Par pitanja:
Kako Dora dobiva na tezini (s koliko se rodila, s koliko je izasla iz rodilista i kako su prosla kasnija mjerenja, ako ih je bilo)?
Dora se rodila sa 3, 450 kg a iz rodilista je izasla sa 3,250 kg. Vazemo je kod kuce i u prvih mjesec dana je dobila oko jedan kg.
Koliko ima mokrih i pokakanih pelena dnevno (i koristite li jednokratne ili platnene)?
Mokrih i pokakanih pelena dnevno ima oko 5-6, a koristimo platnene pelene.
Je li ovaj period "neprekidne" potrebe za dojenjem od pocetka ili od nedavno?
Potreba za neprestanim dojenjem traje od pocetka.
Ima li neki posebni razlog sto ste poceli s cajem ili samo na preporuku nekog? Naime, mozda vam je u tome i problem, jer joj caj napuni zelucic volumenom ali ne i kalorijama pa ona jos uvijek trazi i mlijeko (kao sto bi i trebala) ali je caj i dudica zaribaju. Caj joj je apsolutno nepotreban u ovom periodu i moze joj samo stetiti. Ono sto joj treba je mamino mlijeko.
Nema posebnog razloga sto smo poceli s cajem, a i ne pije ga puno, nije niti odusevljena s njim. Pocela sam joj ga davati cisto zbog preporuke iako i sama smatram da je to nepotrebno.
Kada Dora sise, jel dobro prihvati dojku, siroko preko cijele areole s usnama izvrnutim prema van? Jel isprazni cijelu dojku prije nego je mama premjesti na drugu?
Sigurna sam da Dora dobro prihvati dojku. Trudim se da ona isprazni dojku sto vise, jer znam koliko je vazno zadnje mlijeko.
Ima puno pitanja, jel mozete prvo odgovoriti na ovih par? I, ako mozete, nazovite i Rodin SOS telefon, pronalazenje problema i rjesenja biti ce ekspresnije