Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 403

Tema: Prvašići 2024/2025

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imas biljeznica jednobojnih, kao i onih sa zivotinjama koje smatram unisex

Istina sad se ne mogu sjetit bas za te nize razrede.

A jel tebi ili djeci smetaju crteži? Većina djece voli šarenilo, pa čak i neke motive na bilježnicama, po njima u početku raspoznaju predmete.
    Ako djeci ne smeta, ne znam zasto je bitno jel tebi smeta

Meni su te na fotografije zivotinja bile bas lijepe.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

meni smeta jer mi je užasno da uzmem auto i to svi tumače kao bilježnicu za dečka

kao da žene ne vole dobar auto?

ili lijepo štene za curu, kao da dečki ne vole životinje?

malo zabrijavam, ali eto nakupilo mi se, stopedeseta aktivnost u školi u zadnjih mj dana i nisam sigurna uče li djeca prave stvari ili sam ostarjela pa već buncam kak je sve u mom djetinjstvu bilo bolje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    meni smeta jer mi je užasno da uzmem auto i to svi tumače kao bilježnicu za dečka
    kao da žene ne vole dobar auto?
    ili lijepo štene za curu, kao da dečki ne vole životinje?

malo zabrijavam, ali eto nakupilo mi se, stopedeseta aktivnost u školi u zadnjih mj dana i nisam sigurna uče li djeca prave stvari ili sam ostarjela pa već buncam kak je sve u mom djetinjstvu bilo bolje
    Ako su ti ovo glavne brige, rekla bih da ti se život lijepo slaže i sve ide svojim tijekom

Tebi nitko ne brani da kupujes svojoj djeci sta god zelis, al meni je upitno zasto bi bilježnice trebale biti po tvojim zeljama, a ne po dječjim?

Opusti se i uzivaj, ne smaraj se u zivotu s nebitnim stvarima, neki od nas to nauče iza 40te, neki iza 50te, al.sto ranije to bolje
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.12.2024. at 21:00

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Žuta, ako te to tješi, ja sam 1975. izabrala plavu torbu s dva partizana. Moji samo što nisu pali u nesvijest, no u mom sam gradu mogla birati između plave i crvene na partizane te nekih smeđih i zelenih bez ikakvih sličica. A meni su sa sličicom bile puno ljepše .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Žuta, ako te to tješi, ja sam 1975. izabrala plavu torbu s dva partizana. Moji samo što nisu pali u nesvijest, no u mom sam gradu mogla birati između plave i crvene na partizane te nekih smeđih i zelenih bez ikakvih sličica. A meni su sa sličicom bile puno ljepše .

evo još nisam čula da je bilo takvih torbianka partizanka

ja se sjećam da su bile tvrde, četvrtaste, moja je bila plava, ako me sjećanje služi, prilično velika... ne znam je li imala kakav cvjetić na sebi (a plave kute...sad sam se sjetila... ja sam imala običnu radničku i bila sam zavidna djevojčicama koje su imale s nekim izvezenim cvijetom ili neki drugi kroj, npr. neku faldu ili sl., a tiha patnja su mi bile one kao pončo s vezicama crvenim sa strane... koje traume iz djetinjstva se javljaju ...)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 15.12.2024. at 23:50

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A šta reć u mojoj srednjoj su se nosile i šlape , a i kute

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

žuta, što kaže lili, bez veze se opterećuješ. Ja isto preferiran bilježnice sa životinjama ili s nekim gradovima/pejzažima. Mali po tom pitanju nije nešto zahtjevan. Sad mu se već dvaput dogodilo da nije navrijeme rekao da mu je bilježnica pri kraju i da treba rezervnu pa mu curice posude. Ja vratim curičkaste teke curicama, ali mali nosi onda njihove s princezama dok ne potroši teku.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

moj sin neće nositi ništa curičasto jer mu je otac isprao mozak da je već i to što se igra sa sestrama previše, možda sam zato osjetljivija jer imam tu jednu kontra struju koja ostavlja toksičan utjecaj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj ispiranje?! dok je Veliki bio tek prohodani klinac živjeli smo u starom kvartu on volio je zeti curama kolica, ali volio se i s curama igrati .Tam se našla neka baka, koja je stalno govorila da kolica nisu za dečke , onda sam otišla kod mojih u uzela jednu srednju bebu Magdalenu, a frendica je nabavila kolica i tak su on i taj njegov prijatelj se igrali s kolicima i bebama.
    muž najviše voli svjetlo -tamno ljubuičasto, i kad nekud idemo i trebam bukirati nekaj, znam otprilike kaj bi mu se sviđalo.

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Ispitni listići iz matematike imaju greške, kome se to prijavljuje tj. od koga oni to kupuju, tko je autor?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To bi trebale uciteljice prijavljivat, buduci da one kao sluzbene osobe rade s tim materijalima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj littlemom prvotno napisa Vidi poruku
    Ispitni listići iz matematike imaju greške, kome se to prijavljuje tj. od koga oni to kupuju, tko je autor?
    Imaš temu o greškama u udžbenicima, pa malo pogledaj.

Inače, listiće često sastavljaju učitelji, pa bi bilo pametno pitati na informacijama prije nego bilo što prijaviš. Ljudi naprave greške...

Ako se radi o naručenom nastavnom materijalu, obično na tome piše ime izdavača. Postoji Povjerenstvo za izdavačku djelatnost pri Ministarstvu obrazovanja, oni moraju odobriti sve tiskane nastavne materijale, ali pametnije je porazgovarati s učiteljicom. Možda je stvar banalna i lako rješiva.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj te mući u svezi tog? kad gledam jedina novost je da veći neće smjeti van pod odmorom, zaključati škola i da će se eventualno moći regledati stvari , sve drugo se više manje provodi kod mog klinca već dugo vremena

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma očekivala sam danas gužvu, zastoje i da će puštati jedno po jedno dijete. Vidjet ću popodne hoće li me tražiti iskaznicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osobnu iskaznicu smo mi tražili od svakog tko je ulazio u školu još u osamdesetima i devdesetima kad smo kao klinci bili dežurni na porti, upisivali smo vrijeme ulaza i izlaza

s vremenom se to, primarno zbog pritiska roditelja, olabavilo i potpuno ukinulo ...
    škole su postale tržnice u kojima svatko ulazi i izlazi kako želi, prijeti nastavnicima ili djeci ...
    bolesno društvo ...
    pokatkada pomislim, s ovakvim narodom, da je represivno društvo imalo i pozitivne strane, posebice u vidu građanskih sloboda kretanja i prava koje svi traže, ali se obveze negiraju

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ni kod nas nema neke značajne promjene. Osobne nismo morali davati, ali smo se najavljivali.
    A što mislim - mislim da je to mazanje naočala. Iz moje perspektive nije problem je li se roditelj legitimirao na ulazu. Kod nas je mala škola, oko 350 učenika, pa je i šašavo, jer se znamo. Po meni je problem opravdano nepovjerenje u Državu i nedostupnost medicinske usluge, neojačavanje stručnih službi, komplicirane neučinkovite procedure sa svrhom skidanja odgovornosti, a ne rješavanja problema. Čini mi se da te procedure ruše samopouzdanje stručnjaka i oduzimaju im značajnu količinu vremena za rad na stvarnim problemima, umjesto da se ispunjavaju tablice i čeka na odgovore raznih instanci.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 07.01.2025. at 10:33

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa mislim da, danas je bila grupa djece ispred škole i bit će poslije, tko garantira da ih netko ne napadne dok čekaju, a opet nije mi ni u redu da su vrata škole otvorena tako da bilo tko može ući bez a i b

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa bilo gdje se može luđak zaletiti autom u masu.
    Kod nas se stvarno nije moglo ući bez a i b, od 7 stoje dežurni nastavnici na ulazu. Ali da su samo podsjetili otvorene škole da se malo zatvore, ne bi se činilo kao da nešto poduzimaju. Ovako se dobiva politički prostor i za kvazi-djelovanje i za kvazi-prosvjed, sve u cilju dobivanja medijskog prostora. Djeca su podjednako (ne)zaštićena od psihički rastrojenih osoba, plus što svi s psih dijagnozama dodatno dobivaju stigmu kao opasni luđaci.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

točno to, da, opet su djeca zadnja rupa na svirali

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

točno to, da, opet su djeca zadnja rupa na svirali
    Ma to je cijeli sustav - nisu problem samo djeca. Ako je društvo u komi, pogođeni su svi, ali se najbolje vidi na najslabijima (djeca, invalidi, stariji ljudi...)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

je li to normalno da se raspored promijeni sa drugim polugodištem?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zašto se ne bi moglo? Možda je netko otišo na porodiljnog i odma reforma unesena
    Kod mog je uvedena drugačija vremena zvona, koja ne utječe na raspored bitno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

je li to normalno da se raspored promijeni sa drugim polugodištem?
    da

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na raspored djece do 3. razreda može uticati sloboda učitelja jezika, vjeronauka i informatike ako postoji u školi za niže razrede te i slobodni kapacitet dvorane, kod 4. I slobodni kapacitet učitelja glazbenog.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

eto ga zaključavaju se vrata i čekamo, ne vidim smisla, mislim da sam vidjela i stražara

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojeg je zaštitar

Kod jedne sestre ( srednja )policajac, kod druge ( osnovna ) zaštitar i policajac

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    osobnu iskaznicu smo mi tražili od svakog tko je ulazio u školu još u osamdesetima i devdesetima kad smo kao klinci bili dežurni na porti, upisivali smo vrijeme ulaza i izl
    škole su postale tržnice u kojima svatko ulazi i izlazi kako želi, prijeti nastavnicima ili djeci ...
    bolesno društvo ...
    pokatkada pomislim, s ovakvim narodom, da je represivno društvo imalo i pozitivne strane, posebice u vidu građanskih sloboda kretanja i prava koje svi traže, ali se obveze negiraju
    E sad neće biti režiranje klinaca na porti, i eto nema više slobodni dan.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.01.2025. at 20:43

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

što to znači režiranje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da su malo pretjerali, kao da se radi o organiziranom terorističkom napadu a ne jednom luđaku. Naša škola se i prije zaključavala, a danas je još osim zaštitara bila i policija oko škole. I onda nam kažu da neka razgovaramo umirujuće s djecom.
    Kod nas trenutačno djeca koja nemaju neki izborni (a imamo puno izbornih) ne mogu za to vrijeme izići iz škole, odnosno ne mogu se više vratiti na slijedeći sat. Odrasla osoba na porti bi svakako trebala biti standard u svim školama, ali malo su ipak pretjerali.
    Voljela bi i da se objave motivi tog zločina. Jer ako postoje bilo kakve indicije da je počinitelj bio zlostavljan u toj osnovnoj školi a stručne službe nisu ništa poduzele, onda bi se trebalo i time pozabaviti. Ne samo u toj školi nego u svim školama. Sve su to dječje igre i zezancije koje se često otmu kontroli, stručne službe su sklone ne rješavati probleme nego čekati da završi školska godina, ali ponekad se može desiti da se netko ne može nositi s tim nego počini nešto užasno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se, totalno su pretjerali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dežuranje djece na porti , a ne režiranje

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i ne moraju imati slobodan dan, uostalom obaveza djeteta je da bude na nastavi ne da ne bude, i to je još jedna nebuloza

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i ne moraju imati slobodan dan, uostalom obaveza djeteta je da bude na nastavi ne da ne bude, i to je još jedna nebuloza
    Tako je. Ja sam daaavno zabranila u školi da moja djeca dežuraju na porti. Taman im treba neki nasilni roditelj uletjeti i eto cirkusa. 8

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa i to, smisao portiranja il kaj već je provjeriti jel neko legitimno tamo ili je probisvjet i uljez i kak je to posao djeteta?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Najmanja je dobila prve petice ovog polugodišta jeej...

Nego, što se tiče produženog boravka i same nastave, sin je otišao malo u rikverc. Kada čita engleski to je koma, i shvaćam da ih je preko 20 u razredu, ali ako rade predmet dvaput tjedno zar to učiteljica nije trebala sa svakim djetetom proraditi da se she čita ši i sl., ... ono što hoću pitati je nije li smisao produženog zamjena za rad kod kuće, ili bi dijete još nakon škole trebalo posjesti na dva sata... ? To mi izgleda kao forsiranje. Ili mali jednostavno ima misli u oblacima i manjak pažnje?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.01.2025. at 12:10

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa engleski ne rade u produženom boravku. Sjećam se da sam svojedobno imala natezanja sa svojim jer bi on svu zadaću napravio u boravku osim zadaće iz engleskog jer da im "učiteljica ne da da rade engleski". I učiteljica je zaista tvrdila da ona ne može njima kontrolirati engleski, da je to posao profesorice engleskog i da tu zadaću moraju raditi doma.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa on ocito ne slusa na satu jer i prof. engleskog i ostala djeca takodjer citaju pa cuje tudji izgovor, mozda je samo antitalent za jezike.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pa engleski ne rade u produženom boravku. Sjećam se da sam svojedobno imala natezanja sa svojim jer bi on svu zadaću napravio u boravku osim zadaće iz engleskog jer da im "učiteljica ne da da rade engleski". I učiteljica je zaista tvrdila da ona ne može njima kontrolirati engleski, da je to posao profesorice engleskog i da tu zadaću moraju raditi doma.
    Tako i naši, informatiku i engleski ne rade s učiteljicom u boravku. Ali moj gotovo nikad donese doma, jer smije napraviti u boravku, samo mu učiteljica ne kontrolira.
    Žuta, ja jednom ili dvaput u polugodištu uzmem knjigu iz eng. Ima na kraju popis riječi, pa protrčim kroz riječi s njim. Ako neku ne zna, stavim točkicu pa u drugom krugu ponovo. Moje dijete nije obožavatelj engleskog, a učiteljica malo traži od njih, pa pratim da ga ne opali kad dođe u više razrede. Idealno vrijeme za proći kroz riječi mi je duga vožnja, plus da se još sjetim ponijet knjigu.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 20.01.2025. at 13:23

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko god bila omražena tv, daj im dagledaju crtiće, filmove, bez titlova
    isto tako ako pregledavaju tik tokove i sl., neka pregledavaju na engleskom

jezik djeca brzo povataju,s amo trebaju biti okreužena njime

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja sam bila super okružena tvom kao dijete pa nisam znala čitati ni ništa kad smo dobili engleski u 3 ili 4 razredu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo mali kaže da to što trebaju naučiti čitati u školi za ocjenu slušaju s računala pod satom...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to se danas tako radi - kako drugačije?!

kad sam krenula u školu, mi smo slušali sa starih vrpci (je l to bio magnetoskop?!), pa smo slušali i ponavljali za kazetama, danas oni slušaju snimke dijaloga preko računala

mislim da i danas udžebnici imaju CD uz knjigu; CD se može reproducirati putem računala (ako imaju čitač CD-a); no, mislim da nastavnici imaju pristup stranicama koje imaju snimke online i nije im potreban CD
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 21.01.2025. at 20:24

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Po meni ona bi trebala djecu pustiti da čitaju i onda ih ispravljati. Ovako slušanjem neće ništa naučiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sigurno to i radi

ali moraju prvo i čuti i više puta preslušati izgovor kako bi naučili kako se što izgovara

snimke služe, ne tome zato jer se nastavnicima ne da čitati (što oni zasigurno rade tijekom sata) nego je važno da djeca čuju i izgovor, intonaciju itd. nekog drugog govornika; dijaloge izgovaraju različiti govornici i na taj način djeca razvijaju vještinu slušanja koja je jedna od 4 osnovne komunikacisjke vještine

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

aha, pa evo sa sinom popodne vježbam, mali uporno i uporno she izgovara she i he he. pa nemoguće da to ne može zapamtiti nakon godine dana preslušavanja i ponavljanja
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.01.2025. at 22:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kazem ti nije svatko audio tip, nije svatko za jezike. Mogao je vec s tobom ovladat sa "she" i "he" kamoli ne u skoli gdje to uce kao jednu od prvih rijeci-osobne zamjenice.

Provjeri ti kako on opcenito stoji s engleskim, da ne kaska previse za ostalima. Koja mu je to godina ucenja eng? Skroz sam zaboravila kad dobivaju eng.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.01.2025. at 08:42

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

druga. ali kaže prvu su se samo igrali. mi smo tek sad počeli. radit ćemo svaki dan poslijepodne. bezveze mi da ima trojke, a oba mu starca govore engleski. bar to

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zuta, instaliraj si na mobitel e sferu, ako nisi. Onda skeniras u udzbeniku njihov znak i imas zvucne podloge za udzbenik. Ne znam je l sve pokriveno. Ja pustim malom kad moraju pjesmice napamet nauciti, drugo nisam pratila. Oni rade prema Skolskoj knjizi, Dip in. Isto tako mislim da su njima konkretno zamjenice teze od imenica i glagola. Vidi kako je s drugim rijecima. Sjecam se da je moj znao sto je two stroke engine, a brkao she i he.
    Ja ne bih sigurno uspjela malog dobit da svaki dan nesto ucimo. U skoli je od 8 do 16h, cini mi se previse. Al probaj, ako mislis da moze.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

to mi je klinka sinoć rekla za esferu... stavit ću im to na tablet
    računam da ono što rade na produženom i nije škola već igra tako da... 15 - 25 minuta vježbe engleskog popodne mu ne bi trebalo biti veliki teror, mislim da ću počet pričat na engleskom tu i tamo da pokupe, taj jezik je apsolutno svuda, nemoguće je dobiti posao ako se ne zna

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •