga kada li ce nastavnik pripreme napraviti i sl. I taj nedostatak podrske je potpuno neovisno o novom programu. To je i u starom i u novom problem. To je problem MZOa i Ministarstva zdravstva. Mislim da je cokolada napisala da se struka vec dugo bori, al sad je dobila medijski prostor u kojem se dobiva dojam da je borba usmjerena na zadrzavanje prava nastavnika, tu i tamo se spomene kako ce djeci biti predugo, pa onda kako ce se djecu indoktrinirati, pa dvorane za tjelesni, pa blagovaone itd. Ja nisam vidjela da se ukazuje upravo na taj najstresniji dio posla. To je zbilja sramota.