Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 471

Tema: Prvašići 2024/2025

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    hvala hvala

evo nam kiše, nije ništa manje sparno, aaaa...
    danas smo još uzeli informativke za svaki slučaj i onda moram još likovne kutije i nadam se to je to...
    Samo ako izričito traže. Mi nismo trebali, ali mi smo isto na Pešči i puno je vremena prošlo. PITAJ točno što treba. Tome služe informacije. Imate li WhatsApp razrednu grupu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno i veselo svim prvašima!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sretno svima!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

nope ne koriste vocap, za prvi su napisali, za drugi i treći bum tek pitala nadam se ne sve odjednom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Žuta, ja sam luda od tenisica. Moj ima jedne za školu šlape/tjelesni, jedne za dvoranske sportove koje ne idu van i jedne za hodanje u školu iz škole. Noga mu raste jako brzo i stalno nove idu, sve troje. I onda još sandale, natikače i vodonepropusne, pa možda i gumene čizme i neka zimska ako te vodonepropusne ne mogu pokriti zimu. Obuća mi je užas. A imam jedno dijete. Naručujem online, ali dogodi se da nešto ne štima pa ispočetka.
    Ovo su vas izričito tražili da imate samo za tjelesni dva para tenisica? Za vanjske terene i kad je tjelesni unutra u dvorani? Moram priznat nikad to nisam čula, to je bezobrazluk, pa ne sjede ljudi na zlatnim jajima.

nope ne koriste vocap, za prvi su napisali, za drugi i treći bum tek pitala nadam se ne sve odjednom
    Ja bi na tvom mjestu molila Boga da ne postoje te w/a grupe, meni je to užas, srećom kod nas nisu postojale kod jednog djeteta, kod drugog da al 2x godišnje bi netko tamo nešto napisao. Al kad čujem kod drugih šta sve ljudi pitaju, pišu, naslikavaju po tim grupama...meni to je ..ajme meni...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znam totalno, prošle g su bile dvije grupe za prvi razred, jedna za vrtić, i jedna za drugi razred. Dvije za prvi jer su roditelji napravili svoju jer u onoj koju je učiteljica napravila nismo mogli pisati. Kad krenu blagdani... auuuu ... stopedeset naljepnica sretan...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme s razredom najmanje sve neš ukrivo, upisana u njemački i sad evo ne mogu naći knjige informatike. Ak ispadne da je nisu upisali u informatiku prešlagirat će me.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja nije dobila knjigu iz informatike jer im ponestalo,poslali premalo.
    Učiteljica nam odmah rekla.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Žuta čestitke će se s vremenom smanjiti, pa ćete čuditi ako ih ni nema, a onda taman dođu skupljamo za Dan učitelja, pa kraj polugodišta, kraj godine , pa vama i boravak svako malo
    Kod nas od prekjučer hitno nadobudni mama koja uvijek prednjači da ne preskoči koji od blagdana i blagdančića sjetila se da bi staroj rasli trebalo nešto pokloniti, jer smo tek pred koji dan saznali da s njima neće završiti osnovno školovanje, pa ovo ono!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma cesto ti zna zafalit dio knjiga, tako da ne dobiju svi odmah sve knjige 1.dan, posebno oni cije prezime je na kraju abecede

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da kod nas nema veze s abecedom , nego kog zatekne

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas u OŠ iskljucivo ima veze s abecedom, u smislu ako fali nekih knjiga uvijek ih najvise fali na prezimenima koja pocinju sa U, V, Z, Ž. Pisem o iskustvu svoje djece.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji su puno slova ispred , tj. Ima dosta slova iza njih , pa opet recimo prošle godine malom falio jedan udžbenik

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme s razredom najmanje sve neš ukrivo, upisana u njemački i sad evo ne mogu naći knjige informatike. Ak ispadne da je nisu upisali u informatiku prešlagirat će me.
    Njemački je zapravo super - engleski stigne naučiti, a s njemačkim je druga priča. Mi smo svoje sinove namjerno dali u njemačke razrede, a s engleskim su krenuli u trećem (mislim) razredu.

Informatika - slažem se da treba, ali vjerujem da će se to riješiti. Sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo da nesporazum je bio rekla je raska knjige će podijelit sami nastavnici izbornih, valjda sam sjedila na ušima... a njemački sjetila sam se jučer još jedne rečenice "ich liebe dich" onda je sin ponovio za mnom, msm da ćemo svi skupa učiti, zap bih voljela da je više jezika u školama jer doista sve više postajemo multi kulti, al ok ima vremena za to... važan je pozitivan stav msm
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.09.2024. at 08:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda ima i talijanski u školi, kod nas ima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo da nesporazum je bio rekla je raska knjige će podijelit sami nastavnici izbornih, valjda sam sjedila na ušima... a njemački sjetila sam se jučer još jedne rečenice "ich liebe dich" onda je sin ponovio za mnom, msm da ćemo svi skupa učiti, zap bih voljela da je više jezika u školama jer doista sve više postajemo multi kulti, al ok ima vremena za to... važan je pozitivan stav msm
    moj stav je da im je bolje da uče neki drugi strani jezik u školu kao prvi jer engleski pohvataju vrlo brzo, okruženi smo non-stop njime. tako da je odlično da je upao u njemački razred.

daj im nek gledaju crtiće bez titlova, strane filmove tipa harry potter i sl., glazbeni ukus pomalo preusmjeri na stranu glazbu (ovdje se kod mojeg najmlađeg djeteta točno pokazalo da ona djeca koja slušaju "cajke" - ne domaći trash, nego baš ovo novokomponovano, nemaju pojma engleski jezik, ti isti prate domaće serije i sl.)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 10.09.2024. at 10:26

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moji su puno slova ispred , tj. Ima dosta slova iza njih , pa opet recimo prošle godine malom falio jedan udžbenik
    Ne znam sto ti nije jasno, napisala sam sve.

Ako fali udzbenika ucenicima prvi dan skole, uvijek najvise udzbenika fali onima pred kraj abecede.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    moj stav je da im je bolje da uče neki drugi strani jezik u školu kao prvi jer engleski pohvataju vrlo brzo, okruženi smo non-stop njime. tako da je odlično da je upao u njemački razred.

daj im nek gledaju crtiće bez titlova, strane filmove tipa harry potter i sl., glazbeni ukus pomalo preusmjeri na stranu glazbu (ovdje se kod mojeg najmlađeg djeteta točno pokazalo da ona djeca koja slušaju "cajke" - ne domaći trash, nego baš ovo novokomponovano, nemaju pojma engleski jezik, ti isti prate domaće serije i sl.)
    Istina!
    Moji su u ovoj dobi gledali Kiku na njemačkom, a još negdje doma imam dvd-ove s njemačkim dječjim filmovima, nekakav Zauberstab je bio ako se dobro sjećam...

Osim toga, dvd-ove sa crtićima tipa Bob graditelj moglo se podesiti da budu na engleskom ili njemačkom. To je stvarno učinkovito.

Na engleskom - StarWars nam je bio zakon.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2024. at 14:11

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sjetila sam se još jednog primjera baš iz glave možda ima nade za me, ovak...
    meine freunde ist marica und wir zusammen gehen zum schole

hehehe google prevoditelj kaže da je točno...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa sad... Fale ti velika slova za imenice, ne valja rod (treba biti Freundin), našlo bi se još toga, npr. Schule itd.

Ali da - poslužilo bi u slučaju hude sile.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A zašto bi ti trebala znati njemački ako ti ga dijete uči u školi? Pa nećeš je ti podučavati, imat će učiteljicu za te stvari.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Starija je imala problema s engleskim prošle g i tu smo vježbale skupa prije ispita. Očekujem ovdje isto pa evo zato...

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo su vas izričito tražili da imate samo za tjelesni dva para tenisica? Za vanjske terene i kad je tjelesni unutra u dvorani? Moram priznat nikad to nisam čula, to je bezobrazluk, pa ne sjede ljudi na zlatnim jajima.

Ja bi na tvom mjestu molila Boga da ne postoje te w/a grupe, meni je to užas, srećom kod nas nisu postojale kod jednog djeteta, kod drugog da al 2x godišnje bi netko tamo nešto napisao. Al kad čujem kod drugih šta sve ljudi pitaju, pišu, naslikavaju po tim grupama...meni to je ..ajme meni...
    Ja ne kužim ljude kojima te viber i ostale grupe mogu smetati, doba je interneta i digitalne tehnologije, hellouu narodi...
    A to kak grupa izgleda je do onoga tko ju vodi, kako je vođena. Postoje pravila.

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Puno sreće svim prvašićima i njihovim roditeljima, da im vrijedi ona Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba!
    Kod nas su stavili na web škole samo kratko da je svečanost u ponedjeljak i da se dođe s torbama. Na svečanosti su starija djeca pjevala i recitirala mlađoj, prvašići su sjedili u prvoj klupi kakti fino počasno i bili su premedeno uzbuđeni i zbunjeni hihi
    Onda se išlo u učionice po stvari, a boravak nam je krenuo od danas pa kako hoćemo - 11 do 16 sati je....probili smo led i to je zasada najbitnijeee

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj littlemom prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne kužim ljude kojima te viber i ostale grupe mogu smetati, doba je interneta i digitalne tehnologije, hellouu narodi...
    A to kak grupa izgleda je do onoga tko ju vodi, kako je vođena. Postoje pravila.
    Pogledaj malo sta se sve pise po tim grupama kod Bubilo Bubich, pa ce ti se svaka dlaka na tijelu najezit...nema tu pravila, roditelji objavljuju gluposti, pitaju gluparije, traze da ime se slika sta se u skoli radilo, sta je za zadacu, salju listici...ma uzas uzasa...ja bi pop...da imam takvu grupu.

Zapravo osim organizacije za poklon uciteljici/razrednici ne vidim uopce razlog postojanja tih grupa. Ok i ako nema nekih konkretnih problema u razredu (neko problematicno dijete/ponasanja i sl.) A opet o tome se ne bi pisalo na grupi nego uzivo pricalo
    Ja stvarno ne vidim nijedan razlog zasto bi uz roditeljske sastanke i informacije postojale te razredne grupeodnoano ako postoje da se u njimapise vise od 2-3x godisnje.

Imam more w/a grupa al s ljudima s kojima zelim biti u komunikaciji, s prijateljima, rodbinom, svojim trkacima,...al ovo s random ljudima koji salju cestitke za sve blagdane, pisu gluposti po grupama: jel vasa djeca danas (ili na izlet) nose kisobran u skolu? Ono wtf....

Svoje dragocjeno vrijeme volim utrosit na meni vazne ljude, a ne na gluparije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.09.2024. at 23:04

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U nižim razredima takva komunikacija je sasvim ok, nekada se išlo na vrata najbližem djetetu, i saznalo za pet minuta sve ako nisi bio u školi, u početku školovanja kod najmanjeg je učiteljica najmanjeg znaka slikati ako nije bio u školi, ali ta aktivnost s njene strane je prestala krajem boravka .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa postoje valjda drugi ucenici prijatelji djeteta, netko s kim sjedi da mu posalje sta se radilo u skoli, takodjer moze se zaduziti i redara da salje odsutnima s nastave...al ovo da svi roditelji moraju zaprimat na grupu silne fotke skol.gradiva radi toga sto je netko odsutan/bolestan whatever...ma no way...nek salje onda roditelj roditelju 1 na 1 ako djeca nisu sposobna poslat jedno drugom....zatrpavat tudje mobitele s listicima i zadaćama....pa to je van svake pameti...

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Pogledaj malo sta se sve pise po tim grupama kod Bubilo Bubich, pa ce ti se svaka dlaka na tijelu najezit...nema tu pravila, roditelji objavljuju gluposti, pitaju gluparije, traze da ime se slika sta se u skoli radilo, sta je za zadacu, salju listici...ma uzas uzasa...ja bi pop...da imam takvu grupu.

Zapravo osim organizacije za poklon uciteljici/razrednici ne vidim uopce razlog postojanja tih grupa. Ok i ako nema nekih konkretnih problema u razredu (neko problematicno dijete/ponasanja i sl.) A opet o tome se ne bi pisalo na grupi nego uzivo pricalo
    Ja stvarno ne vidim nijedan razlog zasto bi uz roditeljske sastanke i informacije postojale te razredne grupeodnoano ako postoje da se u njimapise vise od 2-3x godisnje.

Imam more w/a grupa al s ljudima s kojima zelim biti u komunikaciji, s prijateljima, rodbinom, svojim trkacima,...al ovo s random ljudima koji salju cestitke za sve blagdane, pisu gluposti po grupama: jel vasa djeca danas (ili na izlet) nose kisobran u skolu? Ono wtf....

Svoje dragocjeno vrijeme volim utrosit na meni vazne ljude, a ne na gluparije.
    Pa nije problem grupa kao grupa, to je sjajna stvar kao sredstvo komunikacije dostupno apsolutno svima bez po muke. Nije ti alat kriv ako ti je loš sadržaj. I sama kažeš da imaš grupe koje ti odgovaraju. Stvar je da svaka grupa treba biti vođena, a te koje spominješ školske očito nisu vođene. Mi imamo jednu dobro vođenu i svima nam koristi. Više koristi imamo nego od roditeljskih jer ih pola na roditeljskim ne popamte što se priča i nerjetko čak i krivo shvate. Pisana komunikacija zna biti jasnija od usmene........

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Pa postoje valjda drugi ucenici prijatelji djeteta, netko s kim sjedi da mu posalje sta se radilo u skoli, takodjer moze se zaduziti i redara da salje odsutnima s nastave...al ovo da svi roditelji moraju zaprimat na grupu silne fotke skol.gradiva radi toga sto je netko odsutan/bolestan whatever...ma no way...nek salje onda roditelj roditelju 1 na 1 ako djeca nisu sposobna poslat jedno drugom....zatrpavat tudje mobitele s listicima i zadaćama....pa to je van svake pameti...
    Pa to je sve kako se ljudi dogovore. Moja susjeda ima kod svojih čak posebno grupu za zadaće, posebno ovu glavnu kao za info i sasvim dobro funkcionira sve. Jednu ovu glavnu je otvorila i vodi učiteljica i ovu drugu netko od roditelja. I sve štima. Najgluplje je kada masi nešto ne odgovara i ista ta masa šuti i trpi. Pa guknite golubovi. Predložite sami grupu koju ćete baš vi voditi i uvedite si fino pravila i svi sretni. Opet kažem, nisko inteligentno je u današnje doba tehnologije ne koristiti enormne prednosti tih alata i tako si očuvati mozak i energiju i sve živo što se gubi kada ili nemaš info ili ti je info krivi pa ne znaš da je krivi itd itd u svakom slučaju neusporedivo s opcijom lova na informacije ... pras
    Posljednje uređivanje od littlemom : 11.09.2024. at 08:22

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni odgovara email, osim kad zabunom stisnu odgovori svim roditeljima, osim samo učiteljici. U vocap grupi bi često roditelji krivo uputili druge u nešto, a i razvije se ta atmosfera idem pitati ljude za sve i sva, od toga koji je raspored do toga kaj ispeči za večeru.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.09.2024. at 08:44

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Littlemom, malo citanja s razumijevanjem ne bi skodilo.

Ocito u vecibi takvih grupa nema pravila i takve grupe su vrlo cesto kaoticne, al i dalje ocigledno mnogima odgovaraju. Iz takvih grupa ja bih osobno izasla i bok.

Kao sto rekoh srecom nemam takve roditeljske grupe, pa ne trebam(o) kao golubovi guknut.

A roditelji koji sjede na usima na roditeljskom...nemam komentara, no ne smatram svojom duznoscu da ih osobno ja trebam prosvijetlit. Drugi put neka pozornije slusaju, a slobodni su i pitat na licu mjesta ako nesto nisu razumjeli, kao sav normalan svijet uostalom kao sto se ocekuje i od njihove djece u skoli/razredu.

Ugodan dan!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni odgovara email, osim kad zabunom stisnu odgovori svim roditeljima, osim samo učiteljici. U vocap grupi bi često roditelji krivo uputili druge u nešto, a i razvije se ta atmosfera idem pitati ljude za sve i sva, od toga koji je raspored do toga kaj ispeči za večeru.
    E a meni osobno je to nedopustivo.
    Mi smo imali jednu takvu lujku, njena pitanja su bila ko do je pala s Marsa , ko da nije bila s nama u ucionici. Nakon sto sto jsmo je par puta svi izignorirali, vise nista takvo blesavo ne pita.Jedbo od njenih putanja je bilo ono dal da joj sin nosi kisobran na izlet....a ono majke ti mile gledaj prognozu ko i svi mi ostali...hahahaa

A mozda i pozornije slusa na roditeljskom, mozda cak nesto i zapise jer budala pamti, pametan pise.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.09.2024. at 08:53

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

*jedno od njenih pitanja
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.09.2024. at 08:54

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Učiteljica nam je napravila grupu, ali uz uvjet da nema chata.
    Kaže ako kažem obavijest, lajkajte i to je to.

I morala sam prekršiti svoje "ne nosim torbe djeci". Mala ne može nositi svoju torbu do škole ako idemo pješke. Imaju glup raspored, puno knjiga. Na pola puta kaže da ju ramena bole.
    I prijateljica joj se mami žalila da ne može nositi

Baš ću izvagati torbu kad večeras dođe doma

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a pitanja o zadaćama i slikanja bilježnica ... naravno da djeca sve manje pamte i sve su bedastija kad znaju da će roditelji pitati na grupi ...

kako smo mi prije 30-40 godina rješavali zadaće ili bilježnice kad nekoga nije bilo u školi? nazoveš telefonom, zamoliš najbliže dijete da ti donese,drugi put ti njemu ...

zbog svih tih slikanja zadaća, bilježnica i svega, djeca su se opustila i počela to iskorištavati. kod nas je u 7. i 8. r. razrednica morala moliti djecu da pošalju nekome zadaću ili slikaju bilježnicem jer nikome se od djece više nije dalo to raditi i postali su bezobrazni jedni prema drugima. ja sam svoje stalno nagovarala da pošalje, jer sam učila ferplayu i srdačnom odnosu prema kolegama iz razreda. pred kraj školovanje je to uvijek bilo preko volje, a bilo je i naše svađe. bilo mi je jasno da kad je njemu trebalo onda nisu njemu slikali, ali i to je životna škola ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Lili, krivo si me shvatila, jedne tenisice su školske šlape i za tjelesni, a druge tenisice koje su doma su za dvoranske sportove u slobodno vrijeme. Treće tenisice su za hodanje po vani, škola, trening, život .

Whapp grupe su često baš korisne. Meni je čak super kad neki pitaju za nešto što mi nismo ni znali da treba. Ali vrlo često ima netko tko šalje pusice i pozdrave s mora, pa nas obavještava kako se zdravo dijete trenutno osjeća i sl. Meni je ta školska na mute pa pogledam usput kad nešto drugo dođe. I druge grupe u koje se puno šalje su mi na mute.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jutros sam i ja nosila, rekli da ih boli rame.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jutros sam i ja nosila, rekli da ih boli rame.
    Moraju se uhodati, ali da - ako nose SVE knjige, ti ruksaci su preteški.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a pitanja o zadaćama i slikanja bilježnica ... naravno da djeca sve manje pamte i sve su bedastija kad znaju da će roditelji pitati na grupi ...

kako smo mi prije 30-40 godina rješavali zadaće ili bilježnice kad nekoga nije bilo u školi? nazoveš telefonom, zamoliš najbliže dijete da ti donese,drugi put ti njemu ...

zbog svih tih slikanja zadaća, bilježnica i svega, djeca su se opustila i počela to iskorištavati. kod nas je u 7. i 8. r. razrednica morala moliti djecu da pošalju nekome zadaću ili slikaju bilježnicem jer nikome se od djece više nije dalo to raditi i postali su bezobrazni jedni prema drugima. ja sam svoje stalno nagovarala da pošalje, jer sam učila ferplayu i srdačnom odnosu prema kolegama iz razreda. pred kraj školovanje je to uvijek bilo preko volje, a bilo je i naše svađe. bilo mi je jasno da kad je njemu trebalo onda nisu njemu slikali, ali i to je životna škola ...
    i sad nova raska malim iz matke, najavila imat će zadaće koje će doma pisdati, ali svakih 4-5 zadaća će ocjenjivati, tak da će dat 10 minutni test iz zadaća, zadatke iste ili slične i znat će ko piše, a tko prepisuje zadaće, e vidjet ćemo kak bu to išlo!

a kad je mojima trebalo nekaj kad nisu bili u školu to se svodilo str ta, zad taj., ili listić koji sam zbrisala rješenja (to u doba tehnike!)kaj će nekom rješenja da prepisuje, a i ponekad znaju biti kriva

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja mala sutra ima torbu tešku 4.45 kg. S tim da je sama torba bez knjiga 850 g mislim

Uzas, raspored koma, ima 5 sati i sve različite predmete
    Posljednje uređivanje od Vrci : 11.09.2024. at 21:58

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, da, strasno..o tome i pricam, djeca sve nesamostalnija samo cekaju da roditelji za sve podmetnu svoja ledja i sve umjesto njih rjesavaju.

A roditelje bolje ne komentirat opcenito u vezi,stava vis-a-vis skole....danas bit ucitelj/profesor..ne bih im bila u koži...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne da edit za ispravit viska zarez i tipfelere.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, krivo si me shvatila, jedne tenisice su školske šlape i za tjelesni, a druge tenisice koje su doma su za dvoranske sportove u slobodno vrijeme. Treće tenisice su za hodanje po vani, škola, trening, život .

Whapp grupe su često baš korisne. Meni je čak super kad neki pitaju za nešto što mi nismo ni znali da treba. Ali vrlo često ima netko tko šalje pusice i pozdrave s mora, pa nas obavještava kako se zdravo dijete trenutno osjeća i sl. Meni je ta školska na mute pa pogledam usput kad nešto drugo dođe. I druge grupe u koje se puno šalje su mi na mute.
    A da Jelena sad kuzim

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prekjučer sam im posložila knjige, jučer sam im rekla da si sami, jedva su to napravili. Kriva je moja nedosljednost.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne moze to ova najmanja još. Slaži svima jos neko vrijeme, pa im polako prepuštaj.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kak sam ja mogla kad sam bila mala!?

Au imam šest pari tenki i malom sve malo, ne vjerujem...

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Littlemom, malo citanja s razumijevanjem ne bi skodilo.

Ocito u vecibi takvih grupa nema pravila i takve grupe su vrlo cesto kaoticne, al i dalje ocigledno mnogima odgovaraju. Iz takvih grupa ja bih osobno izasla i bok.

Kao sto rekoh srecom nemam takve roditeljske grupe, pa ne trebam(o) kao golubovi guknut.

A roditelji koji sjede na usima na roditeljskom...nemam komentara, no ne smatram svojom duznoscu da ih osobno ja trebam prosvijetlit. Drugi put neka pozornije slusaju, a slobodni su i pitat na licu mjesta ako nesto nisu razumjeli, kao sav normalan svijet uostalom kao sto se ocekuje i od njihove djece u skoli/razredu.

Ugodan dan!
    Opet kažem, to je možda tvoje i svačije ponaosob iskustvo. Ja i radi prirode posla koristim grupe i nemam takvo iskustvo kaosa kakvo spominješ.
    Naravno da postoje i drugačija iskustva, ali to je do osobe koja vodi grupu jer grupa bez pravila nema smisla. Zato umjesto opominjanja na čitanje s razumijevanjem radije poradi na svojem generaliziranju.
    Vezano za roditeljski poanta je usmene komunikacije koja uvijek nespretnije prenese poruku za razliku od pisane komunikacije. I zato uvijek dajem prednost tim alatima. Tvoja potreba osuđivanja roditelja je krajnje nepotrebna ako shvaćaš bit rečenog. Bit je u načinu komunikacije, a opomene si trebala prerasti. Veliki smo.

littlemom avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2024

Početno

Kak si sigurna da jesi, možda si isto u početku imala pomoć pa se ne sjećaš. Ja malcu pomažem. On neka razrađuje svoje prve dojmove, pa sve im je to novo i moraju probaviti. Pustite djecu neka se prvo adaptiraju, orijentiraju........ima vremena da stave pažnju na zadatke oko knjiga i učenja.

btw očekivala sam puno više od rodinog foruma. Razočarana sam. Prvo što općenito slabo se piše. Kvalitetnih rasprava nema, baš naprotiv i ove vaše objave većina izgleda baš kao te banalne poruke u kaotičnim mobilnim grupama kako kažete...raspravljate o glupostima tipa težine torbe. Ajd jedna takva, dvije objave al stranica pa previše je.
    Informacija slabo, tako ste isključive i uskogrudne. Samo iz svog iskustva pišete al generalizirate. Svaka čast pojedincu, jednoj samo toj jednoj ženi.
    Jedna žena ipak ne čini forum. Sve vas pozdravljam i uživajte u svojim objavama, ja se isključujem jer nije to što sam očekivala. Otupit ću. Baj baj uživajte

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam imala nikoga doma, mama u bolnici, a otac pijan svaki dan. Sjećam se da sam si sašila pernicu jer nisam imala gdje držati olovke. Učiteljici je bilo žao, poslije su me prebacili ujaku, ali ni on se nije bavio sa mnom. Bar me nije tukao, kao što je otac. Haha, ja baš ne mogu van iz toga da ne budem socijalni slučaj.

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •