Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Kako je doplivalo vrijeme za sretnije pjesme

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    a sam izgon je brz i lak i gotovo bezbolan u usporedbi s trudovima. Ona nije bila plava. I imam ogroman rez od epi.
    pa zato je i izgon bio brz, jer su joj napravili vise mjesta.
    meni je izgon trajao 45 min, bio je puno bolniji od trudova, (veelika glava i ramena) ali zeko nije uopce bio plav.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    a sam izgon je brz i lak i gotovo bezbolan u usporedbi s trudovima. Ona nije bila plava. I imam ogroman rez od epi.
    pa zato je i izgon bio brz, jer su joj napravili vise mjesta.
    meni je izgon trajao 45 min, bio je puno bolniji od trudova, (veelika glava i ramena) ali zeko nije uopce bio plav.
    Tko joj je napravio vise mjesta? Epi? Ma nije zato. Zato sam i rekla kako je samo spustanje vec bilo grrrrr s njim, a s njom ne, tako da nije epi pomogla.

Ali vidis, tvoj zeko nije bio plav unatoc dugom izgonu. Ma onda stvarno ne znam sa cime to ima veze.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

...ipak, ne treba zanemariti cinjenicu da u tim nasim bajkama jos uvijek postoji poprilicna bol! Ovo cisto govorim jer cesto cujem: "I, kako je bilo na porodu u vodi? To je bezbolno, zar ne?". Nije bezbolno, jer to tako priroda (iz nekog grroooznog razloga) nije osmislila, ali bol kod prirodnog poroda gdje te tretiraju kao osobu, visokovrijednu je jednostavno to sto je, a ne mjesavina kojekakvih strahova, unutarnjih previranja, osjecaja da sve nije pod nasom kontrolom itd itd...
    Znam da nije bezbolno, to valjda nitko ni ne očekuje, ali za mene je ovo bila bajka jer je porod iz ovih razloga koje si posljednje navela dostojanstveniji!
    Nema žurbe, nema siljenja, nema provođenja postupaka bez tvog odobrenja....itd.itd. Već od samog početka-od komunikacije sa babicom prije poroda preko samog momenta rađanja do ne odvajanja od bebe!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Znam da nije bezbolno, to valjda nitko ni ne očekuje, ali za mene je ovo bila bajka jer je porod iz ovih razloga koje si posljednje navela dostojanstveniji!
    Nema žurbe, nema siljenja, nema provođenja postupaka bez tvog odobrenja....itd.itd. Već od samog početka-od komunikacije sa babicom prije poroda preko samog momenta rađanja do ne odvajanja od bebe!
    Ma znam da TI znas , nego jedno 5 nasih prijatelja koji su odmah zvali da nam cestitaju za rodenje, su pitali i kako je u vodi, bezbolno? SVI! Zato sam to naglasila. I tocno je to sto ti govoris meni najbitnije - dostojanstvo! Tocno!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tvoja me priča nevjerojatno podsjetila na moju vlastitu (trudovi od 6 ujutro, rođenje u 11.50, bolan izgon). Zanimljivo je usporediti dva tako slična poroda u tako različitim uvjetima. Bravo za tebe i rodilište u Rijeci!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz mog iskustva, bebe budu plave ako ostanu bez kisika. Ne mora to biti nista drasticno. Andrija (3850g) se rodio brzo ali na silu jer su zbog pritisnute pupcane vrpce poceli padati otkucaji srca. Pupcana je bila omotana oko ruke i on se nije okrenuo do kraja, pa mu je doktor pomogao. Kako mu je pomogao, tako je i odmogao.... Bio je plav i pun modrica.

Lovru(3650g) sam na zadak tiskala valjda 100 godina. Jedno 40 minuta. Bio je ruzicast i maltene nasmijan otkad je izasao pa do dana danasnjeg.

Vida (4150g) sam isto dugo tiskala i bio je normalne farbe, isto u kadi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Toliko sam se uzivila u to koliko sam kojeg tiskala da sam zaboravila napisati da je prica odlicna. Totalno me porod podsjeca na moj, iako mi je prilicno toga u magli. Koliko god mogla opisati kako je bilo, toliko ne mogu uopce docarati taj magloviti osjecaj usredotocenosti na samu sebe i gubitka pojma o ostatku svijeta tih nekoliko sati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Iz mog iskustva, bebe budu plave ako ostanu bez kisika. Ne mora to biti nista drasticno. Andrija (3850g) se rodio brzo ali na silu jer su zbog pritisnute pupcane vrpce poceli padati otkucaji srca. Pupcana je bila omotana oko ruke i on se nije okrenuo do kraja, pa mu je doktor pomogao. Kako mu je pomogao, tako je i odmogao.... Bio je plav i pun modrica.

Lovru(3650g) sam na zadak tiskala valjda 100 godina. Jedno 40 minuta. Bio je ruzicast i maltene nasmijan otkad je izasao pa do dana danasnjeg.

Vida (4150g) sam isto dugo tiskala i bio je normalne farbe, isto u kadi.
    Jos uvijek moje divljenje prema zenama koje su rodile toliko puta, ne prestaje! Svaka cast!

Da. I tocno je da su radi nedostatka kisika plave. I ja sam bila plava (vaginalno na zadak), ali to JE bilo drasticno i da nije bilo kisika u blizini koji su slucajno premjestali pa se nasao na hodniku pored radaone, vjerojatno ili nesto ne bi stimalo sa mnom (makar tko moze garantirati da stima i ovako ) ili me ne bi ni bilo.

Liamu nisu davali kisik, ali su mu presjekli p.vrpcu dosta brzo (jjoooj, da samo znate kako sam se grizla radi toga!) valjda zato da ga brze-odmah pregledaju. Jedino zaboravih reci kako su njemu otkucaji srca cijelo vrijeme bili gotovo iste brzine, svaki put kad bi primalja provjeravala, sve je znaci bilo super, osim boje.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako mi je ovo promaklo.

I meni je jasno da je plavilo cirkulacijski problem.

Htjela sam se vratiti vremenu tiskanja.

Nekako imam osjećaj da se period tiskanja neprirodno produžuje i da žene same apsolutno prirodno ne određuju kad je momenat došao nego se previše oslanjaju na odluku osoblja oko nje?

Meni se osobno čini, da se propuste dobri startni trudovi tiskanja i da oni u neko vrijeme nemaju više pravu jačinu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to je stvarno interesantno. ina je izasla u trecem izgonskom trudu, dakle jako brzo, bez epi i bez sile, a bila je, ne previse, ali ipak malo plava.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa

Nekako imam osjećaj da se period tiskanja neprirodno produžuje i da žene same apsolutno prirodno ne određuju kad je momenat došao nego se previše oslanjaju na odluku osoblja oko nje?

Meni se osobno čini, da se propuste dobri startni trudovi tiskanja i da oni u neko vrijeme nemaju više pravu jačinu?
    To je tocno! Meni je samo tijelo tiskalo i znala sam se pitati "kako to da nije dobro prepustiti se prirodnom porivu kod prirodnog poroda"... ali ok, teoretski znam, valjda bi zena popucala da prenaglo sve krene. Kao sto sam gore u prici rekla, ja sam se doslovce zagrcavala i svakakve gluposti izvodila disanjem i povlacenjem zraka da ne tiskam tj. da tijelo ne tiska (cak ni nisam imala poriv tiskati, tiskalo je samo!). I sama se pitam da li se to bas tako mora? Da li bi beba stvarno izletjela prenaglo da je sve islo apsolutno kako su beba i majcino tijelo htjeli?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li si taj osjecaj imala da je samo izlazilo s prvim djetetom kod rezanja ili sa drugim?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne sjecam da sam morala dugo cekati za tiskanje, mislim da me nisu zadrzavali. Robi je izletio plav plavcat (imao je pupcanu dobro spetljanu oko vrata) u svega par trudova al mu nije falilo kisika nego je bio plav od tako brzog izlijetanja (zato sto je bio tako plav provjerili su odmah po porodu kolicinu kisika u pupcanoj vrpci i nije ga falilo).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samaritanka to sto pises je vrlo zanimljivo, vec sam citala o tome na forumu o neasistiranim porodima. U principu se slazu s tobom. Tijelo zna kad treba tiskati, bez obzira sta babica kaze o tome.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Da li si taj osjecaj imala da je samo izlazilo s prvim djetetom kod rezanja ili sa drugim?
    Liam je "sam" izlazio, ustvari spustao se. Znaci, ne na samom kraju, od izlaska glavice nadalje, tu ga je trebalo stvarno izgurati. Nego bas onda kad sam se morala susprezati, tu je prakticki samo islo.

Moram priznati da mi je sjecanje maglovito...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Anita ovo je predivna prica s poroda i nakon sto sam je procitala rekla sam: E da je i meni tako nesto! Jos uvijek nisam trudna ali nadam se da ce i to uskoro doci. Spomenula si da imas slike..da li si mozda neke stavila na forumu?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam stavila slike. Tako sam si bila ruzna, debela, napuhnuta i crvena da me bilo sram staviti ih. Mozda ipak nesto smislim... k vragu s Photoshopom bas ne pali suzavanje glave...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da niti jedna zena na ovom Svijetu ne moze izgledati ruzno u tim trenucima..zato o tome nemoj brinuti niti se zamarati.!!..jer cemo te po ritici!!

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita -AZ, upravo sam pročitala tvoju priču na portalu, čestitam na prekrasnom porodu.

I moram komentirati sliku Omi i Liama . Obožavam bebe u maramama, a ova je stvarno nekaj posebno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    Anita -AZ, upravo sam pročitala tvoju priču na portalu, čestitam na prekrasnom porodu.

I moram komentirati sliku Omi i Liama . Obožavam bebe u maramama, a ova je stvarno nekaj posebno.
    Hvala!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

predivna fotka

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Anita, slika i prica su predivne...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

:D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

prelijepa priča i krasna, nježna, posebna fotografija iz koje isijava ljubav

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •