Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 471

Tema: Prvašići 2024/2025

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma bude sve ok, sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znam reći tri stvari na njemačkom, kako se zovem i dvije koje ne priliče za školu ili igdje.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.09.2024. at 11:17

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

javi se u 2-6.2025 pa reci tad

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zakaj?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jer će te škola izludit, možda na to misli jelena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

žuta, da vidimo kolko si naučila njemačkog
    Lili kud ti skrećeš temu?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.09.2024. at 13:04

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena_o, mislim da bi ti osvojila definitivno medalju za najnerazgovjetnije postove na forumu

Vrlo često nakon tvojih objava ljudima nije jasno što je pjesnik htio reći i imaju podpitanja ili trebamo tumača

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni evo nije palo napamet da bi ona trebala ponovno ići u školu hahha

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Za njemački da četiri g u srednjoj školi i ne znam beknut... mala će me prešišat za jedno polugodište...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kaj nije logično da će s vremena na vreme pogledati kaj dete Dela , i pomoći joj ak treba, u tom procesu će i žuta napredovati , a taman će doći i 4. razred velikih i možda će netko od njih upisati njemački , pa nećeš moći reći da znaš samo
    Ich bin
    Sretno u svakom slučaju

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Roditeljski je trajao dva sata, na koncu sam pitala rasku ide li moja u produženi, nije mi mogla odma reć, prepala sam se, onda sam dobila papire od učiteljice s boravka, i vidjela ispred vrata učionice da ide. Au ko da mi je kamen pao s leđa. Kaj se tiče samog roditeljskog nikad nisam prisustvovala nečem ovako bizarnom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ipak će morat nosit svaki dan torbe. Nemaju mjesta u razredu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znači jedan dio sna se ostvario, ti si bila u školi, a deca ne
    Nije li čudno da učitejica ne zna jel mala ide u boravak?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.09.2024. at 21:44

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma fest tog je bilo čudno ovu večer. Ovo je samo dio.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ak budu svaki dan nosili knjige , znači da budu imali neki točan raspored, nije ni to loše, moći će i doma pogledati nešto ak joj bu trebalo
    A imaju li ormariće za šlape i tjelesni bar ? Kod nas je to u hodniku za male većinom negdje blizu učione, za velike gdi ima mjesta
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.09.2024. at 07:32

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemaju. To je pitala jedna gospođa i ne, imaju za likovne mape.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak će morat nosit svaki dan torbe. Nemaju mjesta u razredu.
    Jesi uzela sa kotačićima ili bez?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

imaju kotače koje se može skinut do škole je 15 min pješke, msm da ću dvojici mlađih ipak ja nosit, nekak su mi premršavi za torbe
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 06.09.2024. at 11:29

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To je više od kilometra? Ili oni sporo hodaju?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa ne znam jučer smo se požurile i toliko nam je trebalo, ... pa km nije puno

uzela sam im odjeću u takko neš sad ću vidjeti koliko će potrajati
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 06.09.2024. at 14:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imaju kotače koje se može skinut do škole je 15 min pješke, msm da ću dvojici mlađih ipak ja nosit, nekak su mi premršavi za torbe
    Ali zbog konstrukcije su ti te torbe teže i kad se skinu kotači. Znam da su anatomske torbe mojih klinaca imale svega 700g.

Ma nemoj im nositi, nisi ti tovar, nek si nose sami, pa imat će samo knjige od toga dana, nije to neka težina. Nek malo leđa jačaju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sretno žuta dječici i tebi!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hvala svima na željama

to je u najgoru ruku 2 dekagrama više, uz knjige četiri dekagrama više pa to bi trebali moć nositi 15 minuta, ja sam u toj dobi pomagala nositi sijeno svojima od 10 kila jedna bala sijena eh

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Varas se sto se tice tezine torbi, ona moze varirat jako, ima torbi od 1200g, ove s konstrukcijama su još teže.

Al da ne treba ih previse stedit, sta smo sve mi radili i nosili i jel nam nesto fali? Pa i ne...

Zasto bi ti jedna nosila 2 torbe, a oni nijednu...neka oni samo nosaju...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Možda sam nekome grozna po tome, ali nikad nisam sinu nosila torbu, ni kad smo isli skupa pjeske.
    Imao je laku torbu, nikad nije bila tako natrpana. A ima 5-10 min pjeske, to nije problem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj sin je mršavac neće jest sve, a dosta skače. Ne znam, sjećam se kad sam ja bila mala hodala kilometar doma i roditelji su nosili svojoj djeci torbe, meni nitko... pa evo možda otud ta želja. Želim ih zaštititi koliko mogu. I da, kičma mi je loša danas u 30ima ne kažem da je do torbe vjrv zbog sjedenja i genetike, ali opet.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moj je isto bio mršavac, tek s 9-10 god počeo jesti. A evo mala se jučer vagala, 20.7 kg ima.

Ja sam stalno išla sama u školu i doma, nitko mi ništa nije nosio
    Posljednje uređivanje od Vrci : 07.09.2024. at 10:44

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nit se nosilo meni, niti sam ja nosila svojima.
    To prezastitnicko ponasanje prema djeci danas jako dislajkam. Djeca nikad neodgojenija, nesamostalnija. Roditelji sve rade umjesto njih, da mogu valjda bi i u skolu isli umjesto njih.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U mom okruzenju su raritet roditelji koji nose torbe djeci. Kad to vidim po centru ispred jedne razvikane O.S., cak im i one na kotace vuku, a kraljevici i princeze leprsavo hodaju pored..kosa mi se digne. Cak i stare bake im nose torbe, meni negledljivo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Stvarno nije isto nose li knjige svaki dan ili nose vikendom doma sve knjige odjednom.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja pričam o tome da svaki dan nose po rasporedu.
    Moram priznati da mi se ne sviđa to da svaki ponedjeljak nose sve knjige

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    U mom okruzenju su raritet roditelji koji nose torbe djeci. Kad to vidim po centru ispred jedne razvikane O.S., cak im i one na kotace vuku, a kraljevici i princeze leprsavo hodaju pored..kosa mi se digne. Cak i stare bake im nose torbe, meni negledljivo.
    Moje dijete ima 21 kg. I jedva donese torbu iz razreda do ispred škole. Torbu ja jedva dignem, a kada ju trebam nositi odpadne mi rame, a i leđa. Zato ju vućemo na kolicima, a s obzirom da je dijete i 118cm visoko ne vidim razlog da vuće torbu u horizontalnom položaju. sada bude 2 razred.
    Kome pravo, kome ne....

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Raska trećeg razreda nije poslala email, poruku. Sad ne znam kak organizirati da ih svo troje pokupim kada prvo dvoje ide u osam i izlaze tri sata poslije, a najmanja ide tek u 10 i ne znam kad završava.

Da, mi ćemo svakako s kolicima sutra jer nemam auto da sve tri torbe samo strpam a nemam ni tri ruke. Bit će zabavno pratiti tri rasporeda. a i b
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 08.09.2024. at 08:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete ima 21 kg. I jedva donese torbu iz razreda do ispred škole. Torbu ja jedva dignem, a kada ju trebam nositi odpadne mi rame, a i leđa. Zato ju vućemo na kolicima, a s obzirom da je dijete i 118cm visoko ne vidim razlog da vuće torbu u horizontalnom položaju. sada bude 2 razred.
    Kome pravo, kome ne....
    Pa svatko naravno radi po svome. Ni moji nisu imali više kila, nosili su sami.

Pa koliko kila ima vasa torba s knjigama? Ocito nosite samo pon i pet.Tako su i nasi prva dva razreda.

Nama sa svim knjigama i biljeznicama nije prelazila 6 kila (pricam kad se nosi sve), inace je bila puno laksa kad se nose knjige samo za taj dan, nije moglo bit vise od 2-3kile, kad se to rasporedi na ramenima, ...

Tesko je nosit na jednom ramenu ili u ruci (kako obicno nose roditelji).

Mislim da svatko moze prenijet 10% svoje kilaze na ledjima rasporedjeno na 2 ramena.

A tko voli, nek izvoli dokad hoće, svatko hendla svoje dijete kako misli da je najbolje. Ja sam svoje navikavala i na placu da mi nesto nose i tako se nauče pomagat drugima. Imam drugaciju perspektivu "pomaganja" djeci.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Raska trećeg razreda nije poslala email, poruku. Sad ne znam kak organizirati da ih svo troje pokupim kada prvo dvoje ide u osam i izlaze tri sata poslije, a najmanja ide tek u 10 i ne znam kad završava.

Da, mi ćemo svakako s kolicima sutra jer nemam auto da sve tri torbe samo strpam a nemam ni tri ruke. Bit će zabavno pratiti tri rasporeda. a i b
    Mislim da ce ti svi otprilike u isto vrijeme zavrsiti.

Sretno s paralelkom 3 rasporeda!!!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa svatko naravno radi po svome. Ni moji nisu imali više kila, nosili su sami.

Pa koliko kila ima vasa torba s knjigama? Ocito nosite samo pon i pet.Tako su i nasi prva dva razreda.

Nama sa svim knjigama i biljeznicama nije prelazila 6 kila (pricam kad se nosi sve), inace je bila puno laksa kad se nose knjige samo za taj dan, nije moglo bit vise od 2-3kile, kad se to rasporedi na ramenima, ...

Tesko je nosit na jednom ramenu ili u ruci (kako obicno nose roditelji).

Mislim da svatko moze prenijet 10% svoje kilaze na ledjima rasporedjeno na 2 ramena.

A tko voli, nek izvoli dokad hoće, svatko hendla svoje dijete kako misli da je najbolje. Ja sam svoje navikavala i na placu da mi nesto nose i tako se nauče pomagat drugima. Imam drugaciju perspektivu "pomaganja" djeci.
    Budem ju u petak izvagala. Kada dobijemo knjige za doma. Sutra ide prazna u školu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naši imaju po tri sata prvi dan,s time da je kod nas tradicionalno 2 sata razrednika + 1 sat nekog predmeta, ali moj klinac dobija i novu rasku u osmom i onda će možda i sve za njih biti sati razrednika!??!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zab sam uzet papuče za školu, aaa, ne znam jel pored njih moram još nekaj za tjelesni... užas kak sam smotana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu to može biti i ista obuća

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

nadam se... super kaj danas sve radi...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ovisi o školi

U nasoj u razredu i na tjelesnom imaju iste tenisice.
    U drugoj školi u razredu moraju biti baš prave papuče, ne tenisice.
    Posljednje uređivanje od Vrci : 08.09.2024. at 16:05

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ovisi o školi

U nasoj u razredu i na tjelesnom imaju iste tenisice.
    U drugoj školi u razredu moraju biti baš prave papuče, ne tenisice.
    Čula sam već tako neka pravila, tenisice moraju obavezno biti s bijelim džonom i slično. Možda najbolje ne kupovati ništa dok ne kažu pravila. Ne kužim koja je razlika između papuča i laganih tenisica, osim da nastavnicima olakša raspoznavanje jer žele da dvorana ostane savršeno čista (kao da je to uopće moguće) pa brane da se ista obuća nosi po školi i u dvoranu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prilično nezgodno kupovati tri para tenisica svakih pola godine. Srećom tu je Kina sa svojim super jeftinim stvarima koje točno toliko istraju. Pokopat ekologiju i principe da se što manje kupuje. Knjige su različite od škole do škole. Onda se iz prirode i društva uči djecu da čuvaju okoliš, spremnici za razdvajanje su posloženi estetski s oblicima dragih životinja, dok su ulice grada prezatrpane smećem i smrde. Ne znam, jamram previše ili kaj?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Oguglat ćeš s vremenom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sretno svima, napose prvašićima, kojih vidim da ima i ovdje
    žuta tebi poseban

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prilično nezgodno kupovati tri para tenisica svakih pola godine. Srećom tu je Kina sa svojim super jeftinim stvarima koje točno toliko istraju. Pokopat ekologiju i principe da se što manje kupuje. Knjige su različite od škole do škole. Onda se iz prirode i društva uči djecu da čuvaju okoliš, spremnici za razdvajanje su posloženi estetski s oblicima dragih životinja, dok su ulice grada prezatrpane smećem i smrde. Ne znam, jamram previše ili kaj?
    Žuta, ja sam luda od tenisica. Moj ima jedne za školu šlape/tjelesni, jedne za dvoranske sportove koje ne idu van i jedne za hodanje u školu iz škole. Noga mu raste jako brzo i stalno nove idu, sve troje. I onda još sandale, natikače i vodonepropusne, pa možda i gumene čizme i neka zimska ako te vodonepropusne ne mogu pokriti zimu. Obuća mi je užas. A imam jedno dijete. Naručujem online, ali dogodi se da nešto ne štima pa ispočetka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hvala hvala

evo nam kiše, nije ništa manje sparno, aaaa...
    danas smo još uzeli informativke za svaki slučaj i onda moram još likovne kutije i nadam se to je to...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zašto uzimaš likovne kutije? Možeš samo nadopuniti što treba (najčešće tempere i možda pastele).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam nikaj, prošle g u školi na pešči nisu trebali likovne kutije jer je škola nabavljala boje, msm da glinamol nisu ni iskali, a sin je svoju odnio msm kod oca, imamo jedne vodene bojice i to je sve, a ovdje baš traže kutije.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo uvijek stavljali likovni pribor ili u kutiju od cipela ili u one kutije koje dobiju uz knjige za prirodu. Vidi isplate li se te kutije čak i ako ti sve treba. Drvene bojice i flomastere ionako već imaju u pernicama. Ja sam čak kupovala prazne pernice jer ono što se dobije u njima je obično loše kvalitete. Pastele ne smiju biti voštane nego uljane. Tempere u kutijama isto znaju biti jako loše.
    I pričekaj što će reći baš učiteljice jer i one imaju svoje posebne zahtjeve i ne rade sve isto.

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •