Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 318

Tema: TABLICA DOHRANE!

Početno

Zaista se slazem sa mnogima od vas.Puno je toga zbunjujuceg vezano za dohranu.Ja sam svom malisanu pocela davati sa pet mjeseci,jer mi je precesto dojio pa sam pretpostavila da mu nije dovoljno samo to.Sada ima 8 mjeseci i prilican spisak namirnica koje konzumira,a uz to drzim se samo jedne tablice koju sam nasla na net-u.Sad sam zbunjena sa spinatom,jer sam mu ga uvela skoro.Nazalost,nisam imala mnogo izbora pa sam uzela zamrznuti pa me zanima kakvo je vase misljenje o tome.Inace,bebac fino papa sve voce i povrce,osim krompira,a od zitarica sam mu dodavala Rizolino i Kukuruz(Lino,naravno) u voce i povrce.Vec je probao piletinu,oslica i teletinu i OK je s tim.
    Uglavnom,trudim se ne panicariti oko dohrane i orijentisem se prema bebacevim potrebama.[/url]

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mina78 prvotno napisa
    nisam imala mnogo izbora pa sam uzela zamrznuti pa me zanima kakvo je vase misljenje o tome.
    Vec je probao piletinu,oslica i teletinu i OK je s tim.
    Savjetuje se ne davati zamrznutu hranu (prema 10 pravila dohrane).
    Ostalo mi se čini OK.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Pozdrav

Citiraj anna24 prvotno napisa
    Moja mala maza ima tri mjeseca.
    Problem je u tome što ona cijelo vrijeme samo jede. Svaka dva sata popije po 150ml. mlijeka, a izmešu toga popije bar 50ml. čaja. Rekli smo to i pedijatrici koja je iskomentirala da je to ipak malo previše, te da joj pokušam napraviti veći razmak između hranjenja, no to je bezuspješno. Ako ne dobije papati, plače, nervozna je, ne spava. Ne mogu je zavarati čajem ni dudom varalicom. Ona i dalje jede kao luda. Što da radimo?
    Pa ne možeš dijete izgladnjivati. Okvirno, dojenče od 3 mj. pojede 5-6 x 130-160 ml mlijeka (prema knjizi "Godine prve - zašto su važne" dr Jovančevića). Znači, količina po obroku je u redu. A ako prespava cijelu noć, po danu jede 6 puta (= svaka 2 sata).

Možda ima jaki refleks sisanja, traži utjehu - pokušaj je ponekad staviti na dojku!
    Ti bi sigurno mogla izdajanjem navući svoje mlijeko.

Možda dijete traži majčinu blizinu, dodir. Hranite li je u naručju?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Zasto mislis da ne? To je uglavnom svjeze zamrznuta hrana (povrce) i kao takva je cesto bolja od hrane koja dugo visi po fridzu.
    BTW, a koja su ostala pravila dohrane?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mene zanima ovo za zamrznutu hranu. zašto ne?

btw, onda se niti kupovne kasice ne smiju davati jer su namirnice bile zamrznute (sve osim krumpira) prije nego su ih počeli obrađivati.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Zasto mislis da ne?
    BTW, a koja su ostala pravila dohrane?

kajsa je napisala:

onda se niti kupovne kasice ne smiju davati jer su namirnice bile zamrznute
    Stvarno? :/ A otkud ti taj podatak?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo od svoje pedice dobili ovo:

1. S dohranom se započinje ne prije četvrtog mjeseca starosti djeteta, a svakako poslije šestog.
    2. Jelovnik djeteta proširuje se brzinom od 1-2 nove namirnice tjedno.
    3. Nova hrana daje se postupno, u malim količinama, razrijeđena i pojedinačno.
    4. U dojenčadi koja su već imala alergijsku reakciju na pojedine namirnice ili djeci roditelja koji su alergični na hranu, s dohranom se započinje nakon šestog mjeseca života.
    5. Ne koristiti smrznutu hranu, sol, začine, izbjegavati dodatno zaslađivanje, naročito medom.
    6. U početku se hrana miksa, ali čim dojenče dobije zubiće, hrana se samo usitnjava ili zgnječi.
    7. Hranu treba uvijek davati žlicom (odgajamo dijete kao socijalno biće - ponašanje za stolom, razvijanje navike upotrebe pribora za jelo), a tekućinu čašom (didaktički lončić s kljunom).
    8. Za pripremu obroka treba birati svježe i zrele namirnice. Svježe pripremljen obrok može se pohraniti u hladnjak sljedeća 24 sata.
    9. Izbjegavati davanje zaslađenih sokova, pogotovo kod uspavljivanja. Učiti dijete da žeđ ugasi vodom (prevencija karijesa bočice).
    10. Djetetu ne davati drugu hranu na račun potrebne količine mlijeka (pola litre mlijeka tijekom dana).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Buduci da je tocka broj jedan netocna (s obzirom da dohrana ne ide od 4. mjeseca, nego tek od 6.), da li je ispravno zakljuctii da doktorica nema pojma?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Buduci da je tocka broj jedan netocna (s obzirom da dohrana ne ide od 4. mjeseca, nego tek od 6.), da li je ispravno zakljuctii da doktorica nema pojma?
    Ja ledim hranu za Mici. Dobijem odjednom veću količinu domećeg voća/povrća, skuham i zaledim male porcije. Upotrijebim brzo, većinom u desetak dana. Pregledala sam internet uzduž i poprijeko, i nisam našla zamjerku zamrzavanju dječije hrane. Jedino što se mora potrošiti unutar mjesec dana od zaleđivanja. Ali, ionako ni jedna porcija nije dočekala taj rok. Ako je neko našao dobro argumentovan razlog zašto ne lediti hranu za bebe (već skuhanu, jednu namirnicu) neka objasni i navede izvor/link. Ova tablica nije ni približno dobar razlog da od dosadašnje prakse odustanem.
    Takođe, ne razumijem zašto moje dijete ne bi probalo morsku ribu dobre kvalitete samo zbog toga što ne živimo blizu mora, pa je jedina dostupna morska riba kod nas - zaleđena?!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kajsa je napisala:

Prijateljica (po struci nutricionist) radi za jednu veliku kompaniju koja se bavi proizvodnjom djecje hrane i posjetila je njihovu tvornicu gdje su ju upoznali sa cijelim tokom proizvodnje.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mislim da je veci problem u odledivanju takve hrane
    ona se treba odledivati postepeno (najbolje u frizideru) jer se lako kvari (nemam pojma zbog cega)

ja sam smrzavala piletinu jer mi je mama iz zg donosila domace

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Odledjivanjem se stvaraju bakterije, najbolje ju je zaledjeno i kuhati ili odledjivati u friz.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    zamolit ćemo admine da nam je stikaju i da ubacimo neke ispravke.
    Hajde, pliz, mislim da bi mnogima to dobro došlo.
    U međuvremenu, stavljam popis namirnica iz knjige Jadranke Boban Pejić "Za bebe i djecu":

6-8 mj.
    žitarice: smeđa riža, slatka riža, amarant, proso i kvinoja
    povrće: mrkva, luk, bundeva, kelj, brokula, cvjetača, grašak
    voće: jabuka

8-10 mj.
    žitarice: smeđa riža, slatka riža, amarant, proso i kvinoja, ječam
    mahunarke: azuki, crna soja, crvena leća, slanutak
    povrće: mrkva, luk, bundeva, kelj, brokula, cvjetača, grašak, kupus, koraba, blitva
    voće: jabuka, kruška, breskva, marelica
    ostalo: maslac od lješnjaka, suho voće (marelice, grožđice), wakame alge

10-12 mj.
    žitarice: zobene pahuljice
    mahunarke: tofu, grah
    povrće: zelene mahune, tikvice
    voće: bobičasto voće
    ostalo: jogurt od soje, tahini, kikiriki maslac, seitan, suncokretove sjemenke, maslinovo ulje, sol-zrnca, bosiljak, češnjak, riba

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Pregledala sam internet uzduž i poprijeko, i nisam našla zamjerku zamrzavanju dječije hrane. Ako je neko našao dobro argumentovan razlog zašto ne lediti hranu za bebe (već skuhanu, jednu namirnicu) neka objasni i navede izvor/link. Ova tablica nije ni približno dobar razlog da od dosadašnje prakse odustanem.
    Svatko sam odlučuje što će dati svom djetetu.

Ovih 10 pravila malo je modificirano u knjizi "Godine prve" dr Jovančevića, pa tako pravilo br. 7 kod njega glasi:

7. Za pripremu obroka valja birati svježe i zrele namirnice, iznimno davati zamrznute. (...)

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa

kajsa je napisala:

Prijateljica (po struci nutricionist) radi za jednu veliku kompaniju koja se bavi proizvodnjom djecje hrane i posjetila je njihovu tvornicu gdje su ju upoznali sa cijelim tokom proizvodnje.
    Aha!...
    Još jedan argument protiv kupovnih kašica.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Odledjivanjem se stvaraju bakterije, najbolje ju je zaledjeno i kuhati ili odledjivati u friz.
    to je istina
    no ako kuhate kašicu od ozamrznute brokule jedina razlika od svježe je to što zamrznuta brokula je izgubila nešto na vitaminima i mineralima u odnosu na svježu
    i dalje je bolje od konzervirane

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. S dohranom se započinje ne prije četvrtog mjeseca starosti djeteta, a svakako poslije šestog.
    2. Jelovnik djeteta proširuje se brzinom od 1-2 nove namirnice tjedno.
    3. Nova hrana daje se postupno, u malim količinama, razrijeđena i pojedinačno.
    4. U dojenčadi koja su već imala alergijsku reakciju na pojedine namirnice ili djeci roditelja koji su alergični na hranu, s dohranom se započinje nakon šestog mjeseca života.
    5. Ne koristiti smrznutu hranu, sol, začine, izbjegavati dodatno zaslađivanje, naročito medom.
    6. U početku se hrana miksa, ali čim dojenče dobije zubiće, hrana se samo usitnjava ili zgnječi.
    7. Hranu treba uvijek davati žlicom (odgajamo dijete kao socijalno biće - ponašanje za stolom, razvijanje navike upotrebe pribora za jelo), a tekućinu čašom (didaktički lončić s kljunom).
    8. Za pripremu obroka treba birati svježe i zrele namirnice. Svježe pripremljen obrok može se pohraniti u hladnjak sljedeća 24 sata.
    9. Izbjegavati davanje zaslađenih sokova, pogotovo kod uspavljivanja. Učiti dijete da žeđ ugasi vodom (prevencija karijesa bočice).
    10. Djetetu ne davati drugu hranu na račun potrebne količine mlijeka (pola litre mlijeka tijekom dana).
    kritika :
    1. ne prije navršenog 6mj - preporuka UNICEF-a , WHO-a, i Hrvatskog pedijatrijskog saveza
    2.ok
    3.ok, al ne vidim potrebu za razrjeđivanjem?
    4.ionako vrijedi: ne prije navršenog 6mj - preporuka UNICEF-a i WHO-a
    5. mislim da je smrznuta ok
    6. može se odmah krenuti s zgnječenom hranom (bolje je) da se beba što prije navikava na komadiće za žvakanje, no uvjek ima beba koje odbijaju za njih druga pravila
    7.ok
    8.ok
    9.ok
    10.ok

a sad generalna kritika: niti riječi jedne o podoju, niti jedne riječi o majčinom mlijeku
    ... valjda je za tu tablicu već normalno da se dijete ne doji , odatle piše pola litre mlijeka a niti jedne rečenice: neka doji koliko hoće, broj podoja ne umanjivati ... i sl 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa

kajsa je napisala:

Aha!...
    Još jedan argument protiv kupovnih kašica.
    pa to ti je skroz logično, jedini način da sigurno transportiraju namirnice jest da ih transportiraju zaleđene

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jedina razlika od svježe je to što zamrznuta brokula je izgubila nešto na vitaminima i mineralima u odnosu na svježu
    Pa i to je već argument protiv smrznute hrane. Inače, ni ja ne jedem smrznuto povrće iz dućana, nekak mi je (s oproštenjem) bljutavo.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kritika :

3.ok, al ne vidim potrebu za razrjeđivanjem?
    Ali vidi dr Jovančević i njegovi suradnici (njih 13) i recenzenti (dr J. Grgurić, predsjednik Hrv. pedijatrijskog društva i subspecijalist dječje gastroenterologije i prehrane, član nekoliko stručnih europskih udruga i dr S. Nikolić).

5. mislim da je smrznuta ok
    Ali to ne misle već spomenuti stručnjaci, a teško je vjerovati da u odbijanju smrznute hrane imaju neku svoju računicu.

6. može se odmah krenuti s zgnječenom hranom (bolje je) da se beba što prije navikava na komadiće za žvakanje, no uvjek ima beba koje odbijaju za njih druga pravila
    Da, moja obično tako ne bi skoro ništa pojela, pljuvala bi.

a sad generalna kritika: niti riječi jedne o podoju, niti jedne riječi o majčinom mlijeku
    ... valjda je za tu tablicu već normalno da se dijete ne doji , odatle piše pola litre mlijeka a niti jedne rečenice: neka doji koliko hoće, broj podoja ne umanjivati ... i sl 8)
    Barem se ističe potrebna količina mlijeka, neki misle da kad se krene s dohranom, ne treba više dojiti i sl.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem!
    Mi smo u fazi borbe sa dohranom pa nam služi da je ovaj topic pri vrhu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jedina razlika od svježe je to što zamrznuta brokula je izgubila nešto na vitaminima i mineralima u odnosu na svježu
    Pa i to je već argument protiv smrznute hrane. Inače, ni ja ne jedem smrznuto povrće iz dućana, nekak mi je (s oproštenjem) bljutavo.
    ehej, ne govorim kontra svježeg, nego kontra teglica tj. načina čuvanja hrane: zamrzavanjem ili konzerviranjem

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

li vidi dr Jovančević i njegovi suradnici (njih 13) i recenzenti (dr J. Grgurić, predsjednik Hrv. pedijatrijskog društva i subspecijalist dječje gastroenterologije i prehrane, član nekoliko stručnih europskih udruga i dr S. Nikolić).
    a jesu li igdje objasnili zašto i iz kojeg razloga

to što ih je 15-20 sc.mr-dr.-ova me ne znači puno, jer upravo takva "elita" je prije 30-ak god ustanovila da se doji do 9mj, dalje ne, jer je mlijeko bezvrijedno i sl... a da ne spominjem početa dohrane s 3mj

čemu razrijeđivanje? čemu sok a ne kašica?
    pametnije je bebu privikavati da pije čistu vodu a ne sokiće ili čajiće

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čemu razrijeđivanje? čemu sok a ne kašica?
    pametnije je bebu privikavati da pije čistu vodu a ne sokiće ili čajiće
    Tko je rekao sok, a ne kašica?
    Kakvi sokići i čajići?

Misli se na razrjeđivanje majčinim mlijekom. I to zato da beba lakše prihvati dohranu, kao i zbog lakše probavljivosti.

Sokove dr Jovančević doduše spominje kao uobičajeni početak dohrane kod nas.

a jesu li igdje objasnili zašto i iz kojeg razloga
    Na ovo ti je odgovorio Davor na svojoj temi.

Citiraj Davor prvotno napisa
    Smrzavanje recimo puno efikasnije suzbija vritamin C nego kuhanje Slično je i s drugim hranjivima. Smrznuta hrana nema ni okus svježe hrane, a kod beba je to ključno.
    Uzgred, bebama treba toliko malo svježe hrane da uopće ne kužim potrebu za smrzavanje. Kasnije kada dijete krene klopati na veliko možeš svašta kombinirati pa tako i smrznuto, ali barem do godinu i pol - dvije se malo strpi.
    (svom klincu od skoro 5 godina dajem smrznuto - nisam frik)

to što ih je 15-20 sc.mr-dr.-ova me ne znači puno, jer upravo takva "elita" je prije 30-ak god ustanovila da se doji do 9mj, dalje ne, jer je mlijeko bezvrijedno i sl... a da ne spominjem početa dohrane s 3mj
    A kakve veze s tim imaju dr Jovančević, tada student medicine, i dr J. Grgurić, autor knjige "Dojenje - zdravlje i ljubav"? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Misli se na razrjeđivanje majčinim mlijekom. I to zato da beba lakše prihvati dohranu, kao i zbog lakše probavljivosti.
    aaaaaaa, a ja sam skužila da se radi razrjeđivanje s vodom
    ovo kužim

A kakve veze s tim imaju dr Jovančević, tada student medicine, i dr J. Grgurić, autor knjige "Dojenje - zdravlje i ljubav"? :?
    ne znam ih, to sam rekla bez objašnjenja, a htjela sam reči da mišljenje sc.mr.dr.-ova uzimam sa rezervom dok ne dokažu da su pro-dojeći

što se tiče smrzavanja: samo u odnosu na gotove kašice u teglicama kao načina konzerviranja
    nikad u usporedbi s svježim povrčem/voćem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zanima me je li kukuruzna krupica isto što i gris ili je to pura? Samo to.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je pura, palenta, žganci

gris je pšenični

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kukuruzna krupica ti je ona instant palenta, instant pura... krupno mljeveno.
    kukuruzno brašno je sitno mljeveno.

gris je pšenična krupica.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitam jer u Tablici dohrane piše: kukuruzna krupica ( gris) pa sam ostala zbunjena.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad mogu dati kuhane kestene?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne znam je li o ovome već bilo govora (ako je - skužajte...), ali moja bezuba buca ne želi jesti ništa što je bljutavo, tj. nezačinjeno. to ne prolazi. nikako. znam da sol i začini sada ne dolaze u obzir, ali s mog tanjura bi smazala sve, a ono što pripremim za nju se redovno baca. što da radim, da ostanem uporna s davanjem nezačinjenog u nadi da će jednom početi normalno jesti ili je malo soli dozvoljeno?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad je gotovo. nisi trebala dati sa svog tanjura. ja nisam dala, pa su mi cure super jele nezačinjeno.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jedi i ti neslano

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    sad je gotovo. nisi trebala dati sa svog tanjura. ja nisam dala, pa su mi cure super jele nezačinjeno.
    Ja sam danas napravila kašicu mrkva,batat,cvjetača,piletinamom S i ok je jeo. Kako uvjek ostane malo, samo sam u njegov tanjur dodala malo juhe začinjene da vidim kako bi meni to bilo za jesti kao krem juhica. Nešto me omelo i izašla sam u šupu a kad sam se vratila djete mljackalo kao nikad prije Odma sam si pomislila šta se dešava(još baka sva ponosna kako ljepo mljacka) dok je nisam nakon 2 sekunde zaustavila i objasnila
    Valjda me nebu žical soli

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Poslije se slobodno nemoj zaprepastiti kad će jesti samo hambiće

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Poslije se slobodno nemoj zaprepastiti kad će jesti samo hambiće
    Ne,ne
    Ako če baš htjet hamburger mama če mu doma zdravi napravit 8)
    A nebu ni voč.jogurte,smokije,razne čokoladice,čipsiče,sokiče.......kolko god ču moči utjecat na to

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa
    Valjda me nebu žical soli
    A možda mu i nije do soli nego do začina jer je to bila u mojoj juhici ona od Alnature sol sa zač.biljem
    I to malo. Moja mama tak ni nemre jesti juhu jer jo je bljutava.
    Ajme sad me Davor streso ,valjda če htjet nastavit normalno jesti :?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    hahaha
    L. oce jesti iz naseg tanjura. nije bitno sto u svome ima isto.
    ako smo kod mojih na rucku onda ide od krila do krila.
    pojest ce ona sve (kad kuham samo njoj, nista ne zacinim), ali sam zato iz nase kuhinje izbacila vegetu, papar, crvenu papriku.....samo sol i med. zacini.
    no isto tako do god. i pol nije jela nase. bas sam se drzala toga da joj ne treba davati zacinjenu hranu. i jos uvijek pazim da ako jedemo nesto sto mi nije srcu drago da ona jede, a hoce iz mog tanjura, dajem joj ono "manje stetno"...

ssss a sta fali zacinskom bilju? mislim, zar ono moze skoditi?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    uglavnom ne može.
    pa me zanima zašto si izbacila mljevenu papriku kad je ona čista - paprika.
    samo suha.
    pa mljevena u prah.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam znala koliko je "jaka", jel pada tesko ili ne....pa eto, da ne skodi. znaci mogu je vratiti jeeeee!
    inace ja jedem jako pikantnu hranu i ovo kvazislano i zacinjeno je kazna za moje gurmanske nepce

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osim zač. bilja u toj alnaturinoj soli ima i soli.
    Sol mu neču još davat, a i za začine mi je još rano

Kad razmislim ona Davorova opaska ni nije mene išla Nisam mogla spavati dok to nisam svatila.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako je mene išla, onda se moram preventivno upucati jer će možda jednom htjeti probati hamburger
    tom djetetu su nudili (dok mene nije bilo) i monte i koješta, ali nije htjela već je doma navalila na prokulicu s krumpirom i maslinovim uljem. ne vjerujem da je moja greška s malo začina tako dramatična jer ne jede nikakvu praškastu hranu (good night pap - bljak), sokovi - bljak, samo hoće voće, povrće, u kombinaciji s mesom, i pije vodu. kupovne kašice ni ne pogleda. i naravno, osnovna namirnica - cica.
    nisam ni ja sretna sama sa sobom što sam to napravila, ali kad vidim zadovoljno cmakanje u odnosu na mrštenje i okretanje glave, onda mi se tri zrna soli ne čine sigurnim putem u krivu macfood i sličnu prehranu jer se ni mi tako ne hranimo... uostalom, šta znam ja...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo, jela je mahune free of salt. ipak nisam uprskala do kraja

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

inace ja jedem jako pikantnu hranu i ovo kvazislano i zacinjeno je kazna za moje gurmanske nepce
    Mi smo se zato dogovorili da cemo kad pocme jesti s nama njegovu hranu vaditi ranije i onda dodavati po zelji chilija, papra, soli i sve sto nam vec svakodnevno ide u hranu i nema sanse da nas omete mali začinonejedač.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kada mogu dati kelj pupčar?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

...kako se nitko nije javio do rucka, dala sam mu danas. I prezivio je...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kada mogu dati kelj pupčar?
    jedina nuspojava kupusića/prokulica/kelja pupčara je što napuhuje, što nekom smeta, a nekom ne

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    jedina nuspojava kupusića/prokulica/kelja pupčara je što napuhuje, što nekom smeta, a nekom ne
    Da...nocas se probudio oko 23 i nije htio zaspati do 1 i usput se pokakao sto nikad nije radio. Mozda od keljica, ali stavila sam mu pola pupčarića i jos nije sve ni pojeo. Tako da je valjda pojeo 2mm toga.

Stranica 5 od 7 PrviPrvi ... 34567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •