-
Ugrizi kukaca
Čime ih tretirati? Radi se vjerojatno o ugrizu pauka. Skočni zglob na nozi je malo natekao i zacrvenio se. Probala sam staviti propolis, ali je to peče. Ima li netko kakvu kremu ili domaći recept koji pomaže.
-
Mojoj djeci je za sve ugrize pomagao 100% Kamagel. I otok bi odmah spao i prestalo je svrbiti.
-
-
Prva pomoć kod ugriza bilo koje vrste je stavljanje hladnih obloga na mjesto ugriza/uboda.
-
-
-
Hladni oblog smo stavili, ali to samo pali dok ga imaš na sebi. Nije smanjio otok, niti crvenilo, a čim smo ga skinuli opet je počelo svrbiti. Mažemo Kamagelom, izgleda da ide na bolje.
-
Anvi prvotno napisa
Da? A što luk radi?
Navodno smiri upalu, ali nisam još probala, kad je Daniela upikla osa nismo imali luk pri ruci, a inače su samo žrtve komaraca.
-
e da, luk se stavlja odmah nakon uboda. Nisam čula da bi pomagao poslije.
-
Kad smo skidali štramplice danas navečer skužili smo nešto na stražnjem dijelu natkoljenice. Imala je nešto veličine 10 lipa sa bijelom točkicom u sredini. Sad sam ju vodila na wc i to je veće od 5 kn, bijela točkica je još u sredini, ali je 4x veće...
Što bi to moglo biti?
Što da poduzmem?
Dal je opasno čekati jutro pa pedici?
Ne znam da li ju je što upiklo, od čega joj to, jel pauk možda, neke zimske bubice... Preko hlača i štramplica :?
Nemam baš iskustva sa ubodima osim komaraca...
-
čime mazati dojenče protiv uboda komaraca? ili protiv svrbeža barem?
može li se testirati na alergiju u slučaju uboda ose?
-
Kamagel je po mom iskustvu čisti placebo :/
-
Meni kod takvih situacija pomaže Floceta - sadrži ekstrakt nevena i kamilice i ublažava svrbež i crvenilo.
"FLOCETA gel je biljni pripravak namijenjen za njegu kože nadražene sunčanim opekotinama, ubodima insekata, opekotinama meduza, pretjeranim znojenjem, kao oblog pri oteklinama nastalim uslijed uganuća i udaraca te nakon brijanja i depiliranja. FLOCETA gel ublažava bol, osjećaj žarenja i svrbeža, te ugodno hladi i smanjuje otekline. Ekstrakti nevena i kamilice njeguju kožu i čine je mekom i glatkom."
-
lavandino ulje (provjerene kvalitete)
-
Mi mažemo i sebi i djetetu sa sinopen masti.
-
Moji znaju jako reagirati, čak i na obične komarce, tako da Kamagel, Floceta, i sl., možda trenutno malo smanje svrbež, ali se oteklina počne povećavati. Tada mažem sa Synopen-om i oralno dam nešto protiv alergije (Flonidan, Dimidril...). Naravno, ne na svoju ruku, nego se konzultiram s pedijatricom.
-
filipova mama
Mi mažemo i sebi i djetetu sa sinopen masti. Mi također
-
a zna li netko za testiranje na alergiju na osin ubod? mogu li dojenče testirati?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma