Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Strah od mraka

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo već 2 noćne lampice trenutno koje svijetle u njenoj sobi. Plus božićne

Jednu noć kad sam htjela spavati s njom u sobi nije joj bilo udobno, nije se mogla namjestiti.
    Ali mogla bih ponovno probati

Evo noćas se nije probudila, jer je bila ionako preumorna od jučerašnjeg dana. Problem je samo kad se probudi, pa joj mozak proradi
    Bez brige, poznato mi je to, iako smo mi božićne lampice imali u kuhinji cijelu godinu, da ujutro djeci ne smeta prejako svjetlo

Zaboravih napomenuti da probate navečer čitati priče, ali treba ih pažljivo odabrati, tako da ne sadrže nikakve strašne elemente ili još bolje, da sadrže rješenje za strašne situacije. Kad se samo sjetim - moj E. je obožavao Priče iz davnine koje imaju dosta zastrašujućih scena (npr. zmaj ognjeni mi prvi pada na pamet - Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica) ali u tim pričama uvijek se nađe neki junak (u ovoj je to Relja) da zmaja riješi svojim strašnim mačem.

Imam negdje spremljene crteže tih scena. Kad bolje razmislim, bez puno drame - takve priče su im bile terapija protiv strahova. Dok još nisu čitali, slušali su audio format, ali nismo s tim počeli. Večernje čitanje je bolje kad roditelj čita, pa se može zaustaviti i objasniti neke stvari ili pustiti dijete da komentira sadržaj.

Btw. izgleda da ste našli rješenje - dijete treba biti aktivno tijekom dana, tako da noću zdravi umor svede buđenja na minimum. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.09.2023. at 10:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •