-
Dakle, ja sam se jutros bome dobrano naradila oko ovoga, najviše iz razloga jer nisam imala sve informacije, pa nadam se da će nekom drugom ovo pomoći.
Prvo u banci su me zadržali 45 min (mora doći roditelj OSOBNO, dijete ne mora biti s njim), mlada službenica se učila, instruirali je, pa nisam imala uz sebe rodni list i potvrdu o školovanju jer mi je bilo "rečeno" samo ti treba osobna djeteta a ha moš mislit...
Srećom uspjela sam sve preko e-dnevnik i e-gradjani (e-gradjani i dalje najnepraktičniji i nelogičniji portal) na licu mjesta poslat na njihov mail, bile su extra ljubazne.
I na kraju procesa skužimo da je upravo istekla moja osobna o kukulele šta sad?? Na kraju su mi ipak otvorile kćerki račun, ali su me zamolile da što prije danas, najkasnije sutra predam zahtjev za novu osobnu i donesem im kartončić da ažuriraju moje podatke.
Onda udri na popunjavanje 6-7 obrazaca za to učlanjenje u učen.servis (može li kompliciranije u ovoj našoj birokratskoj zemlji :/), skeniraj, šalji u servis.
Servis sve pohvale tip-top, u roku keks potvrdili učlanjenje. Oni kao da nisu u RH hahaha
Psolije toga trk do MUP-a Črnomerec, najbolja MUP postaja nadaleko, nikad gužve. Imal sam već svježu fotku na putovnici. Dakle samo sam došla na licu mjesta platila (nema onih odlaženja na šaltere kao u Heinzelovoj), dala otiske, bial gotova za 5 min. Oduševljena.
I eto to je Lijepa naša, negdje more dokumenata, negdje samo čas posla....
eh da i ugodno iznenađenje: besplatan račun u banci za djecu i besplatna članarina u servisu.
Da ne spominjem da sam trebala još neke Ugovore privatno rješavat, administracije mi dosta za naredna 2 mjeseca
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.08.2025. at 15:36
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma