Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
I mene to baš opterećuje. I to što svi zovu iza 10 kad znaju da mi djeca spavaju. Meni se to ne da, ja hoću taj svoj mir navečer kad oni zaspu, ne želim pričati na mobitel. Poruke mogu jer tu ja kontroliram kad ću odgovoriti, ali ne da mi se pričati.
Bože, Riri, mene nitko ne zove iza 21h, ako nije unaprijed dogovoreno da se kasno čujemo.
Realno, meni rijetko odgovara da me netko nazove za ćaskanje. S prijateljima iz inozemstva dogovaram termin kad cemo se cuti. Porodične penzionere nazovem kad hodam nekamo. Očekujem da su fleksibilniji, a i uvijek se zale da nitko ne pita za njih. Prijatelje i porodicu koja radi zovem s povećim ustručavanjem. Većina ima skroz popunjen dan i nije im do ćakule. Nekad me i poruke preopterete.
Uglavnom, čini mi se da je telefoniranje nekad s fiksnih telefona bilo opustenije. Ja ga vise niti nemam (imam broj, nemam aparat). Ako znam da cu s nekim razgovarati 20+ min izlazim iz stana da iskoristim vrijeme za hodanje. Uglavnom, kao i rehab, izbezumljuje me ta stalna dostupnost, premda sam svjesna i velikih benefita, posebno smartphonea.