@little većinom su mame u fb grupama, ali ne očekuj ni tamo previše, ugl žene vole ovako da se ispuhuju drugim ženama pa pričamo u prazno, kak god sretno
@little većinom su mame u fb grupama, ali ne očekuj ni tamo previše, ugl žene vole ovako da se ispuhuju drugim ženama pa pričamo u prazno, kak god sretno
Zato sad daješ sve od sebe da prekineš lanac i da tvoja djeca prosperiraju i krenu boljim putevima
Pomaži im, nosi torbe, drži i dalje čvrsto uzde kao što si i do sada!
Osobno ti se divim i mislim da si pokazala lavlju snagu jer se boriš s problemima (uže i šire obitelji, raznih sustava itd.) koje mnogi od nas ne mogu ni zamisliti.
I komentar:
Većina nas je ovdje malo starijih mama
zato nas littlemom ne razumije jer smo sve te teme prožvakale prije 10-15-20 godina (op.tada sam se ja pridružila udruzi i forumu)
nemam volje ponovo raspravljati o nekim dječjim problemima, jer su se i vremena promijenila, a i imam neke druge brige
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 12.09.2024. at 10:34
Mah, ... cijeli internet vrvi informacijama... doista nije teško doć do nečeg, ja nekad ode prepitujem jer sam valjda lijena nezz dobijem prije odg i jasniji...
Zuta, samo ti hrabro nastavi kao dosad
Ja bih pokazivala kako se to radi prvašici, al starijima ne. To sam ja. Svatko zna najbolje za svoje dijete.
Vrijeska, nisam sigurna koliko je littlemom mlada mama, u potpisu mi se cini da ima vise djece, al dociranja je bilo na zavidnoj razini. Nazvat cijelu grupu forumasica iskljucivima i uskogrudnima, a ono ...sta rec.
Al da je forum zamro, to je istina.
Osvrnula bih se na pojavu koju sam primijetila još kod svoje djece kad je mlađa bila potkraj OŠ, a ja još imala pristup njenom mobitelu.
Klinci kao da su ostali bez empatije. U razrednoj učeničkoj grupi netko tko je 7 dana bolestan svaki dan moli da mu napišu što se u školi radilo (fotka bilježnice i DZ). Nitko ne odgovara! Kažem svojoj - pa pošalji mu ti! Zašto ja, bude već netko! Na kraju ne pošalje nitko. To mi je bilo potpuno nezamislivo.
Da to se često dešava , ali najčešće ako se pošalje u grupu, mada i privatne poruke ponekad lelujaju po zraku bez odgovora
Privatne poruke treba slat i to svom uzem krugu prijatelja.
Mojoj je pak dojadilo sto svi uvijek nju traze (ima lijep citak rukopis i sve pise štrepsa moja) pa ona svaki dan naslikava sve predmete. S vremenom joj je bilo dosta. Kaze nek sad malo drugi salju.
Al da kako kaze coksa, empatija kao da se gubi medju djecom i to je zastrasujuce.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.09.2024. at 12:58
To je onaj fenomen mase, tipa padneš usred velike gužve niko neće prić pomoć jer se raspline osjećaj odgovornosti i misle da će netko drugi, a onda kad jedan krene onda se ostali pokrenu, ... nije do empatije već psihologije, iako msm to jesu iste stvari.
Nego, nama raska šalje nek djeca čekaju ujutro na x mjestu ispred škole iako znam da ne mogu svi uć na silu u školu opet po ovoj kiši ne čeka mi se minute duže kad zabacuju nanosi vjetra i kiše... hm...
ne znam kak do predstavnice nemamo vocap grupu
podijelili su im sokiće one kaj imaju tanki metalni ovoj a slamke su od papira, navlačila sam to deset minuta i skoro zalila sebe i sve![]()
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.09.2024. at 17:40
za terensku nastavu su izabrale mariju bistricu... kaj tam ima od znamenitosti?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 14.09.2024. at 04:37
Gleda li se za upis u školu boravište ili prebivalište i s kojim datumom se formiraju te liste kuda dijete pripada? Ako se upisuje škola kojoj se ne pripada, treba li se ići na razgovor u školu u koju se pripada ili ih se samo obavijesti?
Jedino znam da se uvijek ide na razgovor u školu u koju pripadaš, iako planiraš dijete upisati u neku drugu.
Naša škola još dodatno pozive klince na razgovor ako se upisuju u nju,a ne pripadaju po upisnom području. Tek toliko da ih upoznaju
Nazovi skolu i imat ces informacije iz prve ruke.
Upis u osnovnu školu provodi se prema upisnom području odnosno mjestu vašeg prebivališta
https://gov.hr/hr/upis-u-osnovnu-skolu/2030?lang=hr
Kako vi koji radite na drugom kraju grada rješavate ili ste rješavali kad vas zovu iz škole da dijete recimo povraća a treba vam ura i po do škole?
Nisam nikad radila na uru i pol od svog kvarta. Doduše nisam ih nikad ni trebala izvući iz škole (bar se ne sjećam).
Osim ako dijete nije prvašić, a da sam u toj situaciji vjerujem da bi dijete samo otišlo doma, kao što su išli u/iz škole. Djeci je škola na noge blizu.
ili opcija susjede, što kaže Peterlin.
Mene drugi put zovu za najmanju žalila se da joj je muka. U vrtiću su me zvali isto tako dvaput. Jednom je baš imala virozu i povratila. Za stariju isto dvaput jer joj je nos krvario. Evo gledam ako ću se baš zaposliti da negdje putujem ovo će biti nemoguća misijia.
Nemoj se opterećivati time prilikom trazenja posla.
Ne brini, dijete ce biti zbrinuto u skoli dok ti ne dodjes. Mene su za njih troje zvali preko nekoliko puta a do skole od posla mi treba najmanje sat vremena ako je sve u redu u prometu.
Cim bi me uciteljica zvala ja bih krenula, al ne mogu se teleportirat. Klinci su uvijek bili zbrinuti ili s uciteljicom ili s pedagoginjom ili s nekim drugim iz strucne sluzbe skole dok ja ne bi stigla. Niti se njima nesto specijalno dogodilo, niti je itko iz skole ikad to zamjerio... pa znaju da ljudi rade i kakvo je stanje u prometu u gradu.
Ponekad zovu i kad ne treba, ali znat će gdje radiš pa neće ni očekivati da se stvoriš za pet minuta.
Zašto te zovu za krv iz nosa? Mene iz vrtića za to nisu zvali čak ni kad se prvi put desilo, samo su me obavijestili.
dijete smjeste negdje izvan razreda, obično kod nekoga od stručne službe
a u slučaju baš teške povrede, ionako dolazi hitna
Raska najmanje je odsjekla sve kanale komunikacije osim informativke, jel neko još to imao? A među roditeljima se još niko nije sjetio napraviti grupu. Ne znam jel se plaše GDPR-a lol il stvarno svi toliko mrze vocap. Moram pazit idući put što želim da mi se ne ostvari. Nadala sam se manjoj gnjavaži preko email/telefon grupa, ali ne baš potpuno kameno doba. S druge strane sad mi je i bivši isto uskraćen za jedini email iz škole koji je dobivao.![]()
Možda ih trenira da počnu pisati?
Kod velikog je to isto bilo , ali je to bilo davne 2008, ali kod nas se mogli reći koju riječ kod predavanja / podizanja djece .
Inače kod klinca znaju još uvijek doći mejlovi , ali mi imamo i dobro uigrani whup , a i dve mame učiteljice iz kolektiva .
Tako je bilo kod mojeg, davne 2011. Učiteljica iz principa nije htjela komunicirati ni mailom, ni putem mobitela (u neku ruku imala je i pravo - to je njezin privatni mobitel, zašto bi morala putem njega imati posla s roditeljima).
Možda je stvarno ovo što jelena kaže, da ih želi naučiti da sami primaju i prenose informacije. Nije ni to loše.
Apsolutno se slazem s tanja_b.
Informativka je dovoljna, tako se djeca uce.
Ne kuzim sta bi to trebalo biti da ne ide preko informativke.
Ako zelis informacije o djetetu, odeš lijepo u školu kad je termin.
Koliko se sjecam i moji su tako imali, sve u informativki.
Pisala sam i ispricnicu u informativku ako je dijete bilo bolesno ili trebalo do zubara, samo bi dijete pokazalo uciteljici.
Nema u tome nista lose, djecu se uci samostalnosti.
A valjda ces upoznat bar nekog od roditelja za provjeru nekih info u iznimnim situacijama.
Ako je imala razrednica neku info za nas roditelje, djeca bi lijepo napisala u informativku i ujedno vjezbala lijepo pisanje.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 31.10.2024. at 08:06
Za telefon razumijem jer to kolko ljudi mogu ugnjavit nije stvarno, a i na emailove je odnedavno moguće stavit smajlije. Dobro je što je ugasila jer me izludi kad čekam odgovor od klijenta, a ono neka Dara Darić lupila smajli, ok onda sam i ja počela lupat smajlijeda ne budem crna ovca...
Pa slala je fotke od izleta, kako ću vidjeti svoju malu u bazilici sada...![]()
kolko se sjećam mejlovi i slično je u biti počelo s koronom . pa nek deca uče slova i bolje tak,
a vi se možete organizirati, bude se već neko sjetio budi bez brige, začas bu kraj godine i skupljanje love za nebuloze
Pa ne pišu djeca po informativci, obično im moram deset puta reći prije nego se sjete pokazat raski... sva sreća kaj postoji ednevnik, ne bih imala pojma što se događa jer pola toga zaborave dok dođu doma.
Bože me sačuvaj poklona, teti u vrtiću su dali hrpe toga kao da je ono neko tuširanje poklonima...
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.10.2024. at 09:03
Svaki učitelj/ica mora imati službeni e-mail za službenu komunikaciju. Ne za gluposti, smajliće ili mailing liste.
Posljednje uređivanje od čokolada : 31.10.2024. at 12:14
Ima ali je poslala zadnji email da sva komunikacija ide isključivo informativkom. Vjrv su je pilali s glupostima u email. Kak to znam da bude s vocapom onda s emailom mora biti triput iritantnije jer ne znam evo može li se pojedinačno nekog utišati, obično kad postoji email opcija ili obavijesti dolaze za sve i sva ili za ništa kada se napravi filter.
Kako ne pisu, pa sve obavijesti koje razrednica ima za roditelje, djeca upisuju u informativku ili im da papiric koji se zalijepi u informativku.
A sta to vidis u e dnevniku sto oni zaborave javit kad se vrate iz skole?
Pa poanta i je da djeca postanu odgovorna za svoje zadatke i da si nadju nacin notiranja svojih zadaća a ne da se roditelji okolo raspituju?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.11.2024. at 11:22
Zaboravi stvari, ne nauči pjesmicu za dan za koji treba...
Imaš pravo, neka se discipliniraju, mene nije nitko vodio i govorio što treba, ...
Moze ih se malo navigavat u prvom razredu ali poslije moraju naci svoj nacin za zapamtit/zapisat.
Ili neka uce na greskama tako se uci najbolje, ali i najteze![]()
Mi uopce nemamo informativke. Komunikacija ide na kojekakve nacine, za mene razumno. Kad izvanredno moram po dijete ranije u skolu, posaljem whapp poruku. Za informacije termin dobijem ili preko whappa ili preko maila. Fotke, filmice i neke poruke se dijele preko class dojoa. Važne obavijesti idu mailom.
Al imamo i whapp grupu roditelja koju administrira predstavnica roditelja, u kojoj cak i nisu svi roditelji. Premda je nekad stvarno apsurdna komunikacija, u velikoj vecini slucajeva je ok i nekad i sama skuzim da mi je dijete nesto zaboravilo kad se neki roditelj pocne raspitivati u grupi. Nije to bas neka velika frekvencija poruka preko bilo kojeg kanala. Samo je jedna vjerska poruka dosla u tu grupu, tako da pretpostavljam da roditelji djece koja idu na vjeronauk imaju drugu grupu. Samo sto kod nas vecina ne ide na vjeronauk.
Luda sam više, sad je kao zub boli, svako malo gleda skipati nastavu, odjednom doma više joj ništa nije, hoće jastučiće u mlijeku.
e za tri dana će je boljeti trbuh, pa kad odlučiš da je ostaviš doma, za pet minuta bu odma čila i skakala po plafonu![]()
Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.11.2024. at 15:07
pa to i radi stalno se prenemaže i govori da je nešto boli, a nemam osjećaj da joj je loše u školi, učiteljica je draga, i djeca je uvijek lijepo pozdrave i ide joj sve ... al voli doć doma i tražit da gleda crtiće jer nema braće pa može po njenom
zapanjena sam koliko je dodatnih aktivnosti, više ih ne brojim, ne znam kako to stignu popratiti roditelji petero djece koji rade
dvije kategorije bilježnica
dečki: nogomet. auti. gejmanje
cure: dlakavci, smajliji, "ženski" sportovi (s haljinicama)
aaaaaargh
nema li negdje običnih bilježnica bez apsolutno ičeg naslikanog? ionako je sve ugušeno nekakvim crtežima i motivima? ne postoji li negdje ono što je ajfon za mobitele bio u 2000ima, ali za dječje bilježnice